Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Pici baba hozzátáplálása hús...

Pici baba hozzátáplálása hús nélkül - hogyan?

Figyelt kérdés

B12 vitamin ugye nagyrészt a húsokban fordul elő (ez kilőve) illetve a tejtermékekben és a tojásban. Hétfőn lesz nyolc hónapos a pici, próbálkozhatok már nála a tejtermékekkel? Kefírre gondoltam elsősorban, esetleg natúr joghurtra gyümölcsökkel.

A neten a tejtermékekkel való hozzátáplálással kapcsolatban különböző infókat találtam, volt ahol azt írták már 6 hónaposan mehet, volt ahol a nyolcat írták, de találtam olyat is, ahol 1 év alatt nem ajánlják. Egyébként a családban nincs aki allergiás lenne sem az én részemről sem a pároméról.

Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ki mikor kezdte el adni a babájának, lett-e belőle bármilyen probléma?

Illetve: quinoával valakinek van tapasztalata? Mikortól adható?

2013. febr. 26. 17:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
69%
Én nem akarok kötözködni,de ha megkérdezel egy vagy több orvost vagy csak utána olvasol a neten akkor rájössz,hogy a hús olyan egy kicsinek ami kell! Hisz nem nagyon van olyan amivel helyettesítheted a húsban lévő tápanyagokat! De igazából mindenki maga dönti el csak én így gondolkodom és én is remélem "nagy húsevő lesz" idősebb korában!
2013. febr. 26. 18:15
 12/69 A kérdező kommentje:

Semmilyen vitamin nincs és nem is volt megvonva tőle, miligrammra pontosan ki van számolva neki minden, nem szenved hiányt semmiben.

Egyébként meg: "Hivatalos állásfoglalás szerint, az Amerikai Dietetikusok Társasága (ADA) leírja: "Egy jól megtervezett, kiszámolt és betartatott lacto-ovo-vegetáriánus diéta teljes mértékben kielégíti a kisgyermekek és fiatalkorúak igényeit, és egészséges fejlődést biztosít."

A nőgyógyászom, a háziorvosunk, a védőnőnk és a gyermekgyógyász is áldását adta arra hogy húsmentesen tápláljam, tehát nem "csak úgy, a levegőbe csinálom".

2013. febr. 26. 18:32
 13/69 anonim ***** válasza:
78%
Te tudod, de ha mást nem, az önálló döntés jogát elveszed a gyerekedtől. Sajnos szerintem mást is, de a Te gyereked. Jó egészséget kívánok Neki.
2013. febr. 26. 18:44
 14/69 anonim ***** válasza:
59%

Amit az #5 írt az nagyon szuper, komplexen összefoglalja!

Egyébként nem értem miért vannak egyesek ennyire a húsmentes életmód ellen, mindent lehet pótolni mással, pláne manapság, a 21. században, mindenre van alternatíva!

Ahogy a kérdező is írta, mindenből pontosan megkapja a baba azt, amire a szervezetének szüksége van.

Egyébként mennyivel jobb egy olyan anyuka aki adja a húst, mellette pedig a kekszeket, babapiskótát, cukros dolgokat, szénsavas üdítőket vagy a tartósítószert, ízfokozót, mesterséges színezéket, aromát, édesítőszert tartalmazó bármilyen ételt?

Egyébként az orvosok sincsenek negatív véleménnyel a vegetáriánus életmódról, az már egy elég elavult világnézet miszerint nem egészséges.

Sajnos sokaknál a vegetarianizmus annyiba fullad ki hogy "csak salátát rágcsál, mint egy kecske" pedig ha kicsit utánanéznének meglátnátok hogy mindenre van alternatíva, a még a fasírtra és a kolbászra is és most nem a szójára gondolok, mert az nagy mennyiségben szintén egészségtelen.

Egyébként az én lányom 24 éves, egy gramm húst nem evett még életében és egyetlenegyszer nem volt még beteg, az éves rutinellenőrzéseken kívül egyszer vittem orvoshoz, mikor elkapta a bárányhimlőt. Amúgy nem, még csak náthás sem volt, tehát a húsmentesség=gyenge immunrendszer teória is alaptalannak bizonyul.

2013. febr. 26. 18:48
 15/69 anonim ***** válasza:
60%
Hogy lehet egyébként ismeretlenül, egy kérdés alapján megítélni, hogy a kérdező "mást is" megvon a babájától? Érdekelne, mert eléggé megy ezen az oldalon az ítélkezés és a pálcatörés afelett, akinek más a véleménye a dolgokról. (És legyen itt szó szülésről, gyereknevelésről, öltözködésről, bármiről..)
2013. febr. 26. 18:51
 16/69 anonim ***** válasza:
56%
Már 6-7 hónaposan is adhatsz neki csirke,pulyka húst.Egy gyereknek szüksége van a húsra akkor ha te vegetáriánus vagy!
2013. febr. 26. 18:53
 17/69 anonim ***** válasza:
63%
Az orvosok 99%a nem támogatja,hogy a gyerek vegetáriánus legyen,én nem szoktam beleszólni más életébe,de nem egészséges megvonni egy kisgyerektől,6-7 hónaposan már adhatsz neki csirke és pulykahúst.
2013. febr. 26. 18:55
 18/69 anonim ***** válasza:
40%

8-as vagyok. Érdemben továbbra sem tudok a kérdéshez hozzászólni, de teljesen ki vagyok akadva az válaszolókon. Feltételezem, senki nem vegetáriánus közületek, és nem vagytok jártasak a témában. Ebben az esetben miért szóljátok le a kérdezőt?

A húsban lévő vitaminok mind megtalálhatók más ételekben, zöldségekben, gyümölcsökben. Ha a kérdező hús helyett ad ilyeneket a babának, akkor nincs gond.

2013. febr. 26. 19:03
 19/69 anonim ***** válasza:
78%
A minap a bölcsibe jött a doki,mert az egyik anyuka nem volt hajlandó húst adni a kisgyereknek,és elbeszélgetett vele,érdekes módon ezután az anyuka meggondolta magát.A doki meg mondta,hogy jól tette,mert nem egészséges megvonnia húst,az ember nem növényevő.Nem tudom miért vagy kiakadva mindenki leírta a véleményét róla.
2013. febr. 26. 19:10
 20/69 anonim ***** válasza:
55%

Orvosira járok éppen ez a téma:)

Egy neves professzor mondta: "Az embernek fehérjére van szüksége, nem kifejezetten húsra! Az más kérdés hogy finom, de mivel pótólható, ezért elhagyható!"

De nyilván itt mindenki jobban tudja mint egy olyan aki megjárta kutatás közben Amerikát és egész Európát és ott szerepel a neve előtt hogy Prof. Dr. Habil.

Nem kéne leragadni a 19. században és egyből elítélni másokat.

2013. febr. 26. 19:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!