Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nem iszik a 7 hónapos baba,...

Nem iszik a 7 hónapos baba, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Jelenleg hozzátáplálás van, tápszert már csak lefekvés előtt, hajlban és reggel hajlandó inni, napközben nem fogadja el. Jeleleg olyan 400ml tápszert iszik napont meg 3x eszik üveges bébiételt olyan 1.5 üveggel fogy el egy nap. Meg 1x eszik tejpépet. Viszont étkezés után folyadékot nem fogad el 1 kortyot se. Próbáltam vízzel, babateával, gyümölcslével, próbáltam cumisüvegből, pohárból, de nem kéri. Attól félek kiszárad, vagy túlaggódom? Első gyerek. Kislány 7800gr és 70 centi most.
ma 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne étkezés UTÁN akard adni neki, mert akkor tele van a gyomra, hanem két étkezés között, egy-egy korty elég ilyen alkalommal. És CSAK vizet adj neki, nálunk a babakulacs vált be,. amiböl egyedül is tud inni és nem tudja kiönteni (illetve késöbb már volt rá módszere, de ez más téma)
ma 11:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez a bajom. Csak vízzel itatnám, de úgy csinált, mintha meg akarnám mérgezni. Aztán kiderült, hogy elfelejtett üvegből inni(anyatejes, nagyon rég ivott üvegből, akkor még ment, nem zavart be egyáltalán a szoptatásba se.) Azóta már mindenből próbálkoztam. Üvegből, tanuló pohárból eljátssza, hogy ivott, de több van benne, mint előtte 😂 Amúgy játszani imád vele, már előadja, hogy ő ügyesen issza egyedül, de nem. Pohárnál nem tudom, mi történik, én öntöm a pohárból elfogy, a szájáig eljut, latom, hogy nem köpi ki, de csupa víz a háta 🤦🏽‍♀️Mintha lyukas lenne a gyerek🤣 Persze, amikor elkezdjük bármiből kezdi a fintorgást, előadja a hattyúk halálát. Az egyetlen, ami bevált, ha kis kanállal adom neki. Az a pár kanál legalább belemegy, aztán el akarja venni, kezd csapkodni, akkor erőltetem.

Nyugi, nem fog kiszáradni, az üvegesek is tele vannak folyadékkal, meg a tápszer is. Én olyan május -júniust tűztem ki célul, addigra igyon rendesen. Akkor már szoptatni is keveset fogom, meg meleg is lesz, ugye. (Lassan 7hónapos ő is.)

ma 12:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódjatok, még kb 4 hónap és attól másztok a falra, hogy a kád vizét issza a legnagyobb élvezettel. 😁

Ami nekünk amúgy segített, hogy mindig együtt ittunk, kicsit színpadiasan - koccintás, nagyot hörpintettem a poharamból és utána jól eső hangot adtam. Utána elkezdte utánozni hülyéskedésből és ivott rendesen.

ma 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3! Nyugi, az már most is bejön neki. Én vagyok a hülye, eleve kádból kéne itatni😂

ma 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogy szaradna mar ki 🙂

Kiszaradni hanyastol/ hasmenestol lehet amikor is tobb a folyadekvesztes mint a bevitel.

VIZZEL kinald etkezesek kozott. Semmi szuksege senkinek sem teara, sem gyumolcslere.

ma 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!