Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van, aki almapürét kóstoltatot...

Van, aki almapürét kóstoltatott először, vagy mindenképpen csak a levét szabad elsőre?

Figyelt kérdés

jan. 27. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%

Én pürét kóstoltattam.

De a védőnő nem mond el neked ilyesmiket ?!

Nálunk rendszeresen megadta, hogy mikor, miket lehet már neki adni.

jan. 27. 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Én semmilyen lét nem adtam neki. Alma, sütőtök és barackpürével kezdtünk 4 hónaposan.
jan. 27. 11:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Pürésítve adtam.
jan. 27. 11:43
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Mi is csak pürét adtunk, mi is 4 hósan kezdtük.
jan. 27. 11:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem olvastam friss cikket, de legalább a szövegértésem van olyan jó, hogy egy ilyen egyszerű kérdést képes lennék megérteni 😉 Mint ahogy 5 válaszolóból négynek sikerült, neked nem. Tőlem te kezdheted pacallal is, de normális ember azért nem azzal kezdi. Kivéve, ha az a cél, hogy onnantól már arra összeszorítsa a száját, ha meglátja a kanalat.

Nem. Ilyen részletességgel nem mentünk bele. Kérdezte, nem akarom-e elkezdeni a hozzátáplálást. Mondtam, de, lassan igen. Valami édesebb almával kezdd. Jó. Ebben maradtunk.

jan. 27. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Reszelt almával kezdtem, 6 hónapos korukban. Csak a levét olyankor szokták javasolni, ha valaki korábban kezdi a hozzátáplálást. De ha a püré nem jó neki, még mindig visszaléphetsz arra, hogy csak a levét adod neki. Írhatunk bármit, minden gyerek más. A sajátodon majd te látod, mi jön be neki. A nagyobbik az első 2 nap nem akarta enni az almát, a levét sem, így áttértünk az őszire, pár nap múlva újra alma és falta. Az enyémeknél úgy alakult, hogy 1-2 hét után a villával tört őszit is megették, így nálam kevés ideig volt a botmixer használatban. Jó, a BLW-sek meg eleve nem vacakolnak ilyennel. A hozzátáplálási táblázat nekem csak ötletadó volt (hülye leszek várni valamivel, ha éppen érik a kertben) és a 3 napig csak egyfélét sem erőltettem.
jan. 27. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én purevel kezdtem
jan. 27. 14:50
 8/11 A kérdező kommentje:

Még lenne pár hete, 5hónapos múlt, de én is elkezdeném, meg a védőnő is javasolta. Pürét próbáltam végül. Nem volt elájulva tőle 🤣 Próbáltam a levét is, de attól se. Nem az állaggal lesz itt a probléma.

A sorrend engem se érdekel különösebben, alig van most valami, azzal kezdünk, amit találok. Legközelebb banánnal próbálkozom, az édesebb, lehet, jobban tetszik neki. Vagy leesik végre, hogy én is azt eszem, mert az enyém bezzeg kéne almából is😁

jan. 27. 15:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is reszelve adtam. Hát ő sem volt túlzottan elragadtatva tőle, de az őszibarack más volt. Imádta, nagy kedvenc lett. Én előbb ezt adnám neki, aztán a banánt. De valószínűleg az is ízlene neki, általában szeretik a babák.
jan. 27. 18:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Na, próbáltam egy második kört egy elhúzódó séta után. Szegény olyan éhes volt, majdnem a kanalat is lenyelte😂Persze mindenhova máshova több jutott, mint a gyerekbe, az összes hajam kihullott. De ez ilyen, tanulom a türelmet 🤷🏼‍♀️
jan. 27. 18:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!