Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Önéletrajzba beleírtatok azt...

Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?

Figyelt kérdés

Ha igen hogyan? Hová írtátok?

Én úgy írtam, hogy:

Xy cég 2010-2020

De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?

Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.

Köszönöm a segítséget!

2020. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:

"egyik nő kéthetente megy kb 1 hét GYAPra, mert a gyerek most került oviba és mindent összeszed."

Sablon szöveg. 2 hete van csak ovi. De értem mit szeretnél ezzel.

"De olyan is van, aki a 3 hónap próbaidő után benyögte, hogy terhes és 3 éve a melóhely közelében nem volt. "

Ilyet nem csak a gyesről visszatérő anyák csinálhatnak.

"Ezért a nők is bőven tettek, sokan inkorrektek és a gyerekkel takaróznak."

Na ez az. Én nem csináltam ilyet és nem is ez a célom. Vagyis mások miatt indulok negatív megkülönböztetéssel.

A próbaidőt pont azért tálalták ki, hogy mindenki meggyőződhessen arról, hogy oda való vagy sem.

De akkor szerinted is, akinek van gyereke esélyt se kapjon és már a legeslegelején kiessenek az esélyesek közül.

2020. szept. 16. 20:05
 42/63 anonim ***** válasza:
25%

40 az ilyenekbe kar a szó. A munkaltato azt vesz fel, akit akar. Tény. De nem köteles senki az orrára kötni, hogy van e gyereke. Tehát ha nem tudja és ot választja, akkor ez van. Vajon Feritol miért nem kérdezik meg, hogy netán nem nevel e egyedül gyereket? Vagy, hogy van e egyáltalán? Apa nem

mehet gyermekápolási táppénzre? De, képzeld, mehet. Csak mert férfi? Hat pedig van az úgy hogy anyuka korán meghal sajnos. Miért is a nők vannak diszkriminálva?

Beteg a gyerek? Hat mindjárt sírok. A home office lehetősége mond valamit? Értelmes cégek kihasználják. Aki nem, magára vessen. Az a szemet elment szülni? Hat ez hallatlan, micsoda nők vannak...

Ha a nők így viszonyulnak egymáshoz, igazán nincs is kérdés. Valójában mi nők vagyunk a saját ellenségeink.

Érdekes nekem meg az összes kolleganomnek vannak gyerekei és senki nem hiányzott extrém sokat. Mert pl felváltva voltak otthon apával, home officebol dolgoztak (amit csak fizikai munkakörökben nem lehet megoldani gyakorlatilag), nagyit/babysittert fogadtak. Soha nem dolgoztam duplán, ugyanis ez is munkaszervezési kérdés, amit szinten értelmes cégek meg tudnak oldani. Pl az en halasztható munkámat elhalasztottuk, ami meg sürgős volt, megcsináltuk. Visszajött a kolléganő és megcsinálta a nem sürgőset. Persze az ilyen szintű együttműködéshez is kell előrelátás, szervezés meg hogy az ember ne utálja már a kollégáit csak mert gyerekük van...

De persze magyarázd csak, hogy az a normális, hogy nők tízezreit (százezreit?) diszkrimináljuk, mert... miért is? Nem, ez akárhogy magyarázod nem normális. Vannak, akik szeretnek lógni melóból, de azok gyerek nélkül is szerettek. Csak mondom.

2020. szept. 16. 20:54
 43/63 anonim ***** válasza:
66%

#42 bocs de még mindig magaddal példálózol, de minek. Gondolom te már szülés előtt bejártàl egy utat, senki nem is várja el tőled/tőletek, hogy ne dolgozzatok a saját munkakörötökben, bőven tettetek már le az asztalra.

A kéreezőn inkább azt látom, hogy 5 évre otthon felejtette magát, mindenféle képzés nèlkül, trükközne a dátumokkal, de azért kikéri magának hogy nehogy már őt bárki is mezei "porszem/beosztott" munkakörbe képzelje el, á ő ennél több, aztán miért is? Mert 5 éve köze nincs a szakmájához, és úgy érzi hátrány a gyereke? Érdekes, akinek fontos volt a karrierje, az tett érte szülés előtt, majd nem cseszte el azzal hogy 5, ÖT évre eltűnt a munkaerőpiacról, sokan szívfájóan de pici gyereket adnak bölcsibe hogy ne ússzon el minden. Nincsennek is diszkriminálva.

De ha már nem, akkor sem várják el, hogy szakmailag toppon lévőket söpörjenek félre, mert ő dolgozni akar 5 év után méghozzá komoly pozícióban.

Lehet megsértődni, ez van a munkaerőpiacon 2020-ban.

2020. szept. 16. 21:27
 44/63 A kérdező kommentje:

#43 de ritka undok vagy.

Nem várom el, hogy miattam bárkit félre söpörjenek.

Honnan tudod, hogy nem képeztem magam? Honnan tudod, hogy mi a foglalkozásom.

Nem felejtettem otthon magam. Csak nem trükköztem, hogy visszamegyek pár hónapra, majd táppénzre megyek stb. A férjemmel megbeszéltük, hogy itthon maradok a gyerekekkel, mert megtehetem. Ennyi.

És a dátumokkal sem trükközöm.

Feltettem egy kérdést, hogy ki hogyan írta be. Erre egy válasz sem érkezett. De mert egyáltalán felmerült bennem a kérdés, máris képzetlen, trükközős munkakerülő lettem. Mondhatom szép.

És igenis kikérhetem magamnak, hogy a gyerekem miatt porszem beosztásba tegyenek. Attól még nem lettem szalmailag kevesebb 2020-ban, mint 2015-ben voltam.

Még jó, hogy nem küldenél minden munkába visszatérő anyát a mekibe sültkrumplit sütni.

Nevetséges vagy.

2020. szept. 16. 22:37
 45/63 anonim ***** válasza:
62%

Ki beszél itt mekiről??? Látom baromi frusztrált vagy, ne rajtam vezesd le. És de, 5 év sokat számít a munkaerőpiacon, hiába pattogsz, hogy te egyből karriert, komoly posztot akarsz ennyi kihagyás után.

De tudod mit, hajrá. Végülis ha olyan cseszett jó vagy, mint amilyennek hiszed magad, és alantas számodra a beosztotti munkakör, az önèletrajzod úgyis olyan megnyerő lesz, hogy egyből felvesznek, gyerekkel is, meg kihagyásaal is. Nem igaz? Nem engem kell meggyőzni.

Mi a kérdés?

2020. szept. 17. 06:41
 46/63 anonim ***** válasza:
18%
Soha nem láttam még olyan hirdetést, ahol kiemelik, hogy GYES-ről visszajövő anyukát is várnak. Ha ez igaz, akkor ahhoz a céghez a fene sem akar menni, mindegy nekik ki, csak valaki menjen kb. Legalábbis nekem olyan hatása van.
2020. szept. 17. 07:18
 47/63 Camorri válasza:
18%

Azt nem tudom, hogy magyarban hogyan működik, de itt németben még az állásinterjún is simán mondhatod, hogy terhességi témában nem akarsz válaszolni (sőt a meglévő terhességet is letagadhatod, persze ha már látszik akkor kicsit nehézkes). Sőt jogszabályok írják elő, hogy a munkaadó nem utasíthat el csak a terhesség miatt.

A CV-ben én kihagynám ha valamikor otthon maradtam a gyerekkel. Nem igazán releváns, eddigi munkahelyek szempontjából. Beszélgetés során... hát... ott se biztos hogy mondanám. Nem releváns, abból a szempontból hogy mit tudok. (Hozzáteszem, hogy az én szakmámban gyerek mellett otthon is lehet dolgozni/fejleszteni magam).

2020. szept. 17. 07:26
 48/63 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ha valóban képezted volna magad, nem azon dilemmáznál, hogy a valós 5 éves tapasztalatod helyett pontosan a dupláját 10-et kamuzd be (ami valljuk be aljas húzás), hanem a holt időbe beírnád, hogy milyen képzéseket, tanfolyamokat csináltál, és máris jobb színben tüntetnéd fel magad.

A hazudozásnak semmi értelme, max az interjún úgyis kibukik, hogy az a 10 inkább 5, és 2010-2015-ig, és akkor tök mindegy már milyen benyomást keltesz, elvágtad magad.

2020. szept. 17. 07:30
 49/63 A kérdező kommentje:

Miért ment át a kérdésem személyeskedésbe?

#45 de ha már szerinted mindent tudsz rólam, akkor szerintem te alul maradtál egy gyesről visszatérő anyukával szemben. Azért vezeted léva kérdésemnél a frusztrációdat.

Ahova kell motivációs levél, oda beírtam, hogy gyes alatt mivel foglalkoztam (és nem a pelenkacserét).

De az önéletrajzba nem fogom, eldöntöttem.

"De tudod mit, hajrá. Végülis ha olyan cseszett jó vagy, mint amilyennek hiszed magad, és alantas számodra a beosztotti munkakör, az önèletrajzod úgyis olyan megnyerő lesz, hogy egyből felvesznek, gyerekkel is, meg kihagyásaal is."

Mondtam ilyet, hogy főnök akarok lenni? Nem.

2020. szept. 17. 09:06
 50/63 anonim ***** válasza:
68%

Ne menj bele ebbe a találgatásba, mert nem vagy jó benne. Nem maradtam alul senkivel szemben, leírtam a véleményem, mert ez egy ilyen oldal. Pont.

Te meg továbbra sem nekem kell hogy bizonygass, hanem majd a potenciális munkaadódnak.

De azért baromi sokat elárul rólad, hogy mégis erre érzel kényszert.

2020. szept. 17. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!