Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért van így túlreagálva a...

Miért van így túlreagálva a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Nem provokációnak szánom, csak szeretném megérteni. Miért baj, ha 5 hónaposan kap egy fél banánt vagy valamit, hogy elnyammogjon rajta? Régen is kaptak már ilyen idősen a babák mást is az anyatejen kívül és nem lett semmi bajuk. Most meg olvasgattom itt a sok aggódó anyuka hozzászólását, hogy a nagymama ezt meg azt adott neki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy 6 hónapos babának baja legyen egy kis főzeléktől vagy sütitől, ha csak nasinak kapja. Tényleg nem akarok senkit provokálni, csak érdekelne, hogy ti hogy gondoljátok? És még arra lennék kíváncsi, hogy nálatok a nagyszülők adtak valami olyat a kicsinek, amit szerintezek nem kellett volna? Előre is köszi :-)

2013. márc. 10. 12:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:
hidd el nem minden kisgyereknél jön ki a dackorszak. Pont pár napja volt ilyen kérdés. Hidd el, én ismerek olyat, aki soha nem hisztizett és nem azért, mert el volt kényeztetve, hanem azért, mert tudta, hogy hol vannak a határok. De ez egy másik téma... engem, csak a hozzátáplálás érdekel.
2013. márc. 10. 20:05
 42/63 anonim ***** válasza:
0%

40.

nemminden gyereknél van dackorszak és hiszti sem. én lány vagyok és mégsem hisztiztem a boltban sehányévesen sem. anyum azóta is büszkén meséli. amúgy, én fogk venni a fiamnak édességet, na de azokon a napokon biztosan nem, amikor toporzékol érte. lehet, h nálad érv (a hsz-edből úgy tűnik), de nálam nem lesz az. előbb-utóbb összeáll a pici fejében, h olyankor sosem kap, ha jelenetet rendez

2013. márc. 10. 20:10
 43/63 A kérdező kommentje:
Én is pont így gondolom, hogy ha szépen kér, akkor megveszem. De ha hiszti van, akkor nincs édesség :-)
2013. márc. 10. 20:24
 44/63 anonim ***** válasza:
35%
Engem az érdekelne, hogy oké fél éves korig anyatej, meg milyen jó az anyatej... és ha nincs? Akkor mi van?
2013. márc. 10. 20:43
 45/63 anonim ***** válasza:
54%
ez a kérdés az anyatejhez való hozzátáplálásról szól. ha nincs, akkor az nyilván kényszerpálya és kénytelen lesz mást (is) kapni a baba az anyatejen kívül.
2013. márc. 10. 21:10
 46/63 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem, minél később ismer meg más ízeket is annál nehezebben fogadja az új ízeket. Nem azt mondom, hogy ki kell váltani az anyatejet, de kóstoltatni lehet a babával, hogy szokja az újat is.
2013. márc. 10. 21:27
 47/63 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez egy olyan kérdés, amelyben soha nem születik majd kompromiszum a két fél között.

De, kedves kérdező, leírtál egy ilyen mondatot "Attól nem hiszem, hogy lehet baja." És a lényeg szerintem a hiszem szavon van. Ugyanis miből gondolod, hogy a te hited igazabb, mint a sok éves orvosi kutatások?

Én úgy gondolom, hogy a gyerekem egészsége a legfontosabb nekem. Pont ezért megteszek mindent azért, hogy a jelenlegi orvosi ajánlásoknak minél jobban megfeleljek.

1.Azt mondják hat hónapig csak szoptassak, akkor azt teszem. Persze más kérdés, hogy mi van akkor, ha valakinek már nincs teje. De mivel szerencsére nekem volt, ezért erről nem tudok most véleményt mondani. Viszont akik megtehetnék, de a bárminemű kényelmük miatt nem teszik, azokat nem tudom megérteni.

2.Azt is mondják, hogy utána is csak fokozatosan, egyszerre egy új dolgot bevezetve kell hozzátáplálni és azt is megmondják, mikor, hány hónaposan, mit. Gondolom ezeket nem "hasraütésszerűen" teszik. Tehát ezt is elfogadom így. És csak azért, mert az én anyum másképp csinálta és most is azt szeretné, nem fogok engedni neki. Helyette inkább leülök vele és elmagyarázom, hogy mit miért és főleg, hogy az ő unokájáért teszem.

Kerdves Kérdező, nem tudom te hogy vagy ezzel, de ha körülnézel, nagyon sok az allergiás velem egykorú és nálam fiatalabb beteg. Hiszem azt, hogy ezeknek nagy része a helytelenül elkezdett hozzátáplálás miatt alakult ki. Valaki példaképpen említette az öregeket, hogy ők nem allergiásak. Igaz, de nem is a mostani ipari termékeken nőttek fel, hanem az otthon termesztett, permet, hozzáadott plusszok nélküli valódi élelmiszereken. Sokan hiszik hogy a bio jobb, én ebben nem hiszek, mert a különböző mérgek ott vannak a talajban, ott vannak a vizekben és ezzel együtt ott vannak az esőben is, tehát nem létezik "bio". És épp ezért próbálom minél jobban megóvni a lányomat.

Lehet pár éven belül jön egy újabb ajánlás és kiderül, hogy most mindent rosszul csinálok. De a lelkiismeretem tiszta lesz, mert tudom, hogy az adott kor ismeretei szerint minden tőlem telhetőt megtettem. És csak remélni tudom, hogy tényleg ez a jó.

Bocsi hogy ilyen össze - vissza írtam, de rengeteg minden kavarog közben bennem, de azért megpróbálom minél rövidebben leírni.

2013. márc. 11. 01:42
 48/63 anonim ***** válasza:
51%
40- es vagyok. Nem, a hiszti nem indok hogy megvegyem. De minden gyereknek van dackorszaka, csak van, hogy máshogy jön elő. Ez velejárója. A kérdésemmel arra gondoltam, hogy persze, lehet elsőre szépn kéri, megveszed és akkor mindent szépen fog kérni. De ha nem kapja meg....
2013. márc. 11. 07:37
 49/63 anonim ***** válasza:
65%
Sokan mondjátok, hogy a mai táplálási elvek hosszútávú hatásait csak később fogjuk látni. Elmondanám, hogy - ugyan ez konkrétan a szoptatásra vonatkozik- 1984. óta kutatjákk Európában. Jelent valamit szerintem. Azóta hasonlítják össze a kialakult allergiákat, a SIDA- ban meghalt csecsemők számát és körülményeit. A '90-es évek eleje óta készülnek tanulmányok a hozzátáplálás mikéntjéről. Szóval egyáltalán nem mai. Megfigyelték a hosszútávú eredményeket és azokat is figyelembe véve ajánlják így. Nem véletlenül. Csak, mint mondtam, mi magyarok le vagyunk maradva ebben is. Sok helyen régóta ez a norma...
2013. márc. 11. 12:30
 50/63 anonim ***** válasza:
2013. márc. 11. 13:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!