Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért van így túlreagálva a...

Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, csak szeretném megérteni. Miért baj, ha 5 hónaposan kap egy fél banánt vagy valamit, hogy elnyammogjon rajta? Régen is kaptak már ilyen idősen a babák mást is az anyatejen kívül és nem lett semmi bajuk. Most meg olvasgattom itt a sok aggódó anyuka hozzászólását, hogy a nagymama ezt meg azt adott neki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy 6 hónapos babának baja legyen egy kis főzeléktől vagy sütitől, ha csak nasinak kapja. Tényleg nem akarok senkit provokálni, csak érdekelne, hogy ti hogy gondoljátok? És még arra lennék kíváncsi, hogy nálatok a nagyszülők adtak valami olyat a kicsinek, amit szerintezek nem kellett volna? Előre is köszi :-)

2013. márc. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:
A banánt csak példának írtam. De reszelt almát én simán megengedném már 5 hónapos kor körül. Sőt még a banánt is :-) ha ettől boldog a nagyi és a baba is kipróbál valami újat, ami nem hiszem, hogy ártneki. A heti egy túrórudi szerintem meg nagyon kevés. Az szerintem se jó, ha chipset kap. De 1.5-2 éves korban én már simán adnék neki akár napi egy túrórudit is. Vagy ha a boltban meglátt egy csokit, pl kinder pingu, ami nem is túl egészségtelen, vagy egy kindertojást vagy akár egy zacskó gumicukrot a 1-2 éves gyerekem és nagyon szeretné, akkor simán megvenném neki. Teljesen egyettértek azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy a párja nem kapott gumicukrot, most meg mindig azt enne :-)
2013. márc. 10. 16:09
 32/63 anonim ***** válasza:
73%

" Értsünk egyet, hogy nem értünk egyet "

Amit nem is ismer, azt nem fogja kérni, nyilván ha nagyobb lesz, adok neki többször is ( bár szerintem a mindennapi továbbra is túlzás). Fontos a példamutatás is, tehát nem játszunk olyat, hogy én eszem a pizzát, a csokit a stb, és csak neki nem adok. Egyébként "nassolni" egy banán is ugyanolyan jó ( v a lányom pl a mandarinért van oda) egészségesebb, mégis édes, joghurt gyümivel, sőt még cukormentes gyümölcsös kekszet is sütök neki... :).

De mindegy. Én tényleg kiszálltam. Nincs semmi értelme bárkit is győzködni. Így csináljuk, nekünk így jó. A lányom gyönyörűen fejlődik szellemileg és fizikailag is. És nem éri semmilyen hátrány, hogy nem kap csokit, hogy nem adok üdítőket stb....

2013. márc. 10. 16:22
 33/63 anonim ***** válasza:
81%

27-es vagyok. Azért nem szeretném, mert én annak a híve vagyok, hogy 6 hónapos korig ráér a hozzátáplálás, természetesen ha más egészségügyi gond nem szól közbe. Azon el lehet vitatkozni, hogy most jó-e a babának az alma vagy a banán 4-5 hónaposan, és lesznek pro és kontra vélemények, viszont azzal szerintem nem lehet nagyon vitatkozni, hogy igenis az anyatej magában is teljesen jó 6 hónapos korig.

Emellett természetesen nem ítélem el, és nem próbálom "megtéríteni" a máshogy gondolkozókat, addig szerintem nincs gond míg az ember a legjobbat akarja a gyerekének.

2013. márc. 10. 16:23
 34/63 anonim ***** válasza:
77%

Érdekelne a dolog, hogy a "nagyon akarja megvenném neki" mit takar. Ha kéri egyből édesség, hogy egyen valamit? Vagy azért visítson 2-t és akkora hisztije miatt kapja meg, és meg is tanulja, hogy azzal mindent elér?

[link]

szerintem érdekes és hasznos

2013. márc. 10. 16:28
 35/63 anonim ***** válasza:
50%
igen, én is így gondolom, mint a 33. és ha én ezzel az elvvel nyilvánvalóan nem ártok a babámnak, akkor ne írja felül a nagyi azzal, h bármi mást ad neki. mert miért tenné? mert azt gondolja, h ő anyaként jól csinálta. na de anyaként én is azt gondolom! :) és mivel most én vagyok az anya, engem kellene hagyni, h úgy csináljam, ahogy gondolom. aműgy ez az adjunk almát keksszel, meg babánt dolog szerintem babafüggő is lehet, de ha van bőven tejem és én sok almát, meg banánt ezsem (és igen, én rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok), akkor neki nem erőltetném, hiszen ez mind kiválasztódik az anyatejben, de olyan formában, ahogy neki a legkönnyebben emészhető, hiszen a munka nagyját az én szervezetem végzi, nem az övé.
2013. márc. 10. 16:30
 36/63 anonim ***** válasza:
40%
szerintem étkezés terén a kiegyensúlyozott értend a döntő. ha a gyerekem megfelelő arányban eszik mindenféle tápanyagból és egy jó étvággyal elfogyasztott tápanyagdús ebéd után szeretne megenni pár kocka csokit, hát nem mondanám azt neki, h "tessék itt egy epres joghurt". tényleg mindenki azt tartja jónak, amit ő csinál, és valóban felesleges győzködni. én egészségesen kajálok, de az édesség nálam nem a banánnál meg a gyümölcsjoghurtnál kezdődik, hanem a sütinél és a csokinál. szerintem ilyet is lehet fogyasztani mértékkel minőségi ételek fogyasztása mellett.
2013. márc. 10. 16:47
 37/63 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy ha a bolt közepén levág egy hatalmas hisztit, akkor megkapja. Hanem ha rám nézz nagy szemekkel és megkérdezi hogy veszünk-e...
2013. márc. 10. 17:42
 38/63 anonim ***** válasza:
82%
Én, bár még messze van a hozzátáplálás, úgy gondolom veresantkate- nak igaza van. Minél később kezdjük 'mérgezni', annál jobb. Mármint itt a csokira gondoltam, mep az üdítőkre. De nagyon megértem a többi nézőpontját is, érezni a válaszain, hogy nem hasraütés után mond dolgokat, hanem tényleg tisztában van ezekkel. És a 'fanatizmusával' sincs sztem baj. Normálisan érvel, senkire nem próbálja ráerőltetni a dolgait. Egyébként ha itt az ideje vhol a 2 között szeretném csinálni. Nem ragaszkodni szigorú szabályokhoz, de teljesen lazán ' mi is felnőttűnk' hozzáállással
2013. márc. 10. 17:45
 39/63 anonim ***** válasza:
40%

37.

én azt mondanám, h veszünk. de megbeszélném vele, h csak rendes étkezés után eheti meg és azért terelgetném az ízlését, h ne a legcukrosabb, legműanyagabb édességeket részesítse előnyben (de azokból is kapna néha, ha szeretne). és nem vennék nei minden áldott nap, csak mert arra kér. a heti egy túrórudi nekem picit poroszos. valahol a kettő között.

2013. márc. 10. 18:06
 40/63 anonim ***** válasza:
68%
Látszik, hogy nem volt még 1.5-2.5 éves öntudatára ébredő dackorszakos gyereketek. :)
2013. márc. 10. 18:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!