Szülés után akár rögtön vissza lehet menni dolgozni?
Tudom, milyen érzés mikor a férjed randira készülődik. Sajnos.
Azonban a gyerek és a saját érdekemben én mégis maradnék egy ideig. Magadban kell tisztázni, hogy vége.
És az nem lehet opció hogy munkahelyet válasz,, mondjuk akár egy gyárba, vagy ahol sokan dolgoznak és tudnak pótolni anélkül hogy ki szánnak veled
Majd amik9r már a Csed igénylése mrgtortent akkor otthon maradsz?
Én így csinálnám, persze nem biztos hogy ugyanolyan jól keresnél, de a GYED alatt lehet dolgozni, és a Gyedet is még kapod ugyanúgy,Gyes alatt én úgy tudom hogy csak reszmunkaidoben lehet, vagy ha alkalmival jelentenek be.
Mép éppenséggel van egy kis időd átgondolni mi a legjobb megoldás.
Oh, akkor rengeteg időd van!
Elindítod a válást. Apukától elpereled a házfelijitas költségének felét, azzal is előrébb leszel.
Gondolom a munkahelyed irodai munka, hiszen home office-rol írtál. -beszélgess egy kicsit a főnököddel, hátha engedné, hogy fél évig otthonról dolgozz, vagy hogy a gyereket be vihesd magaddal.
De mit csinálsz, ha veszélyeztetett terhes leszel és táppénzre kell menned? Ha már most tudod, hogy császár lesz, akkor van valami alap egészségügyi problémád.
24!
A gyes és a gyed alatt is lehet dolgozni. Csed és a gyed első 6 hónapja alatt nem.
Gondolkodom mit lehetne-hogy lehetne. Az az igazság, hogy ez olyan szempontból egy nagyon jó munkahely, hogy 08-16 hétfő-péntek. Rendesen bejelentett teljes munkabér+cafeteria. Heti 1 napot lehet home officeban lenni. 400ezeret keresek majdnem, csp+adókedvezménnyel 400ezer felett lesz. Nem szívesen adnám ezt fel a bizonytalért, vagy fele ennyi pénzért, most, hogy a lakhatásunkról is gondoskodnom kell majd.
Na meg a férjem most azt mond amit, de lehet fél év múlva azt mondja van még 1 hónapom, hogy kiköltözzek, sose tudni.
Ilyen klafa munkahellyel, ahol simán elzavarják a kisgyerekest, mi a garancia, hogy téged nem fognak?
Ha visszamégy dolgozni, már másnap elküldhetnek. Nincs semmiféle 1 hónap, ezt nem tudom, hogy honnan szedted, de a munka törvénykönyvéből biztos nem.
Ha elküldenek, gyeded se lesz. Biztos hogy megéri ennyire bizonytalan helyzetért lemondani a csedről is?
Nagyon nagy hülye lennél.
A maximumot úgy hozhatnád ki a helyzetből, ha te költöznél vidékre egy fél évre, így a cseded töredékéből megélnétek anyáddal, a maradékot pedig félre lehetne tenni az újrakezdéshez. Fél év után vissza Bp-re vagy a régi céghez, vagy újhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!