Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyit kell kint lenni a...

Mennyit kell kint lenni a kisgyerekekkel naponta a friss levegőn? Én múltkor azt olvastam, hogy a jótékony egészségügyi hatásait élvezve 3 óra/nap.

Figyelt kérdés
dec. 23. 08:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Amennyi nektek jo. Mi delelott kb 1 orat vagyunk kint, delutan meg olyan 1,5.

Ameddig a gyerek birja, mindig annyit.

dec. 23. 08:19
 2/14 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ez függ a gyerek életkorától és az évszaktól is.

Egy még nem járó, naponta 2x alvó 1 évesnél 3 óra kint lét az az evésen, fürdésen, pelenka cserén kívül majdnem a teljes ébrenléti idejét jelenti. Ha azt egy babakocsiba kötve tölti az marha káros. A fejlődéséhez szabad mozgásra és játékra van szüksége, nem a szmogos kinti levegőre napi 3 órán keresztül michelin babának öltöztetve.

De ugyanez igaz egy 6 hónaposra is, akinek hasalnia, forognia, kúszással próbálkoznia kellene, ha nem alvásidőben viszed. Nyáron még meg tudod oldani, hogy kirakod az udvarra és had kússzon, de téli overálban mission impossible egy ekkora gyereknek a mozgás.

dec. 23. 08:28
 3/14 anonim ***** válasza:
29%
2-es: egy 2-3 hónapos gyerek is többet van ébren, mint 2-3 óra!
dec. 23. 08:34
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

A 2-3 hónapos még baba.

És nem, jobb esetben 2-3 órát sincsenek fenn, nem hogy többet..

És a 2-es nek van igaza, hogy a levegő minősége sem mindegy.

Ha már érzem, hogy kezd büdös lenni nem megyünk ki vagy ha kint vagyunk bejövünk. Még én sem szívesen lélegzem be, nem hogy egy baba.

dec. 23. 08:43
 5/14 anonim ***** válasza:
42%
#3 Nem azt mondtam annyit van ébren összesen, hanem kB. annyi a szabadon eltölthető ébren töltött ideje, mert a többiben eszik, iszik, pelenka csere, fürdetés, öltöztetés stb... Egy egy éves nem 10 perc alatt eszi meg az ebédjét. Már annak, aki hagyja, hogy önállóan egyen és nem a tableten a mesét nyomva eteti kanállal....
dec. 23. 08:44
 6/14 babyboom567 ***** válasza:
75%
Azért iskolás gyerekkel és dolgozó szülővel is megnézném, hogy lehet kint valaki 3 órát naponta.(Ha a csúcsforgalomba araszolást/tömegközlekedést és az iskolai szüneteket belevesszük,akkor esetleg,e szerintem nem ilyenre gondolt a kérdező)
dec. 23. 09:07
 7/14 anonim ***** válasza:

Mi pulcsis időtől/ig kint szoktunk reggelizni a teraszon, és este fürdés után kiülünk kicsit gyertyázni, beszélgetni, csillagot nézni. Nyilván nem ennyi az össz kintlét, de ezzel sokkal könnyebben indul a reggel és gyorsabban megy az altatás. Ha van valakinek kapacitása, lehetősége, próbálja ki, szerintem nagyon jó. :)

Én valami napi 5-6 óra kintlétet olvastam a Kismamablogon, ami nálunk tavasszal, nyáron, ősszel meg is van (1 és 2 évessel), de télen egy órára alig lehet őket kizavarni. Utálják a hideget és utálják a réteges ruhákat. Szerintem ezzel nincs is baj. Az sem mindegy, hogy hol lakik az ember, mert egy nagy kertes házban könnyű sokat kint lenni, ha van gyakorlatilag egy játszótér, nyáron medence a kertben, a belvárosban már az is nagy teljesítmény, ha valaki minden nap egy órára le tudja vinni a gyereket.

dec. 23. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
51%

6-os, intezmenybe jaro gyerekek kimennek. Alsoban biztos, bolcsi, ovi is tuti.

Nyilvan delutan mar, ha hazaesik az ember 5-re, nem fog kolbaszolni kint 3 orat, foleg iskolas gyerekkel, akivel talan tanulni is kell, de nem is kell ezt ennyire szigoruan venni.

Igazabol hetkoznap tenyleg akkor van erre ido, amig az ember lanya otthon van a gyerekkel.

dec. 23. 09:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én délelőtt és délután is kb. 1-1 órát vittem levegőzni/játszani gyerekeimet kicsiként.
dec. 23. 11:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Nálunk változó, én ezt nem kezelem ilyen fixen, hogy így lesz és kész. Van, hogy max annyit vagyok kint velük, amíg elmegyünk az oviba, meg vissza. Van, hogy sétálgatunk a parkban 1 órát. Van, hogy 9-től 12:30-ig kint ülnek a kertben, és úgy kell beimádkozni őket ebédelni, vagy délután amint felkeltek, egészen estig kint ülünk és játszanak. Ha betegek, nem erőltetem, hogy menjünk.

Szóval mindig változó, azért igyekszem minden nap, minél többet kint lenni, de ha nem jutunk ki valamiért, engem nem izgat.

dec. 23. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!