Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?
Hogy mindig látok valamit, amiről eszembe jut valami új
Tény, hogy a mai öregek ritkábban allergiások stb. És lehet hogy mégis az volt a jó ( bár 80 éve ugyanúgy a szoptatást pártolták, ez később jött be kicsivel, hogy ne az legyen- amikor 4 hósan bölcsibe rakták a gyerekeket), de ha másik korosztályt nézünk az idősebbek közül, amikor ők voltak fiatalok nem volt mindenhol autó, frissebb volt sokkal a levegő, nem "bezárva" éltek mint a mai fiatalok nagy része, hogy csak oviban járnak ki- jó ez sarkított-, a gyümölcsök zöldségek nem agyon vegykezelt dolgok voltak. És szerintem rengeteg múlik ezen is...
21:
ebben szewrintem is van valami. ebből is látszik, h a dolgok nem feketék vagy fehérek, számomra ez is csak azt bizonyítja, h nem szabad fanatikusnak lenni,mert a dolgok sokkal bonyolultabbak és összettettebbek annál, mint hogy vakon hihessünk és bízhassunk egyvalamiben mint egyeüli üdvözítő megoldásban :)))
de már nem a gyerek táplálásáról beszélek. abban egyébként nagy vonalakban egyet is értünk, én azt szeretném, ha anyatejjel lakna jól a babám :)
a világháborúk előtt ugyanúgy természetes és normális volt a szoptatás. ha valakinek nem volt teje, hát vitte a szomszédba ( ha megoldható volt) Főleg a második vh táján jött el, hogy a nők is dolgoztak, nem tudtak a gyerek mellett maradni, és ekkor kezdődött ez az egész.
3 gyerekes anyukakánt én is látom a különbséget sokáig szoptatott, mai elvek alapján táplált, és hamar leválasztott gyerekeim között
Én sem hiszek el rengeteg mindent. Orvostudományban meg pláne. Érdekes ellentétek ezek.
Pl a hiperszuper " add be mert csak" injekcióktól frászt kapok. De ez csak egy példa. A gyógyszereket sem szeretem, csak ha nagyon muszáj, de inkább a homeopátiát pártolom. És ezer más dolog.
24.
én sem szeretem és alapból nem is élek velük, csak nagyon indokolt esetben. most a várandósság alatt több "készítményt", ilyen-olyan kiegészítőt szedek és még ez is fura érzéssel tölt el valahogy. győzködnöm kell magam, h erre tényleg szükség van a baba érdekében. egyébként amellett, h sokat olvastam erről és tudom, h a jelenlegi álláspont szerint az anyatej a legjobb, végsősoron azért szeretném azzal táplálni a babám, mert nyilván nem véletlenül alkotta meg úgy a természet, h az emlőmből tudjam táplálni ahelyett, h elrepüljek és hozzak neki kis gilisztákat a földből vagy hipp tászert a DM-ből :). ugyanakkor az is elgondolkodtató, h ha ez ennyire kézenfekvő megoldás (márpedig az), akkor miért van mégis annyi kismama, aki egyáltalán nem képes táplálni a gyerekét anyatejjel mert nincs neki vagy csak max 1-2 hónapig...
Plusz pár falat is felboríthatja a bélflóráját ( a banán mellesleg ráadásul pont hasfogó pici korban).
De már jobban nem tudom, és nem is szeretném leírni. Az én véleményemre úgyis tojik mindenki :) Pedig nem a levegőbe beszélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!