Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?
B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.
A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?
Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?
Kedves "birkaszellemes" válaszoló!
Én nem fogom felvenni az általad megütött vádaskodó hangnemet felvenni ha nem bánod, de javasolnám, hogy ha a húsmentes életmód nálad kimerül a zab illetve fűevésben akkor vegyél a kezedbe néhány szakkönyvet ne csak a Kiskegyedet és a Gyakori Kérdéseket olvasgasd!
50 évvel ezelőtt lehet ez még úgy működött ahogy írod, mára viszont egy komplex, minden szempontból megfelelő életmóddá nőtte ki magát, helyes betartása mellett pedig senki nem szenved sem fehérjéből, sem vitaminból, sem ásványi anyagból hiányt!
Továbbá keress rá az értelmező kéziszótárban a "tolerancia" és az "udvariasság" fogalmára, valamint ne legyél ilyen agresszív és erőszakos mert még rámegy a szívedre!
Okés, leírtad normális hangnemben, de attól függetlenül a stílus még kioktató volt én pedig nem kioktatást kértem és nem is azt, hogy megmagyarázzák itt nekem miért vagyok hülye mert nem adok neki húst.
Nem azért írtam ki a kérdést hogy ilyen válaszokat kapjak, mint pl a tiéd, hanem azért hogy (ismétlem) a szintén vegetáriánus anyukák leírhassák nekem ők hogy csinálták a hozzátáplálást.
Érdekes, hogy csak azok lettek lepontozva, akik nem tapsolnak a Kérdezőnek, amiért megvonja a gyerekétől a húst.
Egyébként hogyan kapta meg a babád eddig az általad is említett B12 vitamint? Te magad írtad, hogy az a húsban, tejtermékben, tojásban található meg, amit ugye nem kapott idáig a baba. Amit még nem értek: A Veled nagyon egyetértő védőnőd és gyerekorvosod nem mondta el, hogyan csináld a húsmentes hozzátáplálást?
"...mellesleg a vegetáriánus életmódot manapság azért sztárolják annyira,mert az ember ha nem eszik húst szépen lassan birkaszellemű lesz,vagyis könnyebben fogad el dolgokat,nyugodtabb lesz,nem áll ki az igazáért,lelassul,megy a többi után.Ez tény,ezért nagyon támogatott ha nem esznek húst,mert könnyebben lehet őket irányítani..."
Ezt a sületlenséget ugye magad sem gondolod komolyan?
"...Érdekes, hogy csak azok lettek lepontozva, akik nem tapsolnak a Kérdezőnek, amiért megvonja a gyerekétől a húst..."
Talán azért, mert az itt válaszoló vegetáriánusokat és vegánokat zavarja, hogy olyanok terjesztenek mára már elavult táplálkozási tanácsokat, akik nyilvánvalóan nem olvastak utána mélyrehatóbban a témának. És nem is próbálták ki. Magyarul elérhető tanulmányok ezzel kapcsolatban (hogy a google keresőt se kelljen használni, mert látom az is nehéz) pl. a Kína tanulmány c. könyv. Érdemes beleolvasni. Az abban említett több évtizedes tudományos kutatások hivatkozásainak is utána lehet járni. Nem olyan könnyű olvasmány, mint a Kiskegyed, de legalább nem olyan sötét.
Ha az anyuka szoptatás alatt tejet iszik, tojást és spirulinát illetve szóját eszik akkor a tejen keresztül tökéletesen megkapja az a 0,3 mikrogrammnyi B12-t amire addig van szüksége még az állati eredetű tejtermékekkel el nem kezdődhet a hozzátáplálás.
Nem olyan bonyolult ez, csak utána kellene olvasni..
Nézd, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy egy FELNŐTT ember eszik-e húst vagy sem. Viszont úgy gondolom, hogy egy fejlődő szervezet kapjon meg mindent, amit kell. Majd, ha már lesz fogalma a dolgokról, akkor döntse el, hogy akar-e húst enni vagy sem. Csak egy példa: Én speciel nem enném meg a nyúlhúst vagy a halat semmi pénzért, de attól még a gyerekemmel megkóstoltatom és ha ízlik neki, akkor egye, mert tudom, hogy tele van vitaminokkal. ÉN önhatalmúlag nem fogom megszabni, mit ehet a fiam, csak mert én azt nem eszem. Semmi bajom a vegetáriánusokkal, nem kell támadásnak venni, amit írok.
A Kiskegyedbe pedig kb. 10 éve bele sem olvastam, Te viszont úgy látom nagyon jól tudod mennyire könnyű olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!