Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 7 hónapos babám csak almát...

7 hónapos babám csak almát eszi meg szinte. 150 g-ot fogyott is 1 hónap alatt. Tejpépet semmit Se eszik, màsnál Átmeneti volt ez vagy volt Valami egészségügyi gond esetleg?

Figyelt kérdés

1-2 kiskanállal tudok beletenni a kajcsijaba mást is hogy legalább a szervezete ismerje és szokja az új ételeket, de ha jobban érzi a más ízt akkor képes kihányni. Védőnő azt mondta majd 2 hét múlva újramérjük, és ha tovább fogy? Volt most fogzás is mondjuk meg oltás is amitől lázas volt

Lehet hogy emiatt is a fogyás de hát nem eszik meg semmi mást, csak amibe az alma a fő ami ugyebár nem

Egy kalóriadús étel. Első gyermekemnél szerencsére nem volt ilyesféle gond ő nem válogatott. De a kicsi a tejpépeket sem eszi.Hova fognak küldeni minket vizsgálatokra esetleg? Ha valaki volt így, kinőtte ezt a korszakot? Nagyon mozgékony is , és aggódok hogy valami baja van

febr. 5. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tapszert eszik ?

Mert az anyatej / tapszer a fo taplalek 7 honaposan.

febr. 5. 17:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen eszik, tápszeres sajnos 4.5 hónapos kora óta.
febr. 5. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Amellé NEM kell mást ennie! 1 éves korig nem kell kiváltani étkezést, csak kóstoltatás van.

Viszont.

A te babád fogy. Így ugrik a hivatalos előírás.

Hallgass a dokira, ő ismeri a babádat születésétől.

febr. 5. 17:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Védőnő azt ajánlotta meg az orvos is már 4 hónapos kortól hogy kezdjem

El a hozzàtáplálást. Vártam vele azért

Tovább, azt mondják nincs gond mert hogy lehet a fogzás meg

H sokat mozog. Hogy növeljem

A kajcsi adagokat, de annyit adok neki amennyit szeretne , mindig hagy valamennyit , majd 2 hét múlva újramérjük.

febr. 5. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek,hogy ezt ajánlották? Mostmár 6 hónap a kóstoltatás ideje, és mennyiségeket se kell adni 1 éves korig.
febr. 5. 18:52
 6/9 anonim ***** válasza:

150g nem vészes egy hónap alatt, de engem is aggasztana.

Azt vedd figyelembe ha mondjuk egy hónapja üres pocival, reggel mértétek méghozzá esetleg pisi kaki után, akkor az a 150 konkrétan semmi. Tehát ez sem mindegy.

A hivatalos ajánlás 6 hónapos kortól van, hacsak nincs valami extra ami miatt előbb kellene de ez ritka mint a fehér holló hogy valóban egészségügyi gond miatt kezdik el, leginkább tudatlanság miatt kezd valaki 4 hónapos kortól.

Írod hogyha nem ízlik neki kihányja. És ha kihányja, akkor veszít a tápanyagból is. Nem kell belecsempészni semmit. Próbáld meg hogy reggel, delben, este kinalod különböző ételekkel. Pl párolt zöldségek, párolt/nyers gyümölcs. Lehet a darabosat szívesebben megenné.

Kisérletezd ki hogy a te babádnak melyik tetszik jobban. Az ha ő eszik, vagy ha te eteted. Az ha pürés vagy ha darabos. Én soha nem adtam neki selymes püréket, itthon csináltam és darabosak voltak, vagy épp puhát adtam neki, amitől tudom hogy én sem kapok szívrohamot ha rosszul nyel. Kenyér héjat nagyon szerette, a paprikát is, uborka, édesburgonya, sajt, vajas kenyér, alma, banán, natúr joghurt gyümölccsel, zabpehely, zabtej, túrós dolgok. Nagyon sok mindennel lehet kínálni.

Én ezeket a tejpépeket úgy ahogy van hülyeségnek tartom őszintén szólva, a többség meg még cukrozott is.

febr. 5. 19:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Ja és igen, nem baj H nem fogadja el őket, csak kinálgasd , majd egyszer rákap. Eröltetni felesleges. Jól írták hogy nincs gond ha nem eszik mennyiséget. Tápszerből legyen meg a napi adag és ennyi.

6/

febr. 5. 19:38
 8/9 A kérdező kommentje:
A védőnő kb 30 éves a doki meg 80fölött. Rendben akkor nem aggódok. Tudom hogy minden gyerek más így a tesóhoz nem kéne hasonlítanom, de azért csak aggódik az ember mindenen is. Huh hát én annyira félek darabosat adni ahh , pedig gondolkoztam blw-s táplálással de olyan ijesztő . Akkor így haladunk tovább kóstoltatással. Köszi mindenkinek
febr. 5. 23:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Pont ezért írtam a párolást. Ha megpárolod vagy főzöd, ahogy tetszik, akkor puha lesz, nem olyan problémás elnyammogni neki. Mi sem blwztünk , inkább csak valami hasonlót csináltunk.

Egyébként sokan kortól függetlenül mondanak hülyeséget /sajnos/.

Remélem semmi baja nem lesz a pindurnak.

Csempészés helyett inkább kínáld, akkor ki tudja köpni, hányás helyett. Az azért egészségesebb.

febr. 5. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!