Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vegán gyerek hozzátáplálása?...

Vegán gyerek hozzátáplálása? (B12 vitamin? )

Figyelt kérdés
Ha a gyerek nem kap állati eredetű dolgokat az bajt okozhat? Én úgy tudom, hogy a megfeleloen osszeallitott novenyi etelekbol is fefezni lehet a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, kivéve a b12 vitamint? Ilyenkor ezt kell adni a babának?
2018. márc. 31. 16:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
87%
Ha vegánként neveled majd fel a jövőbeni gyereked aztán meg beparazol mert nem hízik légyszíves ne itt tedd fel a kérdést..
2018. ápr. 1. 13:40
 32/62 A kérdező kommentje:
Oké, de miért ne hízna? Ha megvan a kellő kalóriamennyiség naponta? Meg az a jobbik eset nem? Ha túl dundi lenne az rosszabb lenne vagy nem?
2018. ápr. 1. 13:45
 33/62 anonim ***** válasza:
88%

Mert a gyümöclsöket, zöldségeket nem génkezelik és nem permetezik őket, ugye? A több millió egészséges gyerek, aki húson nőtt fel meg csak valami kamu maszlag, mi?

Két teljesen eltérő dolog egy felnőtt már nem fejlődő embernek a vegán életmód és egy még fejlődésben lévő, növekvő baba vegán életmódja. Egy kis pohár bor egy felnőttet nem fog megölni, de ugyanez egy bébinél már nagyobb probléma. Csak mert neked felnőttként valami jó, az nem azt jelenti, hogy a gyereknek sem fog ártani.

2018. ápr. 1. 13:47
 34/62 A kérdező kommentje:
Egyet értek veled, viszont régen nem volt ilyen a hús-meg tejipar, tehát azt aláírom, hogy egészséges felnőttek lettek a babák. A takarmányt, amit meg az állatok kapnak, az is tele van permetszerrel, sőt azt károsabbal permetezik. És ez is ugyanúgy belekerül a húsba meg a tejbe is. Babának természetesen bio gyümölcs, zöldség járna szerintem, mert tényleg nagyon gyenge ekkor még az immunrendszerük, sajnos. És tényleg nem szeretnék itt vitatkozni, meg botrányt kelteni, csak ahogy látom a MAI állati eredetű ételek káros hatását, elgondolkodtam, hogy ha gyerekem lenne, ki tudnám-e nála ezt a rizikófaktort kerülni valahogy, de lehet hogy igazatok van, és sajnos nem...
2018. ápr. 1. 14:01
 35/62 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező azzal az erővel semmit ne egyen a gyerek mert ma már semmi nem olyan mint régen. Kapaszkodj meg, a bio sem olyan bio mint régen, méghozzá a táptalaj miatt.

És most nem a régi gyerekekről van szó, a maiakról is. Nézz már körül mennyi egészséges kisgyerek rohangászik, akik feltehetőleg esznek mindent. Vagy szerinted ez kamu? Amúgy meg ettől a nagy túlféltéstől tudnék a falnak menni. Ne értsd félre nem azt mondom hogy adjuk a gyereknek szándékosan sz@rt, de minnél inkább burokban tartod annál nagyobb az esélye annak, hogy beteges lesz.

Remélem ha egyszer tényleg lesz gyereked nem fog ennyire rácuppani erre a parázásra.

2018. ápr. 1. 14:09
 36/62 A kérdező kommentje:
Igen, valóban nem olyan, ezzel én is tisztàban vagyok, de ott legalább csak ezt az egy dolgot lehet a hátrányaként megemlíteni. A mai gyerekek meg lehet hogy még nem betegek, de később még jelentkezhetnek problémák. Ezt írtátok ti is, hogy ha én vegánként etetném a gyereket, akkor amit okoznék vele kár az nem most, hanem később jelentkezne. Ez szerintem fordítva is igaz, tehát lehet hogy a húson felnőtt gyerekek most egészségesen játszanak, de felnőttként még ki jöhet a káros hatása. Ezt nem állítom, hogy így van, ez csak egy feltételezés. Azt elismerem, hogy valóban túlaggódom a témát, lehet hogy a valóságban, ha majd odakerülök, nem pörgöm ennyire túl.
2018. ápr. 1. 14:30
 37/62 anonim ***** válasza:
86%

Te figyu már! Ezzel a vegán agymenéseddel akkor nem is adnál neki anyatejet???

Szerinted azt a növényt, amit az ilyen vegán emberkéknek eladnak, azt nem vegyszerezik? Az nem műtrágyázott, gyomirtózott talajban terem??

2018. ápr. 1. 15:03
 38/62 A kérdező kommentje:
Az anyatej nem állati eredetű...Különben meg az anyatej a saját gyerekednek terem, ahogy a boci tej is a bocinak és nem az embernek. A vegánok ezért nem tartják helyesnek a tejfogyasztász. Különben meg nem a vegánság filozógiája miatt tettem fel a kérdést, hanem a hús-és tejipar kegyetlen rossz minősége miatt.. Abban igazad van, hogy a növényeket is permetezik, de a bionövényeket nem szabad, erre szigorú ellenőrzések is vannak, sőt a bio-t nem is műtrágyázhatják. A gyereknek elvileg biot kellene adni így is úgyis. A sima növényeket, amit én is eszem, azt igaz, hogy permetezik meg műtrágyázzák, de én úgy gondolom, hogy még mindig jobb, mint a mutik által forgalmazott húsok és tejtermékek. Ott az állatok hormonokat, antibiotikumokat is kapnak, ami beépül a húsukba, tejükbe tehát az emberek ezt is megeszik. Továbbá amit kapnak takarmányt azt szerinted nem permetezik? Dehogynem!! Sőt azt sokkal erősebb vegyszerekkel és ez is közvetve megeszed. Szóval lehet hogy azöldség, gyümölcs is permetezett, de mégsem tud olyan károkat okozni, mint a nagyüzemi hús. De ezeket már fentebb írtam :)
2018. ápr. 1. 15:27
 39/62 anonim ***** válasza:
87%

Ne legyenek már illúzióid!

Pista bácsi bio, nem permetez, nem trágyáz, Mari néni a szomszédja, igen.

Szerinted a talajvizük nem közös?

2018. ápr. 1. 15:30
 40/62 A kérdező kommentje:
Egyébként valamit elfelejtettem írni, pedig szerintem nagyon fontos: kiskoromban én rengeteg sok húst, de annál is több sajtot megettem... Ne is volt bajom, de tinikoromra hormonzavaros lettem, a menszeszem nagyon rosszul jött meg havonta. Volt hogy egyáltalán nem jött meg, volt hogy egy hónapban kétszer is volt. Akkor visszábbvettem ezeket a dolgokat, és jobb volt a helyzet, de még akkor sem volt pontos. Érdekes, mióta vegán vagyok, napra pontosan megjön és már nincs semmi bajom :(
2018. ápr. 1. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!