Akinek a tápszer miatt székrekedéses volt a babája a
tejtől megoldódott?
Eszembe nem jutott volna. Az első tapszertől betonszéklete volt, hát addig próbaltuk, amíg nem talaltunk jót.
A tej egyébként akkor "old" meg barmit, ha megf...at, ami nekem nem lenne kívánatos hatás.
tegnap 06:48
Egy éves. Egyrészt rossz a tápszer, másrészt nem adsz neki elég rostot, harmadrészt tényleg kevés a folyadék.
tegnap 07:09
3/11 A kérdező kommentje:
Már próbáltunk születése óta legalább vagy 10 féle tápszert. Van amelyiktől ment a hasa van amitől székrekedett, normális széklete nem nagyon volt egyiktől se. Nem akarom már kisérleti nyuszinak használni a gyermekem. Egyébként rengeteg rostot kap, már kapott külön szirupba is rostot, de a folyadék nagyon nem megy neki akármit csinálok. A rost pont az ellenkezőjét váltja ki folyadék nélkül hiába adom neki..
Nem lehet, hogy pont a tápszer tejtartalmát nem bírja?
tegnap 07:41
5/11 A kérdező kommentje:
A joghurttól, túrótól, stb semmi baja, mivel azt 8,5 hónaposan bevezettem neki, szivesen fogyasztja, és ez már fent áll nála a hozzá táplálás óta. Mikor ezt mondtam az orvosnak kinevetett szemembe hogy ha egy gyerek allergiás a tejre kiütései lesznek és megy a hasa. Nem elégedtem meg a válasszal mert azért olvasgatok ezt azt én is. Elmentem másik 2 orvoshoz, ugyanezt mondták meg hogy fogzik..
Nem csak allergia van, hanem intolerancia is. Az allergia az, ami közvetlen étkezés után okoz tünetet, hasmenést, kiütést. Az intolerancia csak emésztési problémákat, akár csak napokkal később. És sokszor van, hogy kevesebb, azaz feldolgozottabb tejfehérje nem váltja ki, vagy csak akkor ha rendszeresen kapja és elér egy szintet. De ezeket csak vérvételből lehetne megállapítani.
Folyadékot mindenképp kellene pótolni. Szerintem egyszerűbben csináld hígabbra, bármilyen pürésebbet adsz neki. És hát kell próbálkozni minden nap azzal, hogy itatod vagy ő ihat ilyen cumiból, olyan kispohárból.
tegnap 08:15
7/11 A kérdező kommentje:
A férjem sajnos allergiás volt kiskorában a tejre, amit félig meddig kinőtt.( Csak ételekben jól átfőzve eszi meg a tejet, magában nem) De nem engedi hogy a kicsinek csinaltassak tesztet mert állítása szerint ő kipöttyösödött a tejtől és ha a kicsinek az lenne 100% hogy pöttyös lenne a gyerek.. ebből már rengeteg veszekedés volt. Olvasgattam, van ahol kitudják mutatni székletből is, megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot és csináltatok abból ha nincs más.
Mi az, hogy nem engedi? Szenvedni hagyni jobb?! Ezek szerint van egy örökletes ételérzékenysége a gyereknek, ezt kell kezelni!
tegnap 09:04
9/11 A kérdező kommentje:
Nem 100% hogy az a baj. De megpróbálok utánna járni valahogyan. Mert nem tudom hogy most a laktóz a baja, vagy más étel, vagy a fogzás tényleg, vagy a kevés víz fogyasztás..
Tényleg, ezt így azért nem lehet diagnosztizálni.
A laktóz, az a tejcukor. A tejfehérje, az egy másik összetevő, tehát arra a laktózmentes dolgok sem jók. Az ételintoleranciát szerintem csak vérből lehet kimutatni (ujjbegyes vérvétel, magánban). Egyébként régen ezért adtak kecsketejet vagy akár bivalytejet tápszer helyett, mert annak alacsonyabb a fehérje tartalma illetve más is, lévén, másik állat teje.
tegnap 12:54
Kapcsolódó kérdések: