Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vegán gyerek hozzátáplálása?...

Vegán gyerek hozzátáplálása? (B12 vitamin? )

Figyelt kérdés
Ha a gyerek nem kap állati eredetű dolgokat az bajt okozhat? Én úgy tudom, hogy a megfeleloen osszeallitott novenyi etelekbol is fefezni lehet a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, kivéve a b12 vitamint? Ilyenkor ezt kell adni a babának?
2018. márc. 31. 16:36
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
81%

És?

Kár volt rákattintani. Egy nesze semmi, fogd meg jól videó nulla hivatkozással, nulla tényleges információval.

Oldalakon keresztül beszélünk neked létfontosságú aminosavakról, teljes aminoprofilról, neurológiai fejlődésről... erre belinkelsz valamit, amik ezek említésre se kerülnek, csak annyi hangzik el benne minden alap nélkül, hogy "vegánnak lenni jó"?

Egy csöpp magadhoz való eszed sincs, reméljük nem lesz gyereked.

És most levonhatod a következtetést, hogy a húsfogyasztás rosszindulatúvá tesz. ;)

2018. ápr. 1. 17:45
 52/62 A kérdező kommentje:
Itt hivatkozást is találsz: [link]
2018. ápr. 1. 18:03
 53/62 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok az aminosavprofillal. Tudom, hogy mennyire fontos!!! De úgy gondolom, hogy ezt nem csak húsból lehet megfelelően bevinni. A növényekben lévő aminosavak megfelelő kombinációjából is be lehet vinni, sőt mivel ez növényekből van, plussz vitamint is viszel be. A növényi fehérjék (nem szójás, hanem pl. rizsfehérje) úgy tudom, hogy 1 éves kortól adhatók. Ezek teljes aminosav profillal rendelkeznek. Tehát aminosav tekintetében olyan, mintha húst ennél. Neurológiai szempontból meg ugye a B12 lenne a hibás, ami a növényekben nem található meg, de ezt lehet pótolni b12 táplálékkiegészítővel. Ezért is kérdeztem, hogy ezt hogy érdemes adni a babának. Meg az állatokban is úgy található meg a b12 vitamin, hogy azt beadják nekik, de táplálekkiegészítőn keresztül legalább közvetlen kapja a baba és nem úgy, hogy hasznosul az állatban és ami megmarad a húsában, azt kapja a baba. Úgyhogy figymbe veszrm, amiket írtok és tiszteletben is tartom, csak nem tudom.. Egyszerűen nem találok olyan aminosavat vagy vitamint a húsban, tejtermékekben, tojásban, ami amúgy a növényekben nem lenne benne :)
2018. ápr. 1. 18:49
 54/62 anonim ***** válasza:
81%
Nem vitaminokrol van szo hanem feherjerol es zsirrol. Az agy, izmok fejlődéséhez ezekre szukseg van. Babbal, dioval es szojaval nem fogod etetni a fel eves gyereket...Kevés kalóriat kap a gyerek, neki nincs szükség diétára.
2018. ápr. 1. 19:06
 55/62 anonim ***** válasza:
77%

De nem 1 évesen táplálsz hozzá!

Azt mondd, hogy mit adsz és milyen mennyiségben a válogatós 6-7 hónaposnak az 1-2 kiskanálnyi hús helyett, ami fedezi minden fehérjeszükségletét?

Nem azzal kell példálózni, amikor már korából adódóan (majdnem) mindent ehet (bár a mennyiség még ott is elég kérdéses. Egy rosszevő kisgyereknél kb. 1 tenyérnyi étellel kell elérned, hogy mindent bevigyen és azt is kínlódva) !

Azt meséld el, hogy csecsemőkorában mivel etetnéd, hogy minden aminosav kellő mennyiségben bejusson a szervezetébe!

2018. ápr. 1. 19:10
 56/62 A kérdező kommentje:
A fehérjével egész biztos nem lenne baj, mert mint fentebb írtam, az összes aminosavat meg lehetne adni. A fehérje meg ugye aminosavakból tevődik össze. A zsír olajos magvakból lehet pótolni. Ez ugye nagyon jó zsírforrás de ez ha jól tudom csak 1 éves kor után adható. Addig a gyümölcspépbe lehet keverni mondjuk avokádóolajat vagy valamilyrn hidegrn sajtolt olajat, ha kevés lenne a zsír. A későbbiekben, amennyiben nem enné meg az olajos magvakat magába, házilag nagyon jó olajos magkrém készíthető: pl mogyoróvaj, manfulavaj, dióvaj stb. Vagy kókuszreszelék is jó zsír és energiaforrás. (Ez nem tudom, mikortól adható) Ezt is le lehet ám darálni és kókuszvajként enni. De a kókusztejszínben is elég sok zsír van :)
2018. ápr. 1. 19:19
 57/62 A kérdező kommentje:
Igazad van, de úgy tudom, hogy az anyatejben minden vitamin és aminosav megvan. És úgy tudom, hogy hozzátáplálás mellett is kap a baba anyatejet :)
2018. ápr. 1. 19:23
 58/62 anonim válasza:
41%

Távolról sem vagyok dietetikus, de józan paraszti eszem azt sugallja, hogy ha az anya b-12 vitamin szintje megfelelő(az tulajdonképpen mindegy hogy táplálék kiegészítővel vagy állati termékkel vitte be a szervezetébe a b-12-t)akkor anyatejben is megfelelő b12 vitaminnak kell lennie.

Gondolom minden más vitamin/ásványi anyaggal hasonló a helyzet, ha az anya hiányos valamelyikben, akkor a teje is hiányos lesz benne.

Egy rutin vérvizsgálat, ami gondolom teljesen természetes terhes nők esetében, erre egyből választ ad.

Szoptatási időszak után nyilván elengedhetetlen a b12 szedése, ami heti egyszeri 2500 mcg cyanocobalamint tartalmazó tabletta elszopogatását jelenti. Vízben oldódó vitaminról van szó, túladagolása gyakorlatilag lehetetlen. Szóval no para :)

A fehérjeszakértők és aminosavprofesszorokkal ne foglalkozz, szerintem trollok, 2018-ban nem lehetnek az emberek ennyire ostobák.

2018. ápr. 1. 19:39
 59/62 anonim ***** válasza:
75%
Az anyatej nem állati eredetű??? Ezt most komolyan írtad? Akkor szerinted mi, emberek mik vagyunk? Etetheted a bio-t, az meg más méreganyagokkal van tele (pl. aflatoxin). Miért nem lehet megérteni, hogy a világ nem fekete-fehér? Hogy nincs jó meg rossz táplálék? Mindnek van jó és rossz tulajdonsága is, ezért a lehető legjobb megoldás, ha minél változatosabban eszel, és a gyereket is erre ösztönzöd. Márpedig ez kizárólag növényi eredetű táplálékokkal nem biztosítható.
2018. ápr. 2. 00:20
 60/62 anonim válasza:
51%

"Az anyatej nem állati eredetű???"

Az anyatejjel etetés teljes mértékben vegán dolog, hiszen semmilyen állatot nem kínzol, ölsz meg feleslegesen miatta.

A szoptatás mindkét fél részéről beleegyezéses alapon működik, a gyerek célja nyilván nem az, hogy kihasználja az anyát.

Ha teszem azt, egy felnőtt fizetne azért, hogy egy nőtöl erőszakkal elvegyék a tejét, mert neki kell a reggeli kávéjába ízesítőként, na az nem lenne vegán.

A "semmilyen állati eredetű étel" alapelv csupán iránytű, nem dogma.

2018. ápr. 2. 07:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!