Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért van így túlreagálva a...

Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, csak szeretném megérteni. Miért baj, ha 5 hónaposan kap egy fél banánt vagy valamit, hogy elnyammogjon rajta? Régen is kaptak már ilyen idősen a babák mást is az anyatejen kívül és nem lett semmi bajuk. Most meg olvasgattom itt a sok aggódó anyuka hozzászólását, hogy a nagymama ezt meg azt adott neki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy 6 hónapos babának baja legyen egy kis főzeléktől vagy sütitől, ha csak nasinak kapja. Tényleg nem akarok senkit provokálni, csak érdekelne, hogy ti hogy gondoljátok? És még arra lennék kíváncsi, hogy nálatok a nagyszülők adtak valami olyat a kicsinek, amit szerintezek nem kellett volna? Előre is köszi :-)

2013. márc. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom a nyáron is tejet, mert szomjoltó miatt. Nem mondtam, hogy nem lehet babavizet adni. ( Más kérdés, hogy az is csak lehúzás, ha megnézed sokszor teljesen egyforma a babavíz meg a " sima " ásványvíz ásv.anyag tartalma ) De ha van elég tej, felesleges... Na mindegy, ez más téma
2013. márc. 10. 13:25
 12/63 anonim ***** válasza:
38%

veresantkate:

azért azt ne feljtsd el, h a legújabb kutatások csak most számítanak modernnek és bár én is meggyőzőnek találom őket nagy vonalakban, azért 20-30 év múlva ezek már sok teintetben avittnak számítanak majd és felül lesznek bírálva, ahogy mostanra az anyáink, nagyanyáink nézetei is. mindent meg lehet magyarázni- és az ellenkezőjét is!

a fanatizmus abban rejlik, h minden ilyen kérdéshez írsz, a véleményed kizárólagos, sarkos és egyáltalán nem megengedő. szerintem a gyereknevelés ennél sokkal ösztönösebb dolog. jó, ha az anyának vannak irányelvei, de ezek mellett fontos, h odafigyeljen a gyerekére és kitapasztalja, h mi hogyan jó neki. igen, ez a 38 fokos kánikuléában is üldözendő a babavíz nekem már egy kicsit sok. főleg, h szeptemberi babád van. az a meleg össze sem hasonlítható egy jó kis júliusi, tartós hőséggel...

+ tudom, h a legjobbat akarod a gyerekednek, de én örülök, h gyerekkoromban nem csak heti 1 túró rudit ehettem. a férjemnek egészségtudatosabb anyukája volt, mint nekem. ezélrt pl csak különleges alkalmakkor ihatott kólát (ünnepek és ha vendégek jöttek). most felnőtt fejjel ő és a tesója is napi 2-3 l-el iszok meg fejebként, mert már senki sem szólhat bele. uez volt a gumicukorral, ha egész nap dolgozik és nem a főztömet eszi, képes haribo medvén és kólán abszolválni a munkanapot. sose tudhatod, h mi hogyan csapódik le egy gyerekben. az én anyukám nem volt enyire tudatos, egész életemben vlkony voltam, semmi, zsír, felesleg nincs rajtam és felnőttként ösztönösen nagyon egészségesen eszem. most, a terhesség alatt is. egyszerűen ezeket kívánom.

2013. márc. 10. 13:35
 13/63 anonim ***** válasza:
isznak*
2013. márc. 10. 13:36
 14/63 anonim ***** válasza:

Erről mi a véleményetek?

[link]

2013. márc. 10. 13:41
 15/63 anonim ***** válasza:
16%
és az, h a mostani táplálási elveknek mi lett az eredménye, milyen hatással volt a baba fejlődésére legkorábban csak 10, de inkább 15-20 év múlva lehet kutatni és megállapítani. amikor ezek a gyerekek nagyobbak lesznek. amit most csinálsz, az még csak annyi, h hiszel benne. hiszel a tudományban, ami egyébként tudományos igényességgel csak bő egy évtized múlva tudja igazolni a hited, az eredmények ismeretében.
2013. márc. 10. 13:44
 16/63 anonim ***** válasza:
70%

Írok én mindenféle kérdéshez, amiről úgy gondolom, hogy tudok segíteni.

A nyári babavízhez nem írok semmit most már ( már ha csak babás újságokat vesz is meg az ember, ott van - abban is amelyik egyébként a 4hótól hozzátáplálást javasolja, tehát régebbi elveket követ- hogy szoptatott babáknak kánikulában sincs szüksége többre), de akár egy szoptatási tanácsadót is meg lehet kérdezni.

A lányom szept. 1- jén született, mint írtam tehát még igen- igen meleg volt. De láttam nem egy nyári, május, júniusi babát, aki csak tejet kapott a kánikulában, és soha semmi baja nem volt ettől. Persze, mint mondtam, ha úgy adódik, lehet vizet adni ( teát meg gyümilevet mondjuk SZERINTEM semmiképp)

És igazad van, a kutatás folyamatosan fejlődik, egyre újabb dolgok lesznek- ezért járok én továbbképzésre, hogy mindig " friss " infókkal rendelkezzek.

Egyébként, a táplálkozáson kívül ösztönösen nevelek ( bár emlősként a szoptatás igen- igen ösztönszerű )

No mindegy. Tudom, hogy nem fogok meggyőzni senkit arról, hogy ez a jobb, csak elmondom, hogy én miért így csinálom, aztán mindenki döntse el maga

2013. márc. 10. 13:47
 17/63 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes a mai öregek 70-80 évesek azt se tudják mi az az allergia.. Nem hinném hogy őket nagykönyv szerint etették volna..

Az én fiam 6 hónapos de én nem lihegem túl a hozzátáplálást.. Adok neki kukit, krémtúrót, csirkemájat, bármit.

2013. márc. 10. 13:48
 18/63 anonim ***** válasza:
51%
A hozzátáplálás, szoptatás hosszú ideje él, főleg külföldön, csak mi itthon, szeretett kis országunkban iszonyúan le vagyunk maradva
2013. márc. 10. 13:49
 19/63 anonim ***** válasza:
62%
Ja, és még egy utolsó, amiket ma mondanak eredményeket, azokat több éves tanulmányozásra alapozzák, sosem 2 nap alatt szülnek ilyet.
2013. márc. 10. 13:51
 20/63 anonim ***** válasza:
61%

14-es.

Az a véleményem, hogy hasonló volt az elképzelés a gluténről pl. Ezeknél úgy alapoznak, hogy ha anyatejes a baba és mellette kap új ételeket, ritkábban lesz érzékeny, allergiás. Márpedig, ahogy leszűrtem a legtöbben hamar elhagyják, direkt vagy öhibám kívül a szoptatást

2013. márc. 10. 13:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!