Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?
veresantkate:
azért azt ne feljtsd el, h a legújabb kutatások csak most számítanak modernnek és bár én is meggyőzőnek találom őket nagy vonalakban, azért 20-30 év múlva ezek már sok teintetben avittnak számítanak majd és felül lesznek bírálva, ahogy mostanra az anyáink, nagyanyáink nézetei is. mindent meg lehet magyarázni- és az ellenkezőjét is!
a fanatizmus abban rejlik, h minden ilyen kérdéshez írsz, a véleményed kizárólagos, sarkos és egyáltalán nem megengedő. szerintem a gyereknevelés ennél sokkal ösztönösebb dolog. jó, ha az anyának vannak irányelvei, de ezek mellett fontos, h odafigyeljen a gyerekére és kitapasztalja, h mi hogyan jó neki. igen, ez a 38 fokos kánikuléában is üldözendő a babavíz nekem már egy kicsit sok. főleg, h szeptemberi babád van. az a meleg össze sem hasonlítható egy jó kis júliusi, tartós hőséggel...
+ tudom, h a legjobbat akarod a gyerekednek, de én örülök, h gyerekkoromban nem csak heti 1 túró rudit ehettem. a férjemnek egészségtudatosabb anyukája volt, mint nekem. ezélrt pl csak különleges alkalmakkor ihatott kólát (ünnepek és ha vendégek jöttek). most felnőtt fejjel ő és a tesója is napi 2-3 l-el iszok meg fejebként, mert már senki sem szólhat bele. uez volt a gumicukorral, ha egész nap dolgozik és nem a főztömet eszi, képes haribo medvén és kólán abszolválni a munkanapot. sose tudhatod, h mi hogyan csapódik le egy gyerekben. az én anyukám nem volt enyire tudatos, egész életemben vlkony voltam, semmi, zsír, felesleg nincs rajtam és felnőttként ösztönösen nagyon egészségesen eszem. most, a terhesség alatt is. egyszerűen ezeket kívánom.
Írok én mindenféle kérdéshez, amiről úgy gondolom, hogy tudok segíteni.
A nyári babavízhez nem írok semmit most már ( már ha csak babás újságokat vesz is meg az ember, ott van - abban is amelyik egyébként a 4hótól hozzátáplálást javasolja, tehát régebbi elveket követ- hogy szoptatott babáknak kánikulában sincs szüksége többre), de akár egy szoptatási tanácsadót is meg lehet kérdezni.
A lányom szept. 1- jén született, mint írtam tehát még igen- igen meleg volt. De láttam nem egy nyári, május, júniusi babát, aki csak tejet kapott a kánikulában, és soha semmi baja nem volt ettől. Persze, mint mondtam, ha úgy adódik, lehet vizet adni ( teát meg gyümilevet mondjuk SZERINTEM semmiképp)
És igazad van, a kutatás folyamatosan fejlődik, egyre újabb dolgok lesznek- ezért járok én továbbképzésre, hogy mindig " friss " infókkal rendelkezzek.
Egyébként, a táplálkozáson kívül ösztönösen nevelek ( bár emlősként a szoptatás igen- igen ösztönszerű )
No mindegy. Tudom, hogy nem fogok meggyőzni senkit arról, hogy ez a jobb, csak elmondom, hogy én miért így csinálom, aztán mindenki döntse el maga
Érdekes a mai öregek 70-80 évesek azt se tudják mi az az allergia.. Nem hinném hogy őket nagykönyv szerint etették volna..
Az én fiam 6 hónapos de én nem lihegem túl a hozzátáplálást.. Adok neki kukit, krémtúrót, csirkemájat, bármit.
14-es.
Az a véleményem, hogy hasonló volt az elképzelés a gluténről pl. Ezeknél úgy alapoznak, hogy ha anyatejes a baba és mellette kap új ételeket, ritkábban lesz érzékeny, allergiás. Márpedig, ahogy leszűrtem a legtöbben hamar elhagyják, direkt vagy öhibám kívül a szoptatást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!