Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?
Ha igen hogyan? Hová írtátok?
Én úgy írtam, hogy:
Xy cég 2010-2020
De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?
Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.
Köszönöm a segítséget!
"Tehát nem Gyesről megyek dolgozni"
De, GYES-ről mész dolgozni, te magad írtad hogy 2015 óta otthon vagy. Attól, hogy munkaviszonyban álltak ezidő alatt is, még 5 éve ugyanúgy nem dolgozol.
Itt jó néhányan leírták, hogy igen, illő megemlíteni, hogy egyébként 10 évből csak 5 volt az, amit konkrétan a szakmában töltöttél, hogy a munkáltató első perctől képben legyen, de bárhányan is leírtuk ezt, te akkor is mindig találtál valami kifogást és kikérted magadnak. Akkor minek a kérdés? Ne írd bele, kész.
Nálunk meg pont volt már ebből "gubanc", mert a kedves anyuka beírta a CV-be, hogy ő neki már van 8 év tapasztalata, aztán az interjún úgy derült ki, hogy amúgy csak 3 évet dolgozott, a többi 5 évben otthon csücsült a gyerekkel. Magától nem mondta ám, csak szóba jött és kénytelen volt elmondani. A HR-s szólt is neki, hogy ezt illő lett volna az önéletrajzban megemlíteni és nem, nem azért mert olyan mintha munkának tekintené a gyereknevelést, hanem mert ezzel egyértelműsíti, hogy valójában mennyi szakmai tapasztalata is van.
Értem. De itt a CV a kérdés.
Már írtam, hogy ha kell motivációs levél, oda beírtam és láthatják. Az a bemutatkozó, a CV az, ahol felsorolod a végzettségeket és a munkahelyeket.
Egy évig voltam a recepción, utána az irodába kerültem és okiratokat készítettem elő. Ettől függetlenül, hogy csak 1 évig csináltam recepciós feladatokat, beírtam felsorolva és nem dátumszerűen. A motivációs levélben viszont ott van, hogy 1 évig ezt, 4 évig azt csináltam.
De mindegy. Majd kiderül mi lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!