Gyed alatt vissza lehet menni dolgozni? Mikortól? Akkor is ha rögtön szabira majd táppénzre mennék?
Ha az első betölti az 1 évet, akkor vissza tudsz menni úgy, hogy nem kell lemondanod a Gyed-ről. Utána pár nap szabit kiveszel és lemehetsz szülésig táppénzre, ha az orvosod kiír. A főnököddel azért beszéld meg, mert lehet nem vár utána vissza tárt karokkal.
Én azt csináltam, hogy 2 hónappal az egy év betöltése előtt leadtam a fizetésnélküli megszakításra a kérelmet, visszamegyek a születésnapján és kiveszem a 30 napnyi összegyűlt szabimat, közben ha tudok, még dolgozok itthonról, de ha nem akkor táppénzre jövök. Szülésig lesz 5 hónapom, abból 2 hónap szabi 1 hónap más CSED, 2 hónapoot vagy dolgozok, vagy nem tudok és akkor nem. 1,5 év lesz a két gyerek között.
Főnökömmel megbeszéltem, azt mondta, jogi akadálya ennek nincs, örül, ha legalább egy munkába be tudok segíteni valameddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!