Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?
B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.
A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?
Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?
Valamelyikőtök elárulja MIT lehet azon lepontozni hogy blibkelt egy blogot?
Kedves válaszoló, neked pedig köszönöm!:)
Igazán nincs mit. :-) Voltam én is vega két évig, de a vége felé már nem élveztem, úgyhogy visszaálltam. Megismertem a gabonákat (van élet a rizsen túl!), megszerettem a spenótot, sütőtököt, zöldbabot, aminek addig a közelébe sem mentem. :-)
Arra, tudod, senki nem gondol, ha ilyet olvas, hogy tudatosan összeválogatod az étrendje elemeit és hogy semmiben nem fog hiányt szenvedni... mindenkinek az van a fejében, hogy rizs, krumpli, zöld levelek, rántott sajt, holott azért közel sem ennyi. :-) Szóval tessék jól csinálni és leszarni az ellenvéleményeket, kani fogsz bőven hideget-meleget.
Hehe, úgy látom, még mindig ténykedik itt egy ÁNTSZ-es dietetikus, egy névtelen hős, aki csa-ka-zér-tis lepontoz. Mert itt rendnek kell lenni! :-P
59-es, 60-as, 63-as válaszadó vagyok, ha esetleg valamelyik válaszomat kihagytad volna a lepontozásból. ♥
Csak ennyit fűznék a dolgokhoz, szenteljetek különös figyelmet az utolsó mondatra: [link]
Bár tudom, az itteni anyukák okosabbak minden doktornál és professzornál!
Szia!
Nagyon jókat írtak már előttem az értékelhető választ adó kismamák, én sem adok húst egyik gyerekemnek sem, még élnek, az egyik 15 éve a másik pedig 7 éve:)
Tudom még messze van, de 3 éves kortól a vashiány megelőzésére add neki a Salus Kräuterblut S szirupot, nagyon finom az íze és bomba jó! :)
Illetve 4 éves kortól add a Multi-tabs Immuno Chewable rágótablettát, eper- és málnaízű, ez egy csúcstechnológiájú vitamin és ásványi anyag kombináció, itthon szinte alig ismerik nekem egy külföldi professzor ajánlotta. Napi egy tablettával fedezel vele mindent ami a hús miatt kiesik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!