Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Köztetek van olyan akinek a...

Köztetek van olyan akinek a gyereke 1 éves kor után sem fogadott el semmilyen formában más ételt csak tápszer vagy anyatej?

Figyelt kérdés

okt. 27. 17:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Húgom lánya 2 éves koráig minden darabos kaját kiköpött. Szinte csak tápszert evett.

Ma már 8 éves okos kislány. De az evése suliig bajos volt.

okt. 27. 19:05
 2/19 anonim ***** válasza:
33%

1-es, nem kevered a pürével? Nem hiszem, hogy csak tápszert evett volna kétéves koráig, és orvos ezt normálisnak találta volna.

Kisfiam majdnem másfél éves volt, amikor elkezdett darabosat enni, addig szinte csak pürét fogadott el. De nem tudom, a kérdés szempontjából releváns-e, mert anyatejet addigra már nagyon-nagyon keveset fogyasztott csak.

okt. 27. 19:23
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 18 hónapos koráig 99 %-ban tápszeren élt, semmi mást nem fogadott el.

Más miatt ki-be jártunk a kórházba, bent is feküdtünk párszor, egy orvos se kötött bele. Mind azt mondta, jó hogy legalább azt eszi.

18 hónaposan fogta magát és egyik napról a másikra már csak este fogadta el. Na onnantól jött a pokol, mert nem evett helyette. Ha fél banán lement, akkor már jól evett. Víz se csúszott, csak este 270 ml tápszer és kész.

2 éves kora előtt kicsivel már az se kellett neki.

okt. 27. 20:55
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

2!

Nem keverem. Minden darabosat kiköpött.

Nemigen vitték orvoshoz,egészségügyi dolgozók. Nem igazán járnak orvoshoz.

Egyszer került a kislány sürgőre ovis korában,mert a vitaminhiánytól nagyon vérzett az orra.

Bekapott ő minden darabosat ovis kora előtt, de ki is köpte. Nem rágott meg szinte semmit.

okt. 27. 20:56
 5/19 anonim ***** válasza:
Ja bocs,tápszert evett és kakaót ivott. Kb ennyi volt az étele oviig. Max kis gyümölcs.
okt. 27. 20:58
 6/19 A kérdező kommentje:

3/ igen erre gondoltam.

13 hónapos és az ég világon semmi nem kell neki. Nagyon nagyon ritka ha elfogad pár kanál pürét vagy bármit. A darabos az meg teljesen felejtős. És már az összes orvosnál voltunk ami létezik.

Igen van hogy a tápszer sem kell neki. Se víz, se tea, semmi.... És akkor félálomba etetem hogy legyen benne folyadék.

okt. 27. 22:04
 7/19 A kérdező kommentje:
3/És mikor javult az étkezés hogyan alakult mit evett utána?
okt. 27. 22:18
 8/19 anonim ***** válasza:

Más szenzoros tünete nincs? Mert akár az is lehet. (Azt nem tudom, mekkora a valószínűsége, a mi családunkban jellemző, ezért gondolok rögtön erre. Plusz ilyen kis korban még sok szenzoros túlérzékenységi tünet normális is lehet.)

Azzal kísérleteznék, hogy ha apránként növelt arányban bekeversz abba a tápszerbe ezt-azt, tehát hogy ne is lehessen észrevenni, ahogy változik az íze, úgy nem lehet plusz dolgokat bevinni? Valamint beszélnék orvossal arról, hogy ekkora gyereknek milyen tápszer ideális, ha csak azt eszi. Biztosan létezik ilyen, mert vannak emésztőrendszeri betegek akik csak ilyet ehetnek.

okt. 27. 22:52
 9/19 A kérdező kommentje:

Nem más szenzoros tünet nincs. Szerintem.

Próbáltam akkor meg sem eszi a tápszert.

Neki AR tápszere van mert bukós. Vagyis elég durván. Ezt ihatja bármeddig...

okt. 27. 23:45
 10/19 anonim ***** válasza:
14%
Nem olvastam a válaszokat. Tápszeren az a gyerek él, akinek azt adják. Ugyanez a cici is. 6 hónapos kortól már el kell kezdeni fokozatosan hozzátáplálni. Először pürésen, aztán már nem kell annyira darabolni. Szoktam pl. banánt darált keksszel adni. 1 éves kor után meg pláne lehet adni már sok ételt. 3 gyerekem van, ebből 1 tápszeres volt. Soha nem volt gond egyik gyereknél se. Szülőn múlik ez a része. Nem kell a könnyebb útat választani (jelen esetben a tápszer vagy cici).
okt. 28. 15:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!