Szerintetek jogos a felháborodásom? A férjem öccse rászólt a 11 hós kislányomra.
Tegnap ebéd közben fogtam anyósoméknál a gyereket, aki éppen a kanállal dobolt az asztalnál és közben azt hajtotta, hogy "zen" Szóval zenélt. A férjem öccse és kedvese éppen az esküvőjük részleteit ecsetelték, már vagy századszor. Ekkor idegből vagy háromszor rászólt a srác a gyerekre. Na én ekkor még nem szóltam semmit, csak a férjemet bökdöstem. Akkor borult a bili, amikor egy külön szobában a kimerült babám már majdnem elaludt erre öcsike bemászott valami f@szságért és a kicsi persze elkezdett üvölteni. Na úgy elküldtem a sunyiba hogy csak nézett.
Anyósék csak rosszalló pillantásokban fejezték ki a nemtetszésüket, hogy a kis kedvencüket leteremtettem.
Sztem is, nyugodtan rászólhat a gyerekre egy családtag.Más kérdés hogy azt milyen hangnemben teszi,mert lehet azt szépen is, és lehet paraszt módra, na az utóbbit lehet hogy én sem tűrtem volna jó szemmel.A másik amitől szintén elmondtam volna neki a véleményemet, hogy ha a gyerek alszik és akármiért is de felébreszti.
De viszont miután nincs gyerekük (és nemtudom hogy ti mennyi időt töltötök együtt) igy nem is tudhatja hogy hogy kell bánni egy kisgyerekkel.
Jaj, én ismerek egy "Mindenki nevelje a saját gyerekét" típusú anyukát. A kisgyerekek társaságban folyamatosan rugdosta egy ötven év körüli ember bokáját, aki mindig megkérte, hogy hagyja abba. A gyerek persze tojt rá, folytatta. A párom ekkor megkérte az anyját, hogy szóljon már a kölyökre, mert mégse kéne hogy egy ötven éves meglett ember rugdosson. Ekkor az anyatigris rögtöna plafonon volt, hogy mit képzel, meg nevejle majd a saját gyerekét. Ugyan ez a kiskölyök vendégségben azt csinálta, hogy elkószált, kutakodott a fiókokban, ugált a bútorokon, anyuka persze nem akarta korlátozni. :))) Mondonanom sem kell, hogy időval nem nagyon hívták őket sohova...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ilyenek vagytok ti is, csak azt, hogy óvakodni kell a végletektől. Ez csak egy extrám példa volt. A saját porontya nyilván mindenkinek szent, de azt is tudomásul kell venni, hogy a világ többi részének nem ő a közepe.
Szerintem normális hangnemben, a gyerek fejlettségi szintjánek megfelelően (Ezek nagyon fontosak!) igenis bármenyik családtag rászólhat a kicsire.
Ezen ne sértődj meg, inkább előzd meg a bajt azzal, hogy te szólsz rá, ha a kicsi olyat csinál, amivel másokat esetleg zavarhat. Hangsúlyozom, a saját szintjén!
Nem arról van szó, hogy valakit rugdosott, csak élvezte, hogy ha a kanalat az asztalhoz ütögeti, akkor hangot ad. Én sem szeretem a neveletlen rossz gyerekeket, de ha játszik és én megengedem, akkor ne szóljon rá. És mint írtam ekkor én nem szóltam semmit, csak amikor bunkó módon becsörtetett a kicsi szobájába és felkeltette a félálomban lévő babát.
Ja és nem igaz, hogy ehhez szülőnek kell lenni, hogy ha valaki elaltatta idegen helyen nagy nehezen a babáját akkor nem ébresztjük fel. Ehhez diploma kell???? Ja az van neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!