Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Pici baba hozzátáplálása hús...

Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?

Figyelt kérdés

B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.

A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?

Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?

2013. febr. 26. 17:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
22%
Erre úgysem fognak reagálni már:) Tipikus: ameddig tudnak, okoskodni próbálnak anélkül hogy utánanéztek volna, aztán ha szembesítik őket azzal hogy nincs igazuk akkor csendben maradnak mert a tudományos, alátámasztott érvekkel már nem tudnak mit kezdeni.
2013. febr. 26. 22:01
 52/69 sumergo ***** válasza:
58%
Távol álljon tőlem a kötekedés, de ha marhahús és sertéshús teljesen más összetételű, akkor egy növény hogy helyettesítheti a bennük lévő ÖSSZES tápanyagot, aminosavat, vitamint stb. A szójáról annyit, hogy nem egy tanulmány foglalkozik azzal, hogy felnőttnek is borzasztó egészségtelen, fejlődő szervezetnek meg pláne. A szója növényi ösztrogén, és nagyon be tud kavarni, ezt a gyerekorvosunk mondta. Nem arról van szó, hogy napi szinten mindenképp kell húst ennie, de azért hetente egyszer-kétszer szüksége lenne rá. (Mikor említettem, hogy a lányom nem szívesen eszik húst, mondta, hogy nem pótolható semmivel, mindenképp próbáljam etetni vele!)A másik dolog meg ami érdekes, hogy ha ez a húsmentes étrend annyira nagyon egészséges, akkor a dietetikusok vajon miért nem ezt javasolják mindenkinek? Én hiszek a növények hasznosságában, legyen az zöldség, gyümölcs, gyógynövény, de azért ez túlzás egy kicsi gyerek esetében. A felnőtt az más, mert az a saját elhatározása, ha árt, ha használ, az ő döntése. De az ember évezredeken keresztül húst evett. Van szemfoga. Azért ezzel nem lehet vitatkozni. Na mindegy. Remélem senki nem bántódott meg, tényleg nem ez volt a célom. :-)
2013. febr. 26. 22:11
 53/69 A kérdező kommentje:

Sumergo, nem bántottál meg! :)

A teljesen normális hangnemben leírt válaszoknak, véleményeknek természetesen örülök, csak a felesleges kötekedésre nincs szükségem!

Hidd el hogy lehet pótolni! A makrobiológiába és a biokémiába most ne menjünk bele, de én 5 nagyon neves szakemberrel is beszéltem ezzel kapcsolatban és genetikusokkal is, a SOTE alkalmazottjairól, akik munkájukkal a TVbe és az újságokba is bekerültek. Ők felvilágosítottak mindenről, kaptam egy 150 oldalas dossziét amiben miligrammra pontosan benne van hogy mi mivel pótolható.

Azt hiszem érthető ha nekik hiszek:)

2013. febr. 26. 22:20
 54/69 A kérdező kommentje:
Szóját én félévente max egyszer eszek amúgy, tudom hogy a gyakori fogyasztása nem ajánlott!
2013. febr. 26. 22:22
 55/69 anonim ***** válasza:
66%
Milyen vita lett ebből!? Tiszta hülyeség ezen veszekedni! Én még az elején írtam a zöldség-gyümikről de mi lett ebből! Szerintem én is normális választ adtam de mégis lepontozták pedig a vegáknak nem szóltam be meg hósevő vagyok! Na de mindegy!
2013. febr. 26. 22:33
 56/69 anonim ***** válasza:
53%

Az a baj, itt sokan leragadtak a rántott hús, rántott sajt, rántott karfiol kombónál és a zöldsèg az nekik a patadicsom, paprika, répa, retek, káposzta; a gabonafélék pedig a búza meg az árpa.

Szerintem az itt kommentáló nagyokosok 80%a életében nem hallott a hajdináról, az amarántról, a bruschettákról vagy az általad említett quinoáról.

Tudatlanul nehéz is megítélnj egy ilyen kérdést.

2013. febr. 26. 22:41
 57/69 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezet adtam, aki segítő szándékkal írt, aki meg csak kötekedni jött azt nem is pontoztam inkább, szóval ezt csak egymásnak köszönhetitek:)
2013. febr. 26. 22:44
 58/69 anonim ***** válasza:
28%
58 ként írtam megint! Aki lepontozta megírná,hogy miért? A számomra érthetetlen! Akkor most szaladjak én is végis és pontozzak le mindenkit?
2013. febr. 26. 22:45
 59/69 anonim ***** válasza:
35%

Remélem, a sok foteljogvédő, aki a babád miatt aggódik, és azt mondja, hadd döntsön ő később, felnőttként, hogy akar-e vega lenni, nos, tiszteletben tartja a saját gyereke személyiségét, hogy nem löveti át a fülét és nem keresztelteti meg csecsemőként. Hiszen a testmódosítás és a vallási-hitbeli hovatartozás is személyes döntés alapja kell, hogy legyen. Vagy bilibe lóg a kezem? Az még belefér, de y kiegyensúlyozott, tudatos, húsmentes táplálkozás nem? :-)

Jöhetnek a piros kezek!

2013. febr. 26. 23:35
 60/69 anonim ***** válasza:
73%

Ja, és hogy a kérdésedre válaszoljak: nézd meg Siccike blogját, nem tudom, linkelték-e, nem olvastam vissza.

[link]

[link]

2013. febr. 26. 23:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!