Mit szóltok az alábbiakhoz? Jogos a felháborodásom?
Az egyik dédimama (férjem felől) folyamatosan felesleges dolgokat vesz a babának.Fiút vártunk (az is lett) és kaptunk tőle rózsaszín rugit.Ezen felül 2-3 évesre való atlétát,ez még hagyján.Tegnap közölte hogy venni akart sapit a fiamnak,és olyat fog venni ami hátul csatos,rendes baseball sapka.Mondom ez a gyerek még nem tud ülni,a csat elnyomja a fejét ha fekszik.Erre jött a válasz:De különleges gyereked van!Ma is volt.Hozni akart babapiskótát, a férjem mondta,hogy azt még nem eszi a fiú.Majdnem az volt a válasz hogy azt enni kell!Erre anyósom közbe vágott,hogy nem úgy van már mint régen.(egyébként ő is gyakran beleszól). A másik dolog a tea amit már a születésétől inni kellett volna a gyereknek,mert ki hallott már ilyet hogy egy újszülött nem teázik?!(A gyerekorvos is mondta,hogy szopós gyerek nem teázik,főleg télen,erre majdnem azt mondták,hogy a doki hazudik.)Már lassan az lesz,hogy sült szalonnát,vagy sült húst kell már adni a babának!Egyre feszültebb vagyok e miatt.
Hogyan közöljem velük,hogy ne szóljanak bele a gyerek nevelésébe/hozzátáplálásába?Azt sem szeretném,hogy megsértődjenek!
Fiam 5 hónapos anyatejes.
(bocsi hogy hosszú lett)
Én is azok közé tartozom, aki nem értik,hogy miért baj,ha valaki ad, mégha nem is olyat, ami kellene.
Igen, vannak akik nem kérdezik meg,hogy mire lenne szükség. Ezt el kell fogadni.
Mennyivel jobb az,ha egyáltalán nem ad semmit.
Mielőtt született a fiam, anyósom rokonáéktól kaptunk egy csomó ruhát. Hozzáteszem nem kértük, maguk állítottak be vele. Viszont ott csak lány unokák voltak, tehát a nagy részük lányos ruha volt. Széles mosollyal megköszöntem,hogy egyáltalán hajlandók voltak összeszedni, átmosni-vasalni, elhozni stb. Ami jó volt azt kiválogattam, ami nem az ment a sufniba.
Ilyenen eszembe sem jutott volna problémázni.
Mai sztorim: anyukám vett két nadrágot a gyereknek, keresztanyám egy napozót. Na most a két nadrág akkora,hogy lehet,hogy jövőre sem lesz jó, a napozó, meg már egy hónapja is kicsi lett volna. :)
De nem kezdtem el húzogatni a szám,hogy miért nem kérdeztek meg,hiszen meglepetésnek szánták és jó szívvel vették. Fogtam, megköszöntem, elhoztam. Megy a szekrénybe, ahol van hely!
Nem értem, mi értelme a lepontozgatásoknak. Főleg, ha valaki csak leírja a saját tapasztalatát és még véletlenül sem pontozza le vagy fel a többieket. Akik "harcoltok", hagyjátok ki a többieket.
Egyébként is rossz ez a rendszer így, mert én csakis a kérdezőnek engednék pontozni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem arról van szó,hogy ez a legnagyobb problémám,csak elszakadt egy kicsit a cérna.Természetesen örülök,hogy hoznak/jönnek,de ha a többiek meg tudják kérdezni mire van szükség akkor ő/ők miért nem?A tanácsok pedig sokszor úgy hangzanak,mint egy parancs amit követni kell és kész!Nem beszélve arról,hogy amelyik tanácsot eddig megfogadtam az mind ártott.Emiatt nem fogadok meg semmit és persze én vagyok a rossz anya.
Mostmár betelt a pohár.Alig tudtam türtőztetni magam.A kedves dédimama összetörte az 1 hónapja vásárolt utazóágyat,és még majdnem mi voltunk a hibásak!A történet:-Vettünk egy utazóágyat,mert ha esetleg megyünk rokonokhoz akkor ebben tud aludni a baba,meg hempergő (járóka) helyett is.A nappaliban volt felállítva.Jött a dédi a baba ebben az ágyban játszott.Nem tudom mit akart csinálni,de úgy ráfeküdt az ágy szélére,hogy az megrokkant és majdnem összecsukódott babával együtt a dédi meg természetesen majdnem ráesett a babára!Utána nekem esett,hogy hát ő azt hitte ez fából van és egyébként is minek ilyen sz@rt vettem,rendes rácsos fa kiságyat kellett volna vennem.Mondtam neki,hogy a kiságy a gyerekszobában van ezt nem arra vettem,és elmondtam a funkcióját.Erre flegmán odalökte,hogy akkor ha nem lehet megcsinálni akkor kifizeti,de már majdnem elkezdte szétbontani,hogy megnézi ő.
Komolyan mondom megbolondulok!Nem akarok beszólni,mert nem akarok családi vitát,de már nem sok kell hogy teljesen elszakadjon a cérna!
Bocsi, ez nekem azért kicsit erős. Ugyan honnan a bánatból kéne tudnia a dédimamának, hogy utazóágy egyáltalán létezik?
Egyébként nem tudom, milyet vettél, de mi is szoktunk bőven rátámaszkodni a mieinkre de még soha nem volt ebből probléma.
Szegény idős néni be akart nézni a picihez, rátámaszkodott - gondolom nem bírja már a dereka a hajlongást - és ez lett belőle. Persze, hogy az ember nem örül, ha tönkremegy valami, amiért pénzt adott ki, de mivel ebben egy szemernyi szándékosság sem volt, nem kéne így kiakadnod.
Szió! Elég érdekes, és tudom, hogy nem nyugtat meg a dolog, de nálunk is hasonló a szituáció, de ahogy ezt más is írta: szépen megköszönöd és vagy elteszed a szekrény mélyére, vagy pedig tovább adod olyannak, akinek esetleg szüksége is lehet rá! :) Nálunk is jöttek a teázással, de én most adok egy hónapja a 7hónapos babámnak gyerek teát. Erre jöttek a kérdéssel, hogy én ezt mégis hogy gondolom, mert ennek a gyereknek ZÖLD tea kell. Utána anyósom kezdett mindent megkóstoltatni a gyerekkel, és megmondtam, hogy majd ÉN, de hát ezt is hogy merem gondolni? Majd Ő...
Régen más volt a helyzet, simán kaptak a gyerekek tehén tejet, nem volt ekkora félelem, sem a hozzátáplálás, tápszer kiváltása. Tudom, idegesítő, de próbáld meg nem vagy kevésbé felvenni a beleszólást. Bólogass, és otthon úgy csinálod, ahogy akarod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!