Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért van így túlreagálva a...

Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, csak szeretném megérteni. Miért baj, ha 5 hónaposan kap egy fél banánt vagy valamit, hogy elnyammogjon rajta? Régen is kaptak már ilyen idősen a babák mást is az anyatejen kívül és nem lett semmi bajuk. Most meg olvasgattom itt a sok aggódó anyuka hozzászólását, hogy a nagymama ezt meg azt adott neki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy 6 hónapos babának baja legyen egy kis főzeléktől vagy sütitől, ha csak nasinak kapja. Tényleg nem akarok senkit provokálni, csak érdekelne, hogy ti hogy gondoljátok? És még arra lennék kíváncsi, hogy nálatok a nagyszülők adtak valami olyat a kicsinek, amit szerintezek nem kellett volna? Előre is köszi :-)

2013. márc. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
77%

Hogy mindig látok valamit, amiről eszembe jut valami új

Tény, hogy a mai öregek ritkábban allergiások stb. És lehet hogy mégis az volt a jó ( bár 80 éve ugyanúgy a szoptatást pártolták, ez később jött be kicsivel, hogy ne az legyen- amikor 4 hósan bölcsibe rakták a gyerekeket), de ha másik korosztályt nézünk az idősebbek közül, amikor ők voltak fiatalok nem volt mindenhol autó, frissebb volt sokkal a levegő, nem "bezárva" éltek mint a mai fiatalok nagy része, hogy csak oviban járnak ki- jó ez sarkított-, a gyümölcsök zöldségek nem agyon vegykezelt dolgok voltak. És szerintem rengeteg múlik ezen is...

2013. márc. 10. 13:56
 22/63 anonim ***** válasza:
69%

21:

ebben szewrintem is van valami. ebből is látszik, h a dolgok nem feketék vagy fehérek, számomra ez is csak azt bizonyítja, h nem szabad fanatikusnak lenni,mert a dolgok sokkal bonyolultabbak és összettettebbek annál, mint hogy vakon hihessünk és bízhassunk egyvalamiben mint egyeüli üdvözítő megoldásban :)))

de már nem a gyerek táplálásáról beszélek. abban egyébként nagy vonalakban egyet is értünk, én azt szeretném, ha anyatejjel lakna jól a babám :)

2013. márc. 10. 14:04
 23/63 anonim ***** válasza:
82%

a világháborúk előtt ugyanúgy természetes és normális volt a szoptatás. ha valakinek nem volt teje, hát vitte a szomszédba ( ha megoldható volt) Főleg a második vh táján jött el, hogy a nők is dolgoztak, nem tudtak a gyerek mellett maradni, és ekkor kezdődött ez az egész.

3 gyerekes anyukakánt én is látom a különbséget sokáig szoptatott, mai elvek alapján táplált, és hamar leválasztott gyerekeim között

2013. márc. 10. 14:05
 24/63 anonim ***** válasza:
33%

Én sem hiszek el rengeteg mindent. Orvostudományban meg pláne. Érdekes ellentétek ezek.

Pl a hiperszuper " add be mert csak" injekcióktól frászt kapok. De ez csak egy példa. A gyógyszereket sem szeretem, csak ha nagyon muszáj, de inkább a homeopátiát pártolom. És ezer más dolog.

2013. márc. 10. 14:09
 25/63 anonim ***** válasza:
54%

24.

én sem szeretem és alapból nem is élek velük, csak nagyon indokolt esetben. most a várandósság alatt több "készítményt", ilyen-olyan kiegészítőt szedek és még ez is fura érzéssel tölt el valahogy. győzködnöm kell magam, h erre tényleg szükség van a baba érdekében. egyébként amellett, h sokat olvastam erről és tudom, h a jelenlegi álláspont szerint az anyatej a legjobb, végsősoron azért szeretném azzal táplálni a babám, mert nyilván nem véletlenül alkotta meg úgy a természet, h az emlőmből tudjam táplálni ahelyett, h elrepüljek és hozzak neki kis gilisztákat a földből vagy hipp tászert a DM-ből :). ugyanakkor az is elgondolkodtató, h ha ez ennyire kézenfekvő megoldás (márpedig az), akkor miért van mégis annyi kismama, aki egyáltalán nem képes táplálni a gyerekét anyatejjel mert nincs neki vagy csak max 1-2 hónapig...

2013. márc. 10. 14:21
 26/63 anonim ***** válasza:
62%
Tapasztalatom szerint 10- ből 8- szor a megfelel segítség hiánya. Már a kh- ban a csecsemősök általában nem segítenek, ha később a védőnő és/ vagy gyerekorvos azt látja h kicsi a gyarapodása a babának, ahelyett, hogy segítenének pl helyesen mellre rakni v egyéb tanácsot adna egyből pótlást ír... Így pedig tovább csökken a tej mennyisége, pedig lehet, hogy rengeteg teje lenne az anyukának. Ritka az, hogy valaki biológiailag ne tudjon szoptatni.
2013. márc. 10. 14:31
 27/63 anonim ***** válasza:
78%
Azt hiszem a kérdés rám is vonatkozik, mert pont tegnap írtam ki egy kérdést a hozzátápláláshoz kapcsolódóan. Csak a nagymamás részre reagálnék, személy szerint nekem nem azzal van bajom hogy ad neki, hanem hogy tudja, hogy én még nem szeretnék adni semmi mást neki, és nem tartja tiszteletben a döntésemet. Ez részben elvi kérdés is, ha megkérem hogy ne adjon banánt a 4 hónaposomnak, akkor ne adjon titokban se, és ne jöjjön azzal a szöveggel, hogy az ő gyereke miket evett ennyi idősen.
2013. márc. 10. 15:45
 28/63 A kérdező kommentje:
Igen. Ezt értem, hogy azért ne adjon, mert a te gyereked és te neveled. Én is így gondolom, hogy ha én azt mondom, hogy nem, akkor az nem. De azt nem értem, hogy ti miért gondoljátok úgy, hogy egy 4 hónaposnak nem adhat egy fél banánt a nagyi a vasárnapi ebédnél úgy, hogy ti is tudtok róla, mert ott van meletted a baba vagy megkérfezett..... mi baja lehet tőle? Úgyis csak nyammog rajta egy kicsit :-)
2013. márc. 10. 15:50
 29/63 anonim ***** válasza:
87%
Mert 2 falat banán is gyakran pocakfájáshoz vezet ilyen pici korban.
2013. márc. 10. 15:53
 30/63 anonim ***** válasza:
74%

Plusz pár falat is felboríthatja a bélflóráját ( a banán mellesleg ráadásul pont hasfogó pici korban).

De már jobban nem tudom, és nem is szeretném leírni. Az én véleményemre úgyis tojik mindenki :) Pedig nem a levegőbe beszélek

2013. márc. 10. 15:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!