Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Önéletrajzba beleírtatok azt...

Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?

Figyelt kérdés

Ha igen hogyan? Hová írtátok?

Én úgy írtam, hogy:

Xy cég 2010-2020

De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?

Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.

Köszönöm a segítséget!

2020. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
87%

Én azt nem értem, hogy minek teszel fel kérdést, ha utána kikéred magadnak a számodra nem tetsző válaszokat és rajtunk vezeted le a feszkót.

Tetszik, nem tetszik, az hogy 5 év helyett a dupláját írod az önéletrajzodba, igen is kamu és iszonyat nagy ferdítés, ennyi. Ez úgyis ki fog bukni az interjún és akkor még kellemetlenebb lesz és egyúttal el is vágod magad egyből. De hát ha olyan hiper szuper vagy, akkor nem lesz gond, nem de? Biztos van olyan munkahely, ahol díjazzák, hogy a leendő kolléga egyből kamuzással indít. 🤷🏻

Őszintén nem értem mit vársz tőlünk. Nem hinném, hogy professzornak kéne lenni ahhoz, hogy az ember belássa, rengeteg olyan szakma van, aminél nagyon is sokat számít az 5 év! És igen, arról aki ténylegesen 10 évet dolgozott a szakmában, nem pedig 5-t, arról joggal féltételezi a munkáltató, hogy többet tud. Lehet ezen hisztizni, épp csak semmi értelme. Ha annyira magabiztos vagy és mindent tudsz, akkor egyáltalán miért merült fel kérdésként, hogy beleírd-e?? Hisz a te CV-d akkor is tökéletes lenne és akkor is tutira behívnának, ha leírod, hogy valójában 5 évet töltöttél aktív munkával, nem pedig 10-et. Akkor mire fel ez a mizéria?

2020. szept. 17. 09:16
 52/63 A kérdező kommentje:

Lemaradtam volna valami hatalmas változásról, ami az elmúlt 5 évben történt? 😁

Én egy percig sem fényeztem magam és tökéletesnek sem írtam le magam. Te írod ezeket folyamatosan.

"Őszintén nem értem mit vársz tőlünk."

Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?

Ha igen hogyan? Hová írtátok?

Ennyi volt a kérdésem. Te meg személyeskedni kezdtél.

2020. szept. 17. 09:32
 53/63 anonim ***** válasza:
77%

Én (#52) egy árva szóval nem személyeskedtem, ne keverj össze esetleges más válaszolókkal.

És de, sok válaszodból pont az jön le, hogy szerinted nem is olyan lényeges, hogy a dupláját írod a CV-dbe a valós 5 évnek, mert bár különben is, attól te még nem vagy kevesebb mástól és stb.

Egyébként:

"Ha tudom, hogy aki megnézi a CV-m, egyenlő elbírálásban részesít mindenkit és a tanulmányaimat és esetleges tapasztalatomat nézi, akkor beírom."

Ez azért mondjuk megütötte a szemem. Miért kéne téged egyenlő elbírálásban részesíteni azzal, aki nem esett ki a munkaerőpiacról 5 évre?? Tehát miért gondolod, hogy egyenlő benyomással bír 10 év szakmai tapasztalat és 5 év? Egy pályakezdőt részesít az ember előnyben egy tapasztaltabb emberrel szemben, ha a cél egy minél tapasztaltabb ember felvétele. És ez teljesen érthető.

A munkáltató tudja mik az elvárásai az adott munkakör betöltésére és az, hogy kit hív be és kit vesz fel, az ő kompetenciája, nem pedig a tiéd, ez ilyen egyszerű.

2020. szept. 17. 09:52
 54/63 A kérdező kommentje:

Utolsó, még mindig nem látok példát, hogy hogyan kéne beírni. Csak a kioktatásomat olvasom.

"Ha tudom, hogy aki megnézi a CV-m, egyenlő elbírálásban részesít mindenkit és a tanulmányaimat és esetleges tapasztalatomat nézi, akkor beírom."

Egyáltalán nem biztos, hogy a 10 éves tapasztalattal jobb munkaerő valaki, mint egy pályakezdő.

2020. szept. 17. 12:07
 55/63 anonim ***** válasza:
82%

2010-2020 Kismano Kft.

2015-2020 GYED, GYES

2020. szept. 17. 13:12
 56/63 anonim ***** válasza:
73%

Elnézést, előbb még azt írtad te aztán nem írod bele. Egyébiránt mertem feltételezni felnőtt nőként le tudod írni, hogy 2015-2020 között GYED/GYES-en voltál, nem tudom ezen mi olyan bonyolult.

"Egyáltalán nem biztos, hogy a 10 éves tapasztalattal jobb munkaerő valaki, mint egy pályakezdő."

Na látod ez az, amit nem te, hanem majd a munkáltató mér fel és dönt el. Nem biztos, de meglehetősen nagy az esély rá, hogy valaki, aki 10 éve dolgozik a szakmában jobban konyít a témához, mint az, aki most esett ki a fősuliról. És mint mondottam, ha tapasztalt embert keresnek a melóra, akkor teljesen érthető, ha a dupla annyi évnyi tapasztalattal rendelkező jelöltet preferálják.

De továbbra sem engem kell győzködnöd, majd az interjún add ezt elő.

2020. szept. 17. 14:14
 57/63 A kérdező kommentje:

Nem fogom beírni. Mivel a munkaviszonyom fennállt a fizetés nélküli szabadságom alatt is. Tehát nem Gyesről megyek dolgozni, hanem a Kismanó Kft-től.

Férjem megkérdezte a Hr-t ott náluk. Miután felnevetett, hogy egyáltalán eszünkbe jutott, közölte, hogy ne írjam be.

Ha ők meglátnák az önéletrajzba, csak nevetnének, mert olyan mintha "munkának" tekintenénk a gyermeknevelést. Hacsak nem agysebész vagyok, mert akkor fontos, hogy ne rozsdásodjak be.

Erre van az interjú, hogy a részleteket is megtudják. Ha ott nem megfelelő, akkor nem veszik fel, ha szimpatikus, akkor a próbaidő következik, ami még mindig nem jár elköteleződéssel egyik fél részéről sem.

2020. szept. 17. 16:10
 58/63 A kérdező kommentje:

Véletlenül elküldtem.

Szóval akkor vágnám át a céget, ha az interjún és a próbaidő alatt is végig hazudnék.

De így nincs jelentőssége.

Az önéletrajzba sok más dolgot sem tüntet fel az ember. Még ez a legkevesebb.

És itt felsorolt pár dolgot, amire biztos ugranátok, mert igencsak diszkriminatív. De az interjún igy szelektálnak.

2020. szept. 17. 16:18
 59/63 anonim ***** válasza:
38%
De hogy a kérdésnek mi értelme volt? Kiírtad, a többség azt mondta írd be, te tereltél és bizonygattál, majd kerestél egy random embert aki neked ad igazat, most pedig nyugott szívvel osztod az észt.
2020. szept. 17. 16:22
 60/63 A kérdező kommentje:
Nem mondta a többség. 1-2 mondta, a többiek, akik nemleges választ adtak kiszálltak a vitából. Én is így tettem volna, ha nem én írom ki a kérdést.
2020. szept. 17. 16:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!