Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Pici baba hozzátáplálása hús...

Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?

Figyelt kérdés

B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.

A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?

Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?

2013. febr. 26. 17:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
66%
Ha már itt tartunk,hogy más meg cukros meg ilyen dolgokat adunk! Csak nehogy azt gondolja valaki,hogy a zöldség-gyümölcs megfelel egy gyereknek mert ha ti vegetáriánusok tisztában lennétek azzal mi is van az egészséges dolgokban!? Milyen,mennyi vegyszer? Na ennyit a tartósítóról meg a cukorról! Mindenki azt ad amit akar a gyerekének csak lehet mégse mert nem vagytok tisztában azzal mivel vannak a dolgok kezelve! PL: a babák imádják a banánt! Csak elmondom (sajna tudom) Még zölden hozzák be az orségba és egy kamrába rakva vegyszerrel érlelik sárgára és ehetőre! Ennyit a vega életmódról és lehet is lepontozni!
2013. febr. 26. 19:14
 22/69 A kérdező kommentje:

#20! Köszönöm a válaszod! :)

#21! Nem pontozlak le! Bio boltból vásárolok illetve a szüleim vidéken élnek, van egy több hektáros földjük ahol mindent termesztenek, gabonát, zöldséget, gyümölcsöt, a tej is frissen fejt, a tojás is friss, minden házi és vegyszermentes. Én évek óta így élek és higgyétek el, nem csak úgy a vakvilágba csinálom, nem vagyok hülye!

2013. febr. 26. 19:16
 23/69 anonim ***** válasza:
32%
Senki nem ítélte el,tőlem aztán füvet is ehet.A másik meg azt nem értem,hogy attól,hogy húst adok miért adnék neki chipset meg szénsavasat innivalót? Mert oké néha-néha kap kekszet,meg étcsokit,itthon sütött sütit,kölesgolyót,de nem hinném,hogy ezzel bármi lenne mintha a gyerektől megvonják a húst,és egy étrendet erőltetnek rá,mert olyan kedvük van,mellesleg a vegetáriánus életmódot manapság azért sztárolják annyira,mert az ember ha nem eszik húst szépen lassan birkaszellemű lesz,vagyis könnyebben fogad el dolgokat,nyugodtabb lesz,nem áll ki az igazáért,lelassul,megy a többi után.Ez tény,ezért nagyon támogatott ha nem esznek húst,mert könnyebben lehet őket irányítani,egy ismerősünk magáról is elmesélte,hogy kitalálta vega lesz majd szép lassan a tenni akarás,az,hogy kiáll magáért,eltűnt szépen lassan irányíthatóvá vált,és ő maga döbbent rá.Nekem mindegy ki mit eszik,de a húst nem lehet 100%osan pótolni semmivel.
2013. febr. 26. 19:21
 24/69 anonim ***** válasza:
39%
21 vagyok! Gratulálok ha így be tudod szerezni a dolgokat! Én is így csinálom szerencsére! Csak azért írtam ki mert aki esetleg nem tudja így megoldani vagy bio boltban vásárolni azoknak ajánlom! Mert már kb veszekednek rajta! Én adok húst a kicsinek mindenki ahogy akarja nem itélek el semmit hisz biztos van amit én is úgy csinálok ami másnak nem tetszene! Csak gondoltam megosztom amit tudok! De írhattam volna ugyan így a szalámiról is!
2013. febr. 26. 19:21
 25/69 anonim ***** válasza:
44%
lemaradt pont azért nem pótolható,mert halat sem eszel,azzal még pótolni lehetne de növénynel,magokkal,gyümölccsel nem lehet
2013. febr. 26. 19:30
 26/69 anonim ***** válasza:
52%

23as, jézusom, ennyi hülyeséget te honnan szedsz?:D

Csak úgy mondom, az én főnököm vega (én egyébként nem vagyok, imádom a húst) és milliárdos. Olyan határozott kiállása van hogy ha belép valahova megfagy a levegő.

De csak hogy néhány vegát említsek: Berkes László ( a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség kapitánya), Kőbán Rita (olimpiai bajnok kajakozó), Abraham Lincoln (amerikai elnök), Charles Darwin (természettudós) ill Peter Singer (filozófus professzor)

Ők is biztosan teljesen lelassultak és nem állnak/álltak ki az igazukért.

Ilyen felfogással te vagy a birka, már ne is haragudj!

2013. febr. 26. 19:30
 27/69 anonim ***** válasza:
34%
Ó és miért ne ehetne? Amúgy meg igazam van lehet kötekedni nyugodtan.fiam lassan 2 éves szóval,csak tudom mit ehet és mit nem.
2013. febr. 26. 19:49
 28/69 anonim ***** válasza:
23%
tőlem tömjétek magatokat fűvel meg zabbal nyugodtan
2013. febr. 26. 19:49
 29/69 A kérdező kommentje:

Ezzel a birkaszellemes hozzászólással talán kicsit tényleg túllőttél a célon!

Nem tudom honnan szedsz ilyeneket, de biztosan nagyon megbízható a forrásod!

Mindegy, nem is mennék bele, a lényeg: ameddig én sem ítélkezem feletted amiatt hogy mit adsz a babádnak addig te se ítélkezz felettem, mert egyáltalán nincs hozzá jogod, pláne nem egy normális hangnemben megfogalmazott kérdésnél!

Tudom mit csinálok, előbb enném meg a saját húsom mint hogy a babának ártsak (ha már témánál vagyunk;), megtervezetten és megfontoltan élek így már évtizedek óta és a kérdésemre nem ilyen lenéző, értelmetlen válaszokat vártam, hanem tippeket más kismamáktól akik szintén így nevelik a gyereküket!

2013. febr. 26. 19:52
 30/69 anonim ***** válasza:
66%
azt a táblázatot egy anyuka állította össze magának,a fele sem úgy van ahogy írja
2013. febr. 26. 19:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!