Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Pici baba hozzátáplálása hús...

Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?

Figyelt kérdés

B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.

A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?

Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?

2013. febr. 26. 17:27
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:

Valamelyikőtök elárulja MIT lehet azon lepontozni hogy blibkelt egy blogot?

Kedves válaszoló, neked pedig köszönöm!:)

2013. febr. 27. 00:02
 62/69 A kérdező kommentje:
*belinkelt
2013. febr. 27. 00:04
 63/69 anonim ***** válasza:
71%

Igazán nincs mit. :-) Voltam én is vega két évig, de a vége felé már nem élveztem, úgyhogy visszaálltam. Megismertem a gabonákat (van élet a rizsen túl!), megszerettem a spenótot, sütőtököt, zöldbabot, aminek addig a közelébe sem mentem. :-)

Arra, tudod, senki nem gondol, ha ilyet olvas, hogy tudatosan összeválogatod az étrendje elemeit és hogy semmiben nem fog hiányt szenvedni... mindenkinek az van a fejében, hogy rizs, krumpli, zöld levelek, rántott sajt, holott azért közel sem ennyi. :-) Szóval tessék jól csinálni és leszarni az ellenvéleményeket, kani fogsz bőven hideget-meleget.

2013. febr. 27. 07:41
 64/69 anonim ***** válasza:
45%
Én például azért nem válaszoltam, mert este 10-kor már nem ilyen értelmetlen vitával foglalkoztam, hanem aludtam. Mellesleg én pont ilyen vagyok, mint amit az egyik válaszoló írt, nem kereszteltetem meg a gyerekem, mert úgy gondolom ennek is saját döntésnek kell lennie. De egyébként meg a Kérdező adjon azt enni a gyerekének amit akar. Ő döntése, Ő felelőssége. Sziasztok.
2013. febr. 27. 08:04
 65/69 anonim ***** válasza:
54%

Hehe, úgy látom, még mindig ténykedik itt egy ÁNTSZ-es dietetikus, egy névtelen hős, aki csa-ka-zér-tis lepontoz. Mert itt rendnek kell lenni! :-P

59-es, 60-as, 63-as válaszadó vagyok, ha esetleg valamelyik válaszomat kihagytad volna a lepontozásból. ♥

2013. febr. 27. 10:12
 66/69 anonim ***** válasza:
91%

Csak ennyit fűznék a dolgokhoz, szenteljetek különös figyelmet az utolsó mondatra: [link]

Bár tudom, az itteni anyukák okosabbak minden doktornál és professzornál!

2013. márc. 2. 21:54
 67/69 A kérdező kommentje:
Ennyi! :)
2013. márc. 2. 21:57
 68/69 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon jókat írtak már előttem az értékelhető választ adó kismamák, én sem adok húst egyik gyerekemnek sem, még élnek, az egyik 15 éve a másik pedig 7 éve:)

Tudom még messze van, de 3 éves kortól a vashiány megelőzésére add neki a Salus Kräuterblut S szirupot, nagyon finom az íze és bomba jó! :)

Illetve 4 éves kortól add a Multi-tabs Immuno Chewable rágótablettát, eper- és málnaízű, ez egy csúcstechnológiájú vitamin és ásványi anyag kombináció, itthon szinte alig ismerik nekem egy külföldi professzor ajánlotta. Napi egy tablettával fedezel vele mindent ami a hús miatt kiesik! :)

2013. márc. 2. 22:04
 69/69 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is, felírtam és ki fogom próbálni az általad ajánlott vitaminokat! :)
2013. márc. 2. 22:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!