Köztetek van olyan akinek a gyereke 1 éves kor után sem
fogadott el semmilyen formában más ételt csak tápszer
vagy anyatej?
11/19 A kérdező kommentje:
Hát ebben nagyot tévedsz. Lehet van 3 gyereked és szívből örülök hogy neked esznek. De hidd el nem a szülőn múlik csak. Ha rajtam múlna akkor már bocsánat zabálna. Nekem nem az a könnyebb út hogy tápszert kap. Én lennék a legboldogabb ha finom kajákat csinalhatnek neki. Vagyis csinálok csak nem eszik meg semmit
Az átlagos gyerekekre igaz amit a 10-es ír, de valószínűleg a kérdező gyereke nem átlagos, hanem valami eltérés van csak nem tudni micsoda. Szerintem ezzel mindenképp érdemes továbbmenni már most, derüljön ki, mi van a háttérben. Mondjuk nem tudom hogy a korai fejlesztő foglalkozik-e ilyen jellegű eltérésekkel.
okt. 29. 12:33
12,
3. válaszoló vagyok. Nálunk van eltérés, autista. DE 8 évesen kapott diagnózist. Nem "derül" ki ennyi idősen mint a kérdezőé, mert képtelenek diagnosztizálni. Legalább kéttucat szakembernél jártunk, három városban, szakértői bizottságnál is, képtelenek voltak rájönni. Folyamatosan fejlesztettük, leginkább maganúton, ami rengeteget segített közvetetten az evésén is, de helyes diagnózis az nem volt. Feleslegesen is menne most vele. Max. a csecsemőkori reflexek leépülésének mértékét lenne érdemes neurológussal felméretni, mert sokszor azok akadályozzák a fejlődést. És az evés is fejlődési folyamat.
okt. 29. 14:01
#13, abban biztos igazad van, hogy van olyan, hogy nem derül ki sokáig, mi is az eltérés. De abban nem lennék olyan biztos, hogy nincs olyan eltérés ami kiderülhet. Lehet hogy nem érdemes ebbe már most végtelen sok energiát és pénzt ölni, de valamennyi erőfeszítést érdemes tenni. Aztán ha most nincs eredmény, akkor pár év múlva újra.
okt. 29. 20:36
15/19 A kérdező kommentje:
Hát mi annyi helyen voltunk már hogy tényleg már csak a Heim Pál kórház maradt.
2 gasztroenterológusnál. 2 evés terapeutánál. Neurológisnál. Korai fejlesztő. Tsmt. Dévény 2nél.voltink kórházban. 3x vér vizelet széklet. Senki semmit nem talál
Hát, akkor marad az, hogy figyeltek rá hogy minden tápanyaghoz hozzájusson ami kell, esetleg ha még tudnak valamit javasolni azt követitek (lehet például hogy a rágóizmok erejét valahogy fenn lehet tartani, a fogaknak is hiányzik a rágás de lehet hogy lehet vele csinálni valamit stb.) és egy idő múlva újrapróba. Hátha kiderül akkor már, hogy mi a gond. Ahogy telik az idő, azért egyértelműsödhetnek a tünetek.
okt. 29. 23:50
Fejlődésneurológushoz vidd el!
okt. 29. 23:55
18/19 A kérdező kommentje:
Persze csak nehéz ha nem fogad el semmit.
Voltunk fejlődés neurológián is
A tápszerben benne van minden. Egészen addig, míg tápszeren élt, tökéletes volt a vérképe. Akkor kezdett romlani, amikor már nem fogadta el.
tegnap 21:18
További kérdések: