Hozzátáplálás elkezdése? Teljes tanácstalanság!
Oh, hat ez pont az a dolog amit minden anya másképp csinál.
Èn próbáltam almát, de kibugta, mert túl savas, Volt és én külföldön élek, itt a gyümölcs(pont a savassága miatt) csak 7 hós korban jöhet.
ìgy répával kezdtem. èn elég lassan csináltam, mert én amondó vagyok, hogy a gyereknek elég ideje van, hogy mindenféle izeket, ételeket megkostóljon, nem kell az elsö hetekben évben rögtön pörkölttel kezdeni.
Vagy is egy hétig evett csak répát. Megföztem a répát, és leturmixoltam, vagy lehet csak répa bébiételt is kapni.
Elsö nap egy kanállal, másnap három kanállal, hétvégére már 10 kanállal. Aztán köv héten pasternákot csináltam ugyan így. Egy kanál, 3 kanál 10 kanál. 3-ik héten már maradt a 10 kanál, de kevretem a répát és a paszternákot. Aztán jött a sütötök. Abból is 2 kanál elsö nap, aztán így tovább. Az elsö 2 hónapban minden 1-2 hétben hóztam neki egy új ízt, és ezeket kevertem. kb 5 hetes korára kiváltottuk az ebédet. Majd vártunk egy hónapot akkor csak ebédet kapott, és elkezdtem az uzsonnát gyümölcccsel ugyan így. ès aztán minden mást így csináltam.
1 éves kora elött nem adtam nekik csak bébi ételt, amit vagy én föztem vagy üvegest adtam. sokszor megvettem egy üvegest és legközelebb ugyan azt föztem meg neki ami abban Volt.
bébiételek ugyan olyan jók mint a te föztöd, azt adj neki amit akarsz.
nekem egyetlen furcsaság van sok anyatejes babánál, hogy a szülök körömmel ragaszkodnak az anyatejhez, majd 8 hósan simán pörköltet vagy pörkölt levét adják a gyereknek... vagy is elsö 6 hónapban kímélik a gyereket, aztán meg durr bele bumm mindent adnak neki cska kímélö ételt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!