Kinek mikor kezdett el rendes adagokat enni a babája?
Nekem van egy lassan 14 hónapos babám és még mindig inkább csak kostolgat, de vannak napok amikor egyáltalán nem kéri a rendes szilárd ételt, még mindig nem tudunk kiváltani étkezést... egyébként tápszert iszik.
Tudom meleg van, de ez nem csak most van így nálunk, még mielőtt mindenki ezzel jönne.
7-8 hónapos korában simán benyomott reggelire 1 szelet kenyeret felvágottal, sajttal, zöldségekkel, vagy rántottát két tojásból.
Ebédre 1 merőkanálnyi levest husikkal, zöldségekkel, vagy sült krumplit 2 közepes krumpliból.
6 hónapos korában kezdtem kóstoltatni, 7 hónaposan már minden étkezésre azt ette amit mi.
15 hónapos volt amikor velásztottam a ciciről.
Most 17 hónapos.
Teljesen egyéni. Nekem a 12 éves lányom 1 tojásból eszi a rántottát és 2 falat kenyeret eszik hozzá.
14 hónaposan kb. 40-50 grammot evett szilárd ételbol és nem fogadta el utána a tápszert, csak 4 óra múlva.
A fiam 2 éves múlt, és még most se eszik normális mennyiséget.
Mennyiségre még most se eszik meg egy bébiételnyit. Egy felet már talán. De ez is tök változó nála.
Kicsi a súlya is, 10 kiló.
A lányom 1 évesen akkora adagokat evett a mi kajánkból, hogy csak pislogtam. De ő az elejétől kezdve szeretett mindent. A fiam rendkívül válogatós, kevés ételt eszik meg, és abból is keveset.
3/7
Azért mert babát írtam szerinted rosszul kezelem? És nem gondolom, hogy ezért enne keveset...nincs csecsemőként kezelve azért mert babát írok, meg áll az eszem 🤦
Igazából vannak napok amikor iszonyat jó étvágya van, ő is meg eszik simán egy üveg bébietelt 190 g vagy egy szelet kenyeret reggelire.
De máskor meg egy falat sem kell, még mindig kell a tápszer napi 4-5 alkalommal. Amikor meg kezdtük a hozzátaplalast esküszöm jobban evett mint most, szinte mindent meg evett amit adtam...lehet hogy csak ennyire válogatós lett?
Az enyém se eszik rendesen. Kb 8-11 hónapos kora között simán megevett 1 egész 190 grammos bolti pürét (házikosztból is sokat evett de azt nem méregettem)
Majd a pépet elutasította, csak darabosat eszik, viszont alig....
15 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!