Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?
B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.
A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?
Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?
Sumergo, nem bántottál meg! :)
A teljesen normális hangnemben leírt válaszoknak, véleményeknek természetesen örülök, csak a felesleges kötekedésre nincs szükségem!
Hidd el hogy lehet pótolni! A makrobiológiába és a biokémiába most ne menjünk bele, de én 5 nagyon neves szakemberrel is beszéltem ezzel kapcsolatban és genetikusokkal is, a SOTE alkalmazottjairól, akik munkájukkal a TVbe és az újságokba is bekerültek. Ők felvilágosítottak mindenről, kaptam egy 150 oldalas dossziét amiben miligrammra pontosan benne van hogy mi mivel pótolható.
Azt hiszem érthető ha nekik hiszek:)
Az a baj, itt sokan leragadtak a rántott hús, rántott sajt, rántott karfiol kombónál és a zöldsèg az nekik a patadicsom, paprika, répa, retek, káposzta; a gabonafélék pedig a búza meg az árpa.
Szerintem az itt kommentáló nagyokosok 80%a életében nem hallott a hajdináról, az amarántról, a bruschettákról vagy az általad említett quinoáról.
Tudatlanul nehéz is megítélnj egy ilyen kérdést.
Remélem, a sok foteljogvédő, aki a babád miatt aggódik, és azt mondja, hadd döntsön ő később, felnőttként, hogy akar-e vega lenni, nos, tiszteletben tartja a saját gyereke személyiségét, hogy nem löveti át a fülét és nem keresztelteti meg csecsemőként. Hiszen a testmódosítás és a vallási-hitbeli hovatartozás is személyes döntés alapja kell, hogy legyen. Vagy bilibe lóg a kezem? Az még belefér, de y kiegyensúlyozott, tudatos, húsmentes táplálkozás nem? :-)
Jöhetnek a piros kezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!