Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Pici baba hozzátáplálása hús...

Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?

Figyelt kérdés

B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.

A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?

Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?

2013. febr. 26. 17:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
51%

Az a baj, hogy nem értitek meg hogy a húsban lévő ÖSSZES vitamin és fehérje pótolható mással!! Mindenre van alternatíva!! A tudósok évtizedeket töltöttek el azzal hogy kikísérletezzék mit mivel lehet pótolni, ti akkor legyetek szívesek és ne vonjátok kétségbe!

Ez azért nem olyan, mint amikor azon vitatkoztok hogy Jézus létezett-e vagy sem, mert ott nincs bizonyíték a vegetáriánus témában viszont van.

Én eszek húst, a gyerekeim is esznek, de a kérdező egy hajszálnyit nem árt azzal, hogy nem ad neki!

Majd ha felnő a gyerek akkor eldönti hogy akar-e enni, ennyi, miért kell ebből ilyen hatalmas vitát csinálni?

2013. febr. 26. 20:42
 42/69 anonim ***** válasza:
48%
Nem várhatod el egy olyantól aki évtizedek óta nem érintkezett hússal elkezdjen most olyat főzni. Ha az érintésétől nem is, a főzés közbeni szagtól tuti elhányja magát!
2013. febr. 26. 21:10
 43/69 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudom, én mindent megtennék a gyerekemért, bármihez hozzányúlnék, bármit meg is ennék stb. Egyébként szerintem a Kérdezőt sem ez tartja vissza, elkanyarodtunk az igazi októl.
2013. febr. 26. 21:17
 44/69 anonim ***** válasza:
66%
Kedves 42-es! Kar irni:) megerteni nem fogja itt senki amit irsz, mki csak a sajat fejebol okos. Bemeselik h de kell meg vitamin, de nem ertik h potolhato:) en mar mosolygok h 100x le lett irva, megis hajtjak es hajtjak a sajat "igazukat" alatamasztas nelkul:)
2013. febr. 26. 21:36
 45/69 anonim ***** válasza:
20%

A kisbabádat sajnálom, hogy megvonod tőle a húst! Szerintem attól hogy te vega vagy nem kellene a babádat is belekényszerítened. Egy anya adjon meg neki a lehető legjobb minőségű élelmiszert, és ha ebbe a hús is beletartozik akkor azt is.

Én nem szeretem a céklát, sárgarépát,spenótot,tököt stb.. mégis adok neki.

2013. febr. 26. 21:38
 46/69 anonim ***** válasza:
65%

Kedves utolsó!

Kérlek támaszd nekem alá tényekkel és kutatásokkal azt, hogy bármit is megvon tőle azzal hogy nem ad neki húst.

Ismétlem SEMMIT nem von meg!

2013. febr. 26. 21:41
 47/69 anonim ***** válasza:
64%

Nézzétek csak ezt: [link]

Hány százalék fehérje van a csirkehúsban? A sárgaborsóban majdnem ugyanannyi, a szója pedig majdnem duplaszoros mennyiséggel bír mint a legmagasabb fehérjetartalmú hús.

VAN MÉG KÉRDÉS?

2013. febr. 26. 21:43
 48/69 anonim ***** válasza:
48%
a kérdésre válaszoljatok, nem kell elitélni.ha tudja pótolni, akkor tegye, főleg, ha a gyermekorvos is tud erről.ha majd nagyobb lesz a babájá,pl már felnőtt, még mindig megkóstolhatja a húst.egyébként én adok húst a babámnak.
2013. febr. 26. 21:44
 49/69 anonim ***** válasza:
16%
akkor miért nem hús pótló porokat írnak fel a gyerekorvosok??nem véletlen!
2013. febr. 26. 21:45
 50/69 anonim ***** válasza:
43%
A földimogyoróban, a mandulában és a mogyoróban is több fehérje van mint a húsban!
2013. febr. 26. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!