Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vegán gyerek hozzátáplálása?...

Vegán gyerek hozzátáplálása? (B12 vitamin? )

Figyelt kérdés
Ha a gyerek nem kap állati eredetű dolgokat az bajt okozhat? Én úgy tudom, hogy a megfeleloen osszeallitott novenyi etelekbol is fefezni lehet a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, kivéve a b12 vitamint? Ilyenkor ezt kell adni a babának?
2018. márc. 31. 16:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
És ezeket lehet úgy kombinálni, hogy teljes értékű aminosav profilt kapjon. A natúr rizsfeherje (nem szójás!) meg alapból teljes értékű.
2018. ápr. 1. 10:07
 22/62 anonim ***** válasza:
66%
Akkor màsképp fogalmazok.Egy babának szüksége van állati eredetű taplálékokra is.
2018. ápr. 1. 10:08
 23/62 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudod úgy kombinálni, hogy meg legyen 9 aminosav, ugyanis pl.: az olajos magvakat 1,5 éves kor alatt EGYÁLTALÁN nem adhatod és nem 1,5 kortól van szüksége teljes fehérjére....

De csináld csak, elvégre csak az idegrendszerének a megfelelő fejlődéséről van szó...

2018. ápr. 1. 10:12
 24/62 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van utolsó! De akkor a többiek hogyan csinálják? Youtubon is van egy csomó blog azzalms címmel, hogy vegán baby. Meg elég sokan nevelik így a gyereküket, akkor hogy-hogy egészséges a gyerekük?
2018. ápr. 1. 11:00
 25/62 anonim ***** válasza:
87%

Az egészség fogalma elég tág. Egészséges egy értelmi fogyatékos is.

Az okozott neurológiai károk nem csscsemőkorban buknak ki.

2018. ápr. 1. 11:06
 26/62 anonim ***** válasza:
74%

A vegán életmódnak saját döntésnek kellene lennie. Mint ahogy te felnőttként eldöntötted hogy nem eszel állati eredetű dolgokat. De áruld már el egy babától milyen jogon vonod meg a döntási lehetőséget? Ő még nem tudja megmondani hogy neki ez tetszik-e, ő akar-e így táplálkozni. Ismét egy hülye szülő aki a saját agymenését erőlteti a saját gyerekére, csak mert az még nem képes ez ellen tenni.

Nem értesz hozzá ez a napnál is világosabb mert akkor nem egy GYK szintű oldalon várnál megerősítést, meg tanácsokat. Akkor miért veszélyezteted a saját gyerekedet?

2018. ápr. 1. 12:08
 27/62 A kérdező kommentje:
Említettem, hogy nincs még gyerekem, ha lenne nem itt kérdezném, de majd szeretnék, és azért kérdeztem, hogy hogyan készüljek.
2018. ápr. 1. 12:30
 28/62 A kérdező kommentje:
A választásról meg annyit, hogy más szülő sem kérdezi meg babáját, hogy szeretne-e húst, tejet vagy tojást enni, csak úgy adják nekik. Nem mondom, hogy ez rossz, és ha nem lenne ilyen a tej-és húsipar, amilyen a mai világban, hogy inkább megbetegít, mint a javunkat szolgálná, akkor én srm tettem volna fel a kérdést, és simán adnék ilyet a gyereknek. Az emberek azt hiszik, hogy de jó a tej, mert milyrn jó a csonzoknak meg minden, de azt senki nem mondja, hogy mennyi dolgot beviszel még vele pl. hormonok, amivel az állatokat tömik, antibikumok meg stb... A hússal meg ugyanez a helyzet. A vegán étrendnél meg azt hiszik az emberek, hogy egy vegán csak salátát meg magvakat eszik, pedig nagyon nem így van, sőt... Állítom, hogy egy vegán étrendje sokkal kiegyensúlyozottabb, mint egy nem vegáné. Mivel tudom, hogy mi folyik a háttérben és tudom hogy milyrn károkat tud okozni, ezért merült fel bennem aza kérdés, hogy ha egyszer gyerekrm lesz, akkor minnél jobban megóvjam őt. Reméltem, hogy vegán anyukák írnak majd, akik felneveltek már egy gyereket, vagy legalább már túl vannak a hozzátápláláson és így tanácsot tudnak adni, amit a későbbiekben majd a saját gyerekemen is tudok alkalmazni. Természetesen ha nincs más megoldás, adnék neki állati dolgokat, csak reméltem, hogy lehet máshogy is, de sajnos most már lázom, hogy nem :(
2018. ápr. 1. 12:47
 29/62 anonim ***** válasza:
80%

Jó akkor feltételes módban.

"hogy más szülő sem kérdezi meg babáját, hogy szeretne-e húst, tejet vagy tojást enni, csak úgy adják nekik."

Igen mert józan paraszti ésszel jobb ha mindenhez hozzájut a gyerek így, hogy mindent eszik. Bezzeg te a hozzá nem értéseddel megkockáztatod hogy bármiben is hiányt szenved, mert neked kisérletezhetnéked van. Jaa meg a youtubon is úgy láttad hogy vannak vegán babyk... Ha a gyerekednek nem fog tetszeni ez az étrned ő nem fogja tudni elmondani neked hogy valami nem oké. Míg te ha kisérletezgetsz is magadon, szépen abbahagyod azt ami nem jön be. Sőőt orvossal is tudsz konzultálni, egy gyerek meg nem.

Ezért sem értem miért nem hagyod majd, hogy felnőjjön és mikor más saját tudatában lesz, tud is megfelelően kommunikálni, akkor eldönthesse ő maga hogy mit szeretne enni és mit nem?

Ez az egész csak egy nagy divat, főleg az ilyen hozzá nem értőktől mint te.

2018. ápr. 1. 13:10
 30/62 A kérdező kommentje:
Ismételném magam... Tehát bennem sem merült volna fel ez a kérdés, ha nem lenne ilyen silány minőségű, mint ma... Félnék attól, hogy több rosszat vinnék be vele egy gyereknek, mint amit használnék vele, főleg, hogy a kicsik immunrendszere még nem olyan erős. Természetesen ha nincs más megoldás, és ezt orvos mondja,akkor adnék a gyereknek, tehát nem veszélyeztetném. Pont erről szólna a kérdés is. Viszont végülis ígyis-úgyis valamilyen veszélynek ki lenne téve..
2018. ápr. 1. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!