Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek jogos a felháborod...

Szerintetek jogos a felháborodásom? A férjem öccse rászólt a 11 hós kislányomra.

Figyelt kérdés

Tegnap ebéd közben fogtam anyósoméknál a gyereket, aki éppen a kanállal dobolt az asztalnál és közben azt hajtotta, hogy "zen" Szóval zenélt. A férjem öccse és kedvese éppen az esküvőjük részleteit ecsetelték, már vagy századszor. Ekkor idegből vagy háromszor rászólt a srác a gyerekre. Na én ekkor még nem szóltam semmit, csak a férjemet bökdöstem. Akkor borult a bili, amikor egy külön szobában a kimerült babám már majdnem elaludt erre öcsike bemászott valami f@szságért és a kicsi persze elkezdett üvölteni. Na úgy elküldtem a sunyiba hogy csak nézett.

Anyósék csak rosszalló pillantásokban fejezték ki a nemtetszésüket, hogy a kis kedvencüket leteremtettem.

2010. febr. 15. 10:38
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
A 77%-os, elég gyanús vagy nem hiszem hogy van egy óvodás gyereked. Neked inkább kutyáid vannak van egy ilyen érzésem....
2010. febr. 15. 13:53
 32/35 Vilcsianyuja ***** válasza:
37%
Az én véleményem: a sógorod kőbunkó. Ez egy dolog. Jól tetted, hogy kifejezted nemtetszésed a szobába berontás miatt, de lehet, hogy nem kellett volna lealacsonyodnod az ő szintjére, és ordítani vele. Csak közölni, hogy most azért sír a gyerek, mert megijedt tőle. Így, hogy kibuktál rá, most te leszel a házisárkány mindenki szemében. Persze utólag könnyű okoskodni, én is lobbanékony természet vagyok, utána meg néha megbánom a hirtelenségem. Az asztalon dobolós dologhoz: abban is igazad van, hogy nem közvetlenül kellett volna rászólnia a gyerekre a te jelenlétedben, hanem feléd jelezni, hogy esetleg próbáld lecsitítani. Akkor nevelheti, ha rábízod, és nem vagy ott, bár ezek után asszem egy darabig nem fog módjában állni :) A gyerek nevelése elsősorban a szülő dolga. Azt még elviselném, ha a nagyszülője gardírozná, de hogy a sógor... Viszont ha már rászólt egyszer, neked jobb lett volna lecsendesíteni a csemetét, mert ennyire meg te lehetnél megértő, hogy másnak esetleg szétmegy a feje az asztalon kopogástól. Neked lehet, hogy fel se tűnt a zajszint, mert te már hozzá vagy edződve. Még egy: őszintén, ha megkér, hogy próbáld meg abbahagyatni a gyerkőccel a "zen"-elést, akkor nem sértődtél volna meg ugyanígy?
2010. febr. 15. 15:21
 33/35 anonim ***** válasza:
90%

"A kérdező kommentje:

A 77%-os, elég gyanús vagy nem hiszem hogy van egy óvodás gyereked. Neked inkább kutyáid vannak van egy ilyen érzésem...."

nem mindet én írtam, aki 77%-os, de igen, van ovis gyerekem. miért írtam volna, hogy van, ha nem lenne? amit én írtam, azt segítő szándékkal írtam, hogy inkább Te szólj rá, Te neveld, és akkor elejét lehet venni az ilyen kellemetlen helyzeteknek. nemigaz nem érezted, hogy ez gáz...szerintem egyszerűen unod a sógorodék esküvő-témáját, azért nem szóltál rá. de nekik ez fontos. ezért nem hibáztathatod, ha megtette helyetted.

abban meg egyetértettünk, hogy bunkóság berontani egy szobába, ahol egy kisgyereket éppen altatnak.

2010. febr. 15. 15:30
 34/35 anonim ***** válasza:
82%
ja, kutyám is van, két német vizsla. vadászkutyák, remekül apportíroznak, rém büszke vagyok rájuk...de ez most nem kutyás kérdés :)
2010. febr. 15. 15:31
 35/35 anonim ***** válasza:
123
2010. aug. 16. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!