Baj ha a főzelékbe nincs anyatej vagy tápszer?
Sziasztok! 8 hónapos lesz a babám. Egész jól haladunk(szerintem) a hozzátáplálással. Tízórai, ebéd és uzsonna nagyjából ki van váltva. Mindig megkínálom utána anyatejjel, de egyre kevésbé igényli. Így reggel, este és éjszaka cicizik.
Mindenhol olvasom, hogy a főzelékbe keverjünk anyatejet vagy tápszert. Fejéssel semmi tejem nem jön, tápszer ízét ha megérzi, akkor nem fogadja el. Így az adott alapanyaggal sűrítem. A vacsorát is lassan szeretném kiváltani.
Nem lesz így kevés a tej?
Másik kérdésem, hogy 1 évesen be akarom fejezni a szoptatást. Ti mit adtok neki az étel mellé? (tápszert nem veszi el)
Kicsit hajlamos vagyok túl gondolni mindent. Köszönöm a válaszokat.
Az én gyerekem 10 hónapos és nappal 1x cicizik amúgy csak este éjszaka szokott.
Én sose teszek se tápszert se anyatejet az ételbe neki.
14, nálunk még cicizik majdnem két éves. Ennek ellenére én írtam azt ha le akarja szoktatni akkor azt időben kezdje el. Bár már jól haladnak.
Ezzel együtt én is úgy látom hogy a kérdező nem halad gyorsan szimplán az igényeit követi.
Egyszerűen 1 éves korig kóstoltatás van, hozzátáplálás. Tehát eszik 2-3 kanállal,utána anyatej vagy tápszer. És azzal lakik jól.
Helyesebb elnevezés lenne a Mellétáplálás. Talán többen értenék a lényeget.
Nem kell 1 éves korig kiváltani étkezést. Teljesen felesleges.
#16! Ami felesleges, az az 1 év fölötti szoptatás. Azért lesznek fogai, hogy tudjon velük rágni. 2-3 kanál semmi. Arra valóban jó, hogy megkóstoljon új ízeket, de sose fog rákapni, ha elveszed és örökké dugod a melled a szájába. Természetesen, ha a gyerek nem nyitott még, nem fogad el mást, akkor nem hagyjuk éhen halni, de itt ilyenről szó sincs.
Amúgy meg, ha már a szoptatást akarod megtartani, akkor pont fordítva kell. Szoptatás UTÁN adni azt a 2 kanál semmit.
19!
Ez hülyeség,amit írsz!
Kóstoltatásnál (1 éves korig van), először MINDIG ételt (pépet) adunk,utána szoptatunk! Hiszen a szoptatás után jóllakik a baba,általában el is alszik. Akkor hogy enne már szoptatás után? Hm? Sehogy!
Én 2 évig szoptattam igény szerint. Mindig étkezés UTÁN szopott.
A tejjel nem volt baj. Még 3 évet vártam,hogy elapadjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!