Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szülés után akár rögtön...

Szülés után akár rögtön vissza lehet menni dolgozni?

Figyelt kérdés
Ilyenkor CSEDet le kell mondani és rögtön GYED van, vagy hogy működik?
2020. jan. 11. 09:09
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nagyon reálisan és éretten gondolkozol ebben a nehéz helyzetben is. Ha heti egy nap lehetsz otthon és tényleg h-p ig 8-4 ig-es a munkahely az aranyat ér. Én sem kockáztatnám a helyedben, mert leírásod alapján korrektek, csak kell nekik a munkára az ember.
2020. jan. 11. 13:08
 42/50 A kérdező kommentje:

Nem találják az okát, háromszor véreztem eddig, nem vészesen, kb mint a menstruáció végén.

10 hetesen férjem előállt azzal, hogy mégsem kész az apaságra, vetessük el. Akkor még nem tudtam miért.

De úgy voltam vele, intézni egy abortuszt kb 2hét, nem vetettem volna már el ekkora babát akkor sem, ha pár nap híján még pont sikerült volna.

Szóval ő nem bánná, ha elmenne.

A 12. Genetikai uh után nem tudta leplezni mennyire csalódott, hogy egészséges a pici és marad.

Akkor vontam kérdőre mi a fene van vele...és bevallotta, hogy megismerkedett valakivel.

2020. jan. 11. 13:13
 43/50 anonim ***** válasza:
16%

"Te mi a jó égről hadoválsz? Terhes. Nem rughtajak ki. Felmondási védelem alatt áll."

Szülés után nehezen terhes, vazze. Az egész sztori erről, ha tudnál olvasni, hogy utána mit csináljon. És rég nem él az a törvény se, hogy 3 év alatti gyerekkel rendelkező munkavállalótól nem lehet megvállni.

Abba belegondoltál már kérdező, hogy anyukádra mekkora terhet akarsz pakolni?

A gyereknevelés nem könnyű. Se fizikailag, se lelkileg.

2020. jan. 11. 13:40
 44/50 A kérdező kommentje:
Igen, de nem hosszú időről van szó. Ő ajánlotta fel szerencsére. 20 hetes korától pedig mehet bölcsibe ha jól tudom.
2020. jan. 11. 14:01
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
Mt szerint 2 hét szülési szabadság kötelező, de ez kivehető a szülés előtt is, szóval a válasz igen, akár már másnap dolgozhatsz. Hogy ellátás nem jár mellette fél évig, az más kérdés.
2020. jan. 11. 14:17
 46/50 anonim ***** válasza:
71%

43!

A benyogott válaszodra reagáltam.

2020. jan. 11. 14:40
 47/50 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy meg:

"38. A felmondás

65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.

(2) A felek megállapodása esetén - legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig - a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg.

(3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt

a) a várandósság,

b) a szülési szabadság,

c) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §),

d) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint

e) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap * 

tartama alatt."

Magyaran ha megszült és úgy dönt, marad otthon, igenis felmondási védelem alatt áll.

2020. jan. 11. 14:43
 48/50 anonim ***** válasza:
72%

Addig amíg otthon van valóban nem rúgják ki.

A

Ha határozott időre szól a munkaviszony akkor viszont nem tudom.

De miután otthon volt gyeden, gyesen és visszamegy dolgozni, akkor már kirughatjak. És akkor szintén abban a helyzetben van, hogy mihez kezdjen most?

2020. jan. 11. 21:47
 49/50 anonim ***** válasza:
20%

Csúnya lesz amit írok, de inkább vetetted volna el...

Milyen élete lesz? Megszületik mamának, majd 20 hetesen vadidegenek fogják gondját viselni a bölcsődében, holott egy pici babának csakis az édesanyjára lenne szüksége...

Költözz anyukádhoz!

2020. jan. 11. 23:34
 50/50 anonim ***** válasza:
72%

"Magyaran ha megszült és úgy dönt, marad otthon, igenis felmondási védelem alatt áll."

De amint visszamegy, nem él a védelem és erről van szó. Ő nem akarja igénybe venni a szülési szabadságot, csak a kötelező mértékben.

2020. jan. 12. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!