Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Baj ha a főzelékbe nincs...

Baj ha a főzelékbe nincs anyatej vagy tápszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 8 hónapos lesz a babám. Egész jól haladunk(szerintem) a hozzátáplálással. Tízórai, ebéd és uzsonna nagyjából ki van váltva. Mindig megkínálom utána anyatejjel, de egyre kevésbé igényli. Így reggel, este és éjszaka cicizik.

Mindenhol olvasom, hogy a főzelékbe keverjünk anyatejet vagy tápszert. Fejéssel semmi tejem nem jön, tápszer ízét ha megérzi, akkor nem fogadja el. Így az adott alapanyaggal sűrítem. A vacsorát is lassan szeretném kiváltani.

Nem lesz így kevés a tej?

Másik kérdésem, hogy 1 évesen be akarom fejezni a szoptatást. Ti mit adtok neki az étel mellé? (tápszert nem veszi el)

Kicsit hajlamos vagyok túl gondolni mindent. Köszönöm a válaszokat.

jan. 5. 18:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
6 hónaposan kezdtük el. Mindig annyit adok amennyi jól esik neki. Ez volt, hogy 2 kiskanál, volt hogy egy tál lecsúszott neki. Mindig kínálom utána cicivel is, ezért írtam, hogy nagyjából. Van mikor nem igényli már kaja után. Szeret enni, ha meglátja, hogy fogom a tálját, már nyitja a száját és kacag. Csak tejjel már nem lakott jól. Nem érzem úgy, hogy tömném vagy sietnék vele.
jan. 5. 21:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem 10 hónapos és nappal 1x cicizik amúgy csak este éjszaka szokott.

Én sose teszek se tápszert se anyatejet az ételbe neki.

jan. 5. 23:31
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
#10! Miért lenne már gyors? Azért, mert újabban divat óvodáig mellen lógatni a gyereket? Anyatej a CSECSEMŐ tápláléka. 1 éves korától nyugodtan ehet normális kaját, mint a család többi tagja. Tudom, még nincs 1 éves, de nincs is kiváltva minden étkezés. Nem egyik napról a másikra kell. Ezzel a tempóval kb.addigra lesz.
jan. 5. 23:34
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
13: jaj, ilyet itt nem szabad irni, mert lepontoznak azok, akik a 2-3 eves “babajukat” meg szoptatjak.
tegnapelőtt 04:24
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

14, nálunk még cicizik majdnem két éves. Ennek ellenére én írtam azt ha le akarja szoktatni akkor azt időben kezdje el. Bár már jól haladnak.

Ezzel együtt én is úgy látom hogy a kérdező nem halad gyorsan szimplán az igényeit követi.

tegnapelőtt 06:56
 16/20 anonim ***** válasza:
8%

Egyszerűen 1 éves korig kóstoltatás van, hozzátáplálás. Tehát eszik 2-3 kanállal,utána anyatej vagy tápszer. És azzal lakik jól.

Helyesebb elnevezés lenne a Mellétáplálás. Talán többen értenék a lényeget.

Nem kell 1 éves korig kiváltani étkezést. Teljesen felesleges.

tegnapelőtt 07:01
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
16, de ha a gyereknek van rá igénye akkor lehet.
tegnapelőtt 07:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy gyerek nem akar enni, akkor nem fog. Én alig tudom etetni az enyémet anyatejen kívül, pedig isten lássa lelkem, hogy nagyon szeretném, ha többet enne. Örüljön a kérdező, ha szépen eszik a babája, gondolom nem fakanállal nyomja le a gyerek torkán, hanem mindig kér még. Fél éves korra kiürülnek a vas raktárak, egyre kevésbé tudja fedezni a tej a baba szükségleteit. Mire jön a tavasz a sok friss zöldséggel, már mindent fog tudni enni a pici. Szerintem ez tök jó.
tegnapelőtt 09:09
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

#16! Ami felesleges, az az 1 év fölötti szoptatás. Azért lesznek fogai, hogy tudjon velük rágni. 2-3 kanál semmi. Arra valóban jó, hogy megkóstoljon új ízeket, de sose fog rákapni, ha elveszed és örökké dugod a melled a szájába. Természetesen, ha a gyerek nem nyitott még, nem fogad el mást, akkor nem hagyjuk éhen halni, de itt ilyenről szó sincs.

Amúgy meg, ha már a szoptatást akarod megtartani, akkor pont fordítva kell. Szoptatás UTÁN adni azt a 2 kanál semmit.

tegnapelőtt 09:19
 20/20 anonim ***** válasza:
27%

19!

Ez hülyeség,amit írsz!

Kóstoltatásnál (1 éves korig van), először MINDIG ételt (pépet) adunk,utána szoptatunk! Hiszen a szoptatás után jóllakik a baba,általában el is alszik. Akkor hogy enne már szoptatás után? Hm? Sehogy!

Én 2 évig szoptattam igény szerint. Mindig étkezés UTÁN szopott.

A tejjel nem volt baj. Még 3 évet vártam,hogy elapadjon.

tegnapelőtt 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!