Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szülés után akár rögtön...

Szülés után akár rögtön vissza lehet menni dolgozni?

Figyelt kérdés
Ilyenkor CSEDet le kell mondani és rögtön GYED van, vagy hogy működik?
2020. jan. 11. 09:09
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
97%
Fél éves korától lehet dolgozni.
2020. jan. 11. 09:11
 2/50 anonim ***** válasza:
44%
Elég hamar vissza lehet, csak akkor minek kellett a gyerek?
2020. jan. 11. 09:13
 3/50 A kérdező kommentje:

Hogy-hogy fél éves kortól és addig miért nem? Erre törvény van? Anyukám lenne a kicsivel.

2-es, nem jó kedvemben megyek vissza. Én sem úgy terveztem, hogy terhesen elhagy a férjem, ebből kell a legjobbat kihoznom, ami van, sajnos

2020. jan. 11. 09:17
 4/50 anonim ***** válasza:
97%
Vissza lehet, de a csedet le kell mondani, az csak akkor jár, ha nem dolgozol. Gyed csak a 169. naptól jár, úgyhogy azt még nem kaphatsz. Gyest szerintem igényelhetsz ilyenkor is.
2020. jan. 11. 09:18
 5/50 A kérdező kommentje:
4es, köszönöm, én is erre gondoltam, csak nem voltam biztos benne
2020. jan. 11. 09:22
 6/50 anonim ***** válasza:
57%

3 hetes volt amikor visszamentem dolgozni, ha nem megyek akkor elveszitettem volna a munkamat.

4 oraban dolgoztam a munkahelyen +4et otthon. Nagymama volt addig a babaval.

2020. jan. 11. 09:27
 7/50 anonim ***** válasza:
90%
4-es vagyok. Az jutott még eszembe, kiszámoltad, hogy mennyivel lesz kevesebb a cseded, mint a fizud? Ha csak a pénz miatt mész vissza. Lehet, ha csak párezerrel kevesebb, akkor még megéri otthon maradnod (ha pl így még a bérlet árát is megspórolod).
2020. jan. 11. 09:33
 8/50 anonim ***** válasza:
85%
A csed majdnem annyi, mint a fizetésed. Nincs értelme visszamenni. De amúgy igen, le kellene mondani és csak a fizud lenne. Fél éves koratól gyed+fizu.
2020. jan. 11. 09:35
 9/50 A kérdező kommentje:

CSED-re tudnék menni, jól keresek, szerencsére, de akkor felvesznek a helyemre mást, úgy már necces vissza menni.

Nem veszíthetem most el az állásom, mert albérletbe kell majd mennünk. A ház a férjem öröksége, nem jár belőle semmi.

Viszont mivel közös pénzből ujítottuk fel és mivel ő szakított, megengedte hogy maradjak ameddig akarok, de nyilván nem egy jó helyzet ez így senkinek, előbb-utóbb mennünk kell.

2020. jan. 11. 09:38
 10/50 anonim ***** válasza:
72%
Hasonló helyzet volt anno nálam is, nyilván nem könnyű. Viszont amit a kedves 9-es is írt, azt gondold át. Ha jó a fizetésed, akkor a cseded sem lesz annyira rossz, hisz az nincsen maximalizálva, a gyed az ugye igen. Én a csed végéig (kicsit tovább) maradtam otthon, mert ha nem is kaptam a teljes fizum, azért magas fizetésnél fél évig ki lehet abból is jönni, aztán a már maximalizált gyedet elkerülendő vissza dolgozni, pontosabban éltem a gyed extrával és szintén anyukám volt otthon a kisfiammal én meg 6 órában dolgoztam. Olyan nagy a különbség a teljes fizud és a csed között, hogy arra a kis időre sem megoldható, hogy otthon maradj? Így szoptatni is nehéz lesz. A fiam anyatejes volt, de úgy alakítottam, hogy mire vissza kellett menni, már napi kettő legyen (reggel-este, az éjszakait viszonylag korán 4 hónaposan elhagyta magától is) illetve egy étkezést még kapott lefejve kora-délután és szépen beindult a hozzátáplálás is. A 7 hónapot betöltötte épp, mikor dolgozni kezdtem.
2020. jan. 11. 09:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!