Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vegán gyerek hozzátáplálása?...

Vegán gyerek hozzátáplálása? (B12 vitamin? )

Figyelt kérdés
Ha a gyerek nem kap állati eredetű dolgokat az bajt okozhat? Én úgy tudom, hogy a megfeleloen osszeallitott novenyi etelekbol is fefezni lehet a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, kivéve a b12 vitamint? Ilyenkor ezt kell adni a babának?
2018. márc. 31. 16:36
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 Coffelia ***** válasza:
41%

Íme egy vegán testépítő, jógatanár, egy barátom testvérs, aki a feleségével együtt vegán, és vegánként nevelik a lányukat születése óta. A kislány testileg és értelmileg kiválóan fejlődik, izmos, a vérképe tökéletes. Az, hogy a fejlődésben lévő szervezet táplálásához elengedhetetlen a hús, mára már egy ledöntött hiedelem, és csupán a megszokás, illetve a reklám tartja fenn.

Választható, de felesleges. Én is eszem húst, tudom, hogy megfelelő növényi étrend megszerkesztésével, tehát a fehérjekomplettálással, és B12 vitaminnal maximálisan megkap a szervezet mindent, amire szüksége van, minden életkorban. De van egy megszokásom és egy ízlésem, és ezt merem bevallani magamnak. Csak az ízéért és a szokásaim kedvéért eszem húst, de tisztában vagyok a tényekkel. Bár már régi a kérdés, Kérdező, remélem, azóta is minden jól halad.

[link]

2019. szept. 11. 10:02
 62/62 newsee89 ***** válasza:
44%

Azzal nem is számol a kérdező, hogy mi van ha nem lesz teje.. Ez is egy eshetőség, ugye sokesetben mint pl császár napok mire belövell minimum.. Akkor majd megmondja az ápolónak hogy "jajj mindjárt kiszaladok a boltba veszek valami vegán tápszerhelyettesítőt". Ami kizárt hogy legyen..engedjék is adni az újszülöttnek és az is kizárt hogy ez megfelelő táplálék lenne egy újszülöttnek..

Amúgy teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy nem lehet kötelezni erre egy pici babát. Ez embertelen. Ugye leírta a hölgy jogy nincs gyereke. Meg is látszik.. Egy szülő tudja, hogy egy csecsemő teljesen a szüleire van utalva. Ők felelősek a szellemi, testi fejlődésükért. Nem tudnak szólni ha valami nem jó nekik.. Csak sírni. És ha nem is ízlene neki a helyettesítő.. Ha rossz lenne neki.. Akkor is enne belőle valamennyit ha éhes.. Sajnos. Mert az életösztön ezt diktálja nekik! Azt meg ne állítsuk már hogy a vegán életforma egészségesebb a nem vegántól.. Mivel egyetlen egy vegán generáció sem nőtt még fel.. Aki születéstől haláláig így táplálkozott volna. Viszont nem vegánból felnőtt pár generáció már.. És nem 1közülük a 90-100évet is megélték mint az én felmenőim.

2020. márc. 1. 16:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!