Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Baj ha a főzelékbe nincs...

Baj ha a főzelékbe nincs anyatej vagy tápszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 8 hónapos lesz a babám. Egész jól haladunk(szerintem) a hozzátáplálással. Tízórai, ebéd és uzsonna nagyjából ki van váltva. Mindig megkínálom utána anyatejjel, de egyre kevésbé igényli. Így reggel, este és éjszaka cicizik.

Mindenhol olvasom, hogy a főzelékbe keverjünk anyatejet vagy tápszert. Fejéssel semmi tejem nem jön, tápszer ízét ha megérzi, akkor nem fogadja el. Így az adott alapanyaggal sűrítem. A vacsorát is lassan szeretném kiváltani.

Nem lesz így kevés a tej?

Másik kérdésem, hogy 1 évesen be akarom fejezni a szoptatást. Ti mit adtok neki az étel mellé? (tápszert nem veszi el)

Kicsit hajlamos vagyok túl gondolni mindent. Köszönöm a válaszokat.

tegnapelőtt 18:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%

Sose tudtam fejni, és csak anyatejes volt a babám. Sose kapott tápszert, anyatej meg ugye nem volt eltéve. Ergo sose raktam a kajájába egyiket se.

Egyik gyerekemnek sem

tegnapelőtt 18:20
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét lányom tápszeres volt de sosem tettem a főzelékbe
tegnapelőtt 18:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene tápszer vagy anyatej egy főzelékbe?
tegnapelőtt 18:44
 4/20 anonim ***** válasza:
96%

Eszembe se jutott.

Anyatejesek voltak, sosem fejtem.

tegnapelőtt 18:58
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Sose tettem én sem.

Egyszer próbáltam egy tejbegríz félét tápszerből, undorító lett 😅

tegnapelőtt 19:22
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért ajánlják,hogy hátha akkor megeszi ha ismerős íz van benne.
tegnapelőtt 19:50
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
tegnapelőtt 20:03
 8/20 anonim ***** válasza:
94%
A hozzátáplálás lényege, hogy mást is egyen, mint tejet. Nyilván nem baj, ha teszel bele, de az sem, ha nem teszel. Pláne, ha szépen eszik.
tegnapelőtt 20:12
 9/20 anonim ***** válasza:
61%

Csak egy jó tanács. Ha leakarod választani akkor azt időben kezd el. Ne várd azt hogy egyik napról a másikra sikerül. Bár már most jól haladtok hiszen már nem cicizik sokat.

Egyébként én soha nem csináltam ilyet. Rendes hozzávalókból csináltam a dolgokat.

tegnapelőtt 20:18
 10/20 babyboom567 ***** válasza:
57%
Az meg ,hogy már 3 étkezés van kiváltva szerintem rettentő gyors,hova sietsz?8 hónapos!
tegnapelőtt 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!