Nektek mi erről a véleményetek? Jól tettem?
Az egész még ősz elején kezdődött.
Egész nyáron együtt voltunk barátnőmmel szinte minden nap találkoztunk.Ő az egyetlen barátom és nagyon szeretem őt.
A lényeg, hogy történt pár dolog a környezetében.. Kicsit nehézkes most az anyukájával a mindennapjuk és stresszesebb egy kis ideje. Ezért úgy nyár végére és ősz elejére eléggé bunkó lett a hangneme, amit én ideig-ideig toleráltam ,de eléggé idegesített és úgy gondoltam, hogy a legtisztább az lesz ha elmondom neki, hogy ez engem idegesít.Így is tettem,először nem volt semmi, de folytatta és megint írtam neki, hogy egyszerűen már nem bírom, hogy bunkó a hangneme és momentán rajtam vezeti le a feszültségét. Erre viszont már eléggé bedurvult a helyzet és elkezdtünk veszekedni. Utána is folyton veszekedtünk és volt egy másfél hónapos csendszünet köztünk. Azóta újra beszélünk, találkoztunk stb.., de voltak azóta is vitáink és még mindig elég furcsa a természete. Ma is felidegesítették és már megint rajtam kezdte el ezt levezetni.
Nem akarom vele megszüntetni ezt a barátságot, mert egész iskolás korom óta egyetlenegy barátom sem volt,ráadásul ezek ellenére is szeretem őt és nem hiszem, hogy ott tudnám hagyni a barátságunkat.
De szerintetek rosszul tettem, hogy megmondtam neki a véleményem? Szerintem abszolút értelmes dolog volt, hogy őszintén elmondtam neki a dolgokat, de szerintetek milyen ez a helyzet? Mit kéne tennem? Tanácstalan vagyok, mert ha elmondom neki a véleményem, csak jön és rátesz még egy lapáttal és mondja a dolgait, momentán védeni próbálja magát azzal, hogy mond rólam valamit.. stb.. vagyis nem bírja elfogadni az én véleményem..
Köszönöm előre is a válaszokat! 15\l
Természetes dolog,hogy a barátságban teljesen őszintének kell lenni,még ha néha egy kicsit bántó is a dolog.Viszont nem csak a saját igazadat kell fújni,meg azt,hogy ő így bunkó meg úgy bunkó..néha nézz tükörbe is,fontos dolog ez is.Egy kapcsolatnak kétoldalúnak kell lennie,és mindennek oka van.Segítened kellene neki és adni neki tanácsokat,ha megkér rá,vagy megmondani neki,hogy változtasson magán,mielőtt késő lesz.
17/L
Szia:)
Nem ismerlek, nem tudom milyen a személyiséged DE:
1. jól tetted!:) Nem használhat lábtörlőnek, a barátnője vagy nem a mosórongya. Nekem is volt ilyen barátnőm. mi hét évig voltunk legjobb barátnők aztán 2 év szűnet...nem részletezném, és most megint sülve főve együtt vagyunk. Megbeszéltünk mindent és elfogadtuk a másikat ÉS megtanultuk kezelni a másikat, ez fontos!
2. Ha úgy érzed, hogy még mindig feszült a hangulat, és a leírásodból következtetve nehezen látja be a hibáit vagy ha másnak igaza van, akkor én újra leülnék egy nyugodt pillanatában beszélni vele. És én itt nem arról beszélnék leginkább hogy mit tett hanem arról hogy mit is jelent Ő nekem. Én elmondanám, hogy szeretem, és soha nem akarom elveszíteni, hogy nem akarom h bármi is közénk álljon és hogy megértem hogy nehéz dolgokon megy keresztül (ezt pontosan csak te tudhatod, én nem) és hogy mellet vagyok, számíthat rám és ha ő is így érez akkor soha nem veszít el engem! És éppen ezért esik rosszul, ha bunkó, mert úgy érzem rám irányul. De ugye nem rám irányul? Ugye nem? csak le akarja vezetni valahogy és mivel sokat vagyunk együtt és nekem mond el mindent ezért akaratlanul és törvényszerűen rajtam csattan az ostor, de ugye nem velem van baja, mert ha igen őszintén mondja el és beszéljük meg. Ha belátja h nem velem van a baj, akkor azt mondom, hogy ennek örülök és vess fel neki feszültséglevezető módszereket. Tudom is én...
3.pl: ha felidegesítették otthon és ezt látod rajta, akkor mondjuk ordíts vele viccesen hogy már megint mi van ha? mi mi? dramatizáld el! És ordítson vissza. Ez elsőre hülyén hangozhat de az ordítás terápia nagyon sok mindenre jó. Talán hülyén is néztek majd ki de le van szarva...ennek a szitunak nagyon sokszor röhögés a vége ha a kezedben tudod tartani a gyeplőt és a rád irányuló dolgokat nem veszed magadra. Ordítsa ki magából! persze ezt csak akkor ha nem akar leülni és lelkizni, mert ha lelkizni akar le ne ordítsd!:D
hirtelen ez jutott eszembe, mi ezt a barátnőmmel nagyon sokszor csináltuk, sőt ő még káromkodott is, amire én is rászoktam DE ez nem jelenti azt h mocskos a szánk, csak akkor használjuk (még egymásra is!) őket ha le akarjuk vezetni a feszültséget és ha nem konkrétan egymással van bajunk. Így hamar ki tudja ereszti a gőzt az ember. És persze sose sértődünk meg ez feltétel, hisz akkor nincs értelme az őszinte szókimondásnak. Ilyenkor mindent mondunk szabályok nélkül egymásra másra szitura nincs sértődés akkor sem ha régi sérelem jön szóba. de ha egymással van para azt mindig végiggondoljuk magunkban és aztán előállunk vele a másiknak és azt nyugodt civilizált emberek módjára oldjuk meg.
A kettes pontban azért írtam E/1-ben, hogy nehogy azt érezd meg akarom mondani mit tegyél. Én ezt tenném :)
Remélem rendbejöttök:)
A lényeg, ha beszélsz vele, ne őt hibáztasd hanem azt mond el te mit érzel de megérted őt!
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen nem teszem őt felelőssé a dolgokért, sőt tudom nekem is van egy adott természetem,amit próbálok visszafogni olykor olykor,mert azért nekem is itthon vannak gondjaim-bajaim .. mindegy. És ha éppen úgy érzem kicsit kezdek én is bunkóskodni vagy valami akkor visszafogom magam és bocsánatot kérek, csak vele az a bizonyos probléma, hogy szerintem nem nagyon szeretné beismerni a hibáit. Ilyenkor én mindig próbálok neki segíteni, elmondtam már neki ezerszer a saját rossz tulajdonságomat és ,hogy ezt érdemes bevallani magáról.
Mindig próbáltam neki segíteni,mivel hasonló a családi hátterünk és beletudom így érezni magam a helyzetébe ,már csak ezért sem szerettem volna eleinte szólni neki, mert úgy gondoltam megvan a maga baja. Csak egy idő után viszont eléggé úgymond bosszantóvá vált. Mivel nekem is vannak itthon dolgaim, de sosem lennék emiatt a barátnőmmel bunkó,mert szerintem semmilyen indok nincs ami megmagyarázhatja miért viselkedik úgy egyik barát a másikkal..
Mindenesetre vettem a bátorságot elmondtam neki, de úgy láttam őt nem igazán érdekelte az őszinteségem.
Most viszonylag jóban vagyunk segítek neki mindenben, támogatom őt és megpróbálok kevésbé odafigyelni erre a rossz tulajdonságára, még akkor is ha kicsit kezd sűrűsödni ez.
Utolsó válaszoló: Igen szoktam vele olyanokat csinálni, ha nem is lekiabálom a fejét, de igyekszem ilyenkor kicsit viccelődni vele , hogy enyhüljön a helyzet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!