Szülés után akár rögtön vissza lehet menni dolgozni?
"Ha visszamégy dolgozni, már másnap elküldhetnek. Nincs semmiféle 1 hónap, ezt nem tudom, hogy honnan szedted, de a munka törvénykönyvéből biztos nem."
Nyilvánvalóan a felmondási időt érti az egy honap alatt
Lehet hogy már nincs így, ez 3 éve volt, a kolléganőmnek azt mondták akkor, hogy a 30nap védettség miatt fizetnek neki+1hónapot, nem vagyok HRes, ő mondta, én meg elhittem.
A főnököm elég egyenes ember, ő mondta, hatudok jönni miután felépültem szülésből, nem keres mást, várnak vissza szeretettel, más esetben viszont keresniük kell valakit a helyemre.
"Attól még a gyedet buknád. Kb. 3,2 millió Forintot. Tényleg megéri kockáztatni..."
Ezt kifejtened? Miért is bukna a gyedet? Az a gyerek 6 hónapos korától igényelhető és lehet ,ellette dolgozni.
35, Egyszerű: ha kirúgják nincs gyed. Hopp.
Leírás alapján egyáltalán nem korrekt a munkahelye, így ez a legvalószínűbb.
Utolsó!
Te mi a jó égről hadoválsz? Terhes. Nem rughtajak ki. Felmondási védelem alatt áll.
Hiába megyek Gyedre, az mondjuk elég az albérletre és nem ettünk, nem pelenkáztam, nem csináltam semmit. Hiába jár, ha esetemben semmire sem elég. De köszönöm a segítő szándékot, értékelem.
Azt kétlem, ha kirúgnak, nem lehet velük megbeszélni, hogy várják meg még megigénylem a gyedet. Az egy dolog, hogy a kolléganőmnek nem tudtak munkát adni, mert megvolt a létszám és eleve kevesebb volt a munka abban az évben, de alapvetően nem rosszindulatúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!