Vegán gyerek hozzátáplálása? (B12 vitamin? )
A #42-es hsz-eden azért lehasaltam :)
Szerintem majdnem minden tininek vannak bajai a havival, sajnos a tinikor már csak ilyen, később áll be csak igazán. És akkor te teljesen megvagy lepődve hogy mire felnőtt lettél beállt? :D Nem akarlak elkeseríteni de így is úgyis beállt volna, ha meg nem az már nőgyógyászért kiállt, és nem sok köze van a vegánsághoz.
És hogy teljeses elkeserítselek, én tinikoromban azon szerencsések közé tartoztam akinek pontos volt a vérzése, anélkül hogy bármit szedtem volna, vagy bármit ne ettem volna meg. Szerintem nem volt olyan hónap hogy kimaradt volna, és bár toronyórát nem igazítottam volna hozzá de olyan 26-31 napokra mindig megjött. Na erre varjál gombot :) Szerintem nem kéne mindenbe belekeverni a vegánságot.
Persze hormonzavaros tini... Egy tininél az a normális, hogy összevissza jön meg. Az a ritka, ha valakinek egyből beáll.
Egyébként pedig a fitoösztrogéntől túlzsúfolt vegán fehérje-helyettesítők sokkal inkább ártanak a hormonrendszernek.
Szerintem te hipochonder vagy. Bebeszéled magadnak, hogy ez meg az káros és ezért rossz közérzeted lesz. Majd szintén bebeszéled magadnak, hogy a bio és vegán cuccok burokban teremtek távol minden rossztól és eltűnik minden gondod.
A tini kori menstruáció meg ilyen. Szinte mindenkinek így kezdődik, egyszer megjön, aztán késik, kimarad, de felnőtt korukra beáll rendesen. Lényegtelen, hogy vegán, vagy húst hússal eszik. De te ezt miért nem tudod? Orvosoddal nem beszéltél ilyenről? Ha elmentél volna orvoshoz a rendszertelen vérzéseddel, akkor megmondta volna neked, hogy ilyen korban ez még normális.
A bébiételek ellenőrzése nagyon szigorú. Inkább vegyél picit drágább bio üveges kajákat, hússal.
Másrészt ez ott bukik meg, amikor a kisgyerek közösségbe kerül: bölcsiben meg oviban telibe fogja kakilni az óvónéni, hogy te mit adtál eddig. Lesz párizsis zsemle meg zúzapörkölt, napi 400 forintos keretből. Nem lesz se bio, se vegán.
A rizsről meg annyit, hogy a locsolás során felhalmozódik benne az arzén. Nagyon nézd meg, milyen rizst kap a baba! A rizstej és a rizsnyák sem teljes értékű táplálék. Nincs benne minden aminosav. És teljesen eltér az összetétele az anyatejtől.
Az, hogy a gyerek életben marad, nem elég. Ugye? Nagymamámat nem tudta szoptatni a dédi: feles tehéntejet kapott, aztán két hónaposan már mindent. Összerázta a szalonnát és a kenyeret és adta a szájába.
De ettől még nem hiszem azt, hogy lehet így etetni egy babát, pedig a nagyi is elélt 70 éves korig.
A vegán gyerek nevelése pont ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!