Férfiként hány éves korig mondanátok biztonságosnak a gyermekvállalást, anyagi, egészségügyi és szociális szempontból?
Pont ugyanaddig, mint nőknél, ha együtt akarják felnevelni.
Max. 40, de 35-ig még ideálisabb. Még így is 60 körül lesznek mire kirepülnek a gyerekek.
Rossz a kérdés!
Attól függ, az illető férfi egészségileg, szociálisan milyen állapotban van. Ha nem hízik el, nincs magas vérnyomása, nem dohányzik, nagyjából mozgékony és sportos életet él; valamint nem gyöpösödik be lelkileg-szellemileg, akkor 50 év felett is simán vállalhat.
Rokonságomban van egy férfi, akinek második házasságában 51 évesen született egy fia. A férfi most 73 éves és még dolgozik. Igaz, voltak/vannak egészségi problémái, de komoly túlsúllyal küzd, aminek következtében gyomor-bélrendszeri betegségei voltak (pl. polipot távolítottak el a vastagbeléből). A fia pedig 22 éves egyetemista, lassan befejezi a tanulmányait. És állnak úgy anyagilag, hogy ha a férfi holnaptól semmit se tudna dolgozni, akkor is el tudnák indítani az életbe.
4-essel egyet értek.
Nekem van olyan ismerősöm, akinek van párkapcsolata, és úgy van vele, hogy ráér, és már 35 éves, pedig van már 3 éve kapcsolata.
Ebben az esetben, már lehet érdemes elgondolkodni a 4-es válaszán.
Persze, ez több tényezős. Ha csak 40 évesen ismered meg a nagy szerelmet, és szeretnétek közös gyereket, akkor miért ne?
Vagy sokáig, évekig próbálkozik egy pár, és csak 40 évesen jön össze, akkor is hajrá.
De ha minden adott, akkor nem biztos, hogy van értelme várni.
Férfiak is hajlamosak ezt ráérősen felfogni, és későn feleszmélni.
De ha minden adott, akkor lehet nem kell vele évekig várni.
"Hát ez nem igaz, azért a nőknél 40 már necces, egy férfinál a 40 még belefér."
Csak ha a szaporítószerveket nézzük.
De ahhoz hogy felnevelje valaki a gyerekét, ne azt nézd, hogy meddig lő éles tölténnyel, mert az lehet akár 80 évesen is, bár tanulmányok bizinyítják, hogy bizony 40 körüli apai kor is nagyban emeli a beteg magzat esélyét, még akkor is ha fiatal pipivel kompenzál.
És az se elhanyagolható szempont, hogy minél tovább vár egy férfi, annál kisebb az esélye, hogy látja felnőni a gyerekét és a nő egyedülállóként neveli fel.
Persze megözvegyülhet valaki úgy is, hogy fiatalabb nála a férje. Nagymamámnak is sikerült 28 évesen, amikor a 27 éves férjét elvesztette. De nem ez az átlag statisztika.
Nyilván 35-ig kellene a férfiaknak, a nőknek meg 30-ig. Én ezt szoktam mindig hallani. Én kb. 40 körül elengedem.
Egyelőre nő sincs.
38F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!