Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért van így túlreagálva a...

Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, csak szeretném megérteni. Miért baj, ha 5 hónaposan kap egy fél banánt vagy valamit, hogy elnyammogjon rajta? Régen is kaptak már ilyen idősen a babák mást is az anyatejen kívül és nem lett semmi bajuk. Most meg olvasgattom itt a sok aggódó anyuka hozzászólását, hogy a nagymama ezt meg azt adott neki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy 6 hónapos babának baja legyen egy kis főzeléktől vagy sütitől, ha csak nasinak kapja. Tényleg nem akarok senkit provokálni, csak érdekelne, hogy ti hogy gondoljátok? És még arra lennék kíváncsi, hogy nálatok a nagyszülők adtak valami olyat a kicsinek, amit szerintezek nem kellett volna? Előre is köszi :-)

2013. márc. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
80%
A megalapozott válasz már semmi? :D
2013. márc. 11. 13:33
 52/63 anonim ***** válasza:
76%

Szomorú, hogy a tudatos szülők mennyire le vannak húzva.

Persze, ezer más dolog van, ami árthat egy gyereknek. De szerintem amit lehet, meg kell előzni

2013. márc. 11. 13:37
 53/63 anonim ***** válasza:
0%

veresantkate válasza:

a mostani táplálás eredményeit és hatásait is ugyanúgy kutatni fogják 15 év múlva, akár 20-30 évig és akkor fogják megállapítani az erősségeit és a hibáit. Miért nem lehet elhinni, h nem csak a jelen van?! (az anyatejjel persze nem lehet baj, de azzal, h ehhez mit mikor és mennyit,már igen).

Régen kokaint szedtek a náthára, mert jól kitisztította az orrjáratokat.Sigmund Freud írja le az Álomfejtés cmíű könyvében kb úgy, mintha most a tengeri show orrspray használatára hivatkoznál.

Amúgy az, h Európában az elvek szintjén holt tartanak, az egy dolog, de hogy a gyakorlatban hogyan oldják meg a nevelést, az egy másik. Éltem Angliában, nem kevés ideig. Ott az anyák 6 hónap után visszamennek dolgozni. eddig szól a biztosításuk. utána is maradhatnak, de full önköltségesen. Nagyon ritka, h egy anya ezt bevállalja és tovább marad otthon a gyerekével. Uez van pl Belgiumban is. Tegyük fel, h az anya követi ezt az elvet és 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplálja a babáját. hozzátáplálás már nem rajta fog múlni, annak a mikéntjét, fokozatosságát, a bevezetésre kerülő ételek mennyiségét és időpontját nem ő határozza meg, mert a gyerek bölcsiben van, ott gondozzák, amíg neki le nem jár a munkaideje. Hát, ilyen a modern európai rendszer. ha valaki, hát pont te nem hiszem, h szívesen akarnál beleilleszkedni, mert nem te döntenél, hanem alkalmazkodnod kellene egy intzézményes elvhez...

2013. márc. 11. 13:41
 54/63 anonim ***** válasza:
63%
Köszönöm szépen a sok szavazatot! :-) Felhívnám kedves figyelmeteket arra, hogy ha komolyan veszitek gyereketek egészséges fejlődését, akkor a másik kezet kellett volna megnyomnotok! Csak azt nem értem, hogy aki már pár hónaposan sz...al tömi a gyerekét, miért jobb anya a szemetekben. És most mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem azokról van szó, akik nem tudtak hosszú ideig szoptatni. Hanem azokról akik tudnának, csak önzésből nem akarnak.
2013. márc. 11. 13:44
 55/63 anonim ***** válasza:
16%

52:

ebben az egy kérdésben. de mindenhol máshol, ha egy anya azt meri írni, h ő bizony 4 hóaposan adott egy kis banánt, meg sem áll 0%-ig :)

én most némileg az ördög ügyvédje vagyok, mert én sem adnék és tulajdonképpen az ideíró tudatos anyákkal értek egyet. inkább csak az arrogancia és a kizárólagosság zavar (csak az lehet jó, amit mi mondunk, mi gondolunk), ami más kérdéseknél nagyon ismegjelent és ami (feltehetően) ezt a kérdést szülte

2013. márc. 11. 13:45
 56/63 anonim ***** válasza:
67%

Szívás lehet külföldön.

Egyébként Amerikában is nagyon hosszú ideje figyelik. Kutatják.

Nyilván nehezebb, ahol 6 hóig maradhat otthon az anyuka, de nem megoldhatatlan. Léteznek szuper mellszívók stb, el lehet vinni a bölicsbe, és meg lehet mondani, hogy ezt adják neki ( itt Magyarországon ismerek olyat, akinek hamar vissza kellett menni melózni, de elvitte a a bölcsibe a tejcit, és probléma megoldva).

Igen. Lehet, hogy szigorú vagyok a táplálás terén ( bár vannak nálam milliószor szigorúbbak is). És természetesen lesznek újabb, és újabb kutatások, de azt egyik sem fogja megdönteni, hogy az anyatej egészséges, és nincs annál jobb táplálék egy picinek. Még hozzá azért, mert így lettünk alkotva, ez van a génjeinkben, és ha nem így lenne, már régesrég nem létezne az emberiség Hiába vadásztak, halásztak, azt pár ezer éve sem igazán tudta megenni fogak nélkül egy gyerek, és mivel anyaként ösztönös(nek kéne lennie) a szoptatás, illetve babaként a szopizás, ebbe nem lehet belekötni.

Persze, aki mindenáron bizonyítani akarja az ellenkezőjét, ebből is kimagyarázza, hogy ostobaság, hogy a mell nem is azért van, bármit lehet mondani...

S a kutatásokról még mindig, igen lesznek újak, de 20 éve ugyanazt találják, ugyanazt szűrik le, akkor bizonyára van benne valami.

Én nem azt vettem észre, hogy a hamar hozzátápláló anyák annyira le lennének húzva ( utolsó hozzászólók közül írta valaki, hogy meg sem áll 0%- ig) Minden kérdésnél azt látom, hogy 10- ből 8- an azt mondák, adjuk csak a banánt kekszet csokit stb 4 hónaposan.

bababaja! én már egy ideje látom, hogy ha valaki ne ért egyet a kérdező álláspontjával, akkor írhat akármilyen okosságot, le lesz húzva. De fordítva is igaz. Ha olyat ír, ami egyezik a saját véleményével, akkor az pozitív. És persze a válaszolók is így vannak. Én nem szoktam pontozni, mert felesleges. Emberi természet, hogy azt húzza fel az ember, amivel egyetért. Már csak azért is, mert sokszor a kérdés azért kerül fel, hogy az illető megerősítést kapjon, hogy márpedig ő jól csinálja, jól gondolja. Ebbe pedig nem fér bele az ellenkező vélemény. És máris a kör elejére jutottunk. Sokan egyetértenek, akkor az jó, aki nem ért egyet, az " kapja be ". És aki nem értene egyet, de azt látja, ennyivel jobbnak tűnik a másik oldal, végül belemegy, hogy nem saját véleményét írja, hanem a többség véleményét ( bár ez igen gyerekes, a csordaszellem ott él mindenkiben, van akiben jobban, van akiben kevésbé ) Puszta pszichológia az egész. :)

2013. márc. 11. 14:07
 57/63 anonim ***** válasza:
0%

53. vagyok

"azt egyik sem fogja megdönteni, hogy az anyatej egészséges, és nincs annál jobb táplálék egy picinek."- ezzel soha senki nem tud majd vitatkozni, ha figyelmesen olvastad, amit írtam, én is ezt mondtam: az soha nem derülhet ki, h az anyatej nem jó. de ezt senki nem is vitatja, még itt sem. az is egy másik kérdés, ha a nő félti a melleit vagy lusta szooptatni.

mert mi itt a hozzátáplálásról beszélünk. arról, h az anyatej mellé mit, mikor (hány hónapos korában) és milyen mennyiségben adsz a babának. ennek viszont lehetnek olyan előnyei és hátrányai, amelyeket most még nem ismerünk, csak jóval később derülnek ki, amikor a te angyalkád már 20 éves lakli kamasz lesz (nem kell túl drámai dolgokra gondolni).

én erről beszéltem. amúgy én is kiszálltam, mert csak feleslegesen győzködjük egymást és még a figyelmes, értő olvasás sincs meg, h tényleg arra reagáljunk, amit a másik írt, ne csak a a magunkét hajtogassuk gépiesen. pont ezt nem szeretem :)

2013. márc. 11. 14:16
 58/63 anonim ***** válasza:
41%

Kimaradt egy rész.

A kutatások azt sem fogják megcáfolni, amit tapasztalok én is a hozzátáplálásban. Mint mondtam, nem mindenben bízom az orvostudományban. De amit én látok, előttem is történik. Amire bizonyítékokat találok. Azt nem fogják megdönteni ( esetleg még azt mondják, hogy akár 1 éves korig is elég csak a tej, hiszen azt is mondják, hogy akkor sincs baj, ha 7-8 hónaposan csak párfalatot eszik, nyammog, kóstolgat... )

2013. márc. 11. 14:19
 59/63 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen a sok választ! :-). Úgy gondolom, hogy akkor próbálok megmaradni valahol középen. 6 hónapos korig anyatej, aztán fokozatosan a többi. A nasival meg nem tudom mi lesz, majd a vasárnapi ebédnél, ha már kapott anyatejet, akkor kóstolás szinten kaphat valamit, ami egészségesebb :-). Ja, és én senkit nem pontoztam le :-). Köszönöm, hogy , mind a két oldal képviselői leírták a véleményüket. Megértettem az érveiteket és most már értem, hogy miért kell erre így odafigyelni :-)
2013. márc. 11. 14:26
 60/63 anonim ***** válasza:
41%

És mivel ez kimaradt még kell hozzá a magyarázat. Amíg nem volt foga a gyerekeknek, nem másztak, nem vették el maguknak a kaját, nem adtak csak anyatejet. Ez volt kézenfekvő. És mégis élünk, itt vagyunk még mindig. Nem halt ki a fajunk. Pedig hány barlangrajz és sok minden más is tanúskodik arról, hogy mekkora " nagy " gyerekeket is szoptattak. És persze, nem tudhatjuk, mennyire voltak betegesek, de az, hogy túlélték, felnőttek, utódokat nemzettek jelent valamit. Rengeteg minden van, amit a mai tudományok, a technikai eszközök stb. miatt elfelejtettünk. Pedig sok minden van, amit 1000 és még több éve ÖSZTÖNÖSEN jól csináltak. Ami ma tudományosan van megmagyarázva, az régen zsigerből jött ( és ez rengeteg dologra igaz)

Nem a szövegértésemmel volt baj, hanem a kimarad gondolattal- sajnos gyakran előfordul, hogy gyorsabban pörög az agyam, mint a kezem, így kifelejtek valamit, sokszor olyat ami pedig pont fontos eleme lett volna a mondandómnak. Mert igen, amint visszaolvastam, láttam, hogy így nem arra válaszoltam, amire akartam.

2013. márc. 11. 14:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!