Hogyan etettek?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtük az ételek bevezetését. Van 3 féle méretű előkénk, meg kabátunk, de mindegyik alá beügyeskedi valahogy a kaját, alig bírom a foltokat kiszedni a ruhájából. Pedig próbálok figyelni, de akkor is ilyen. Tovább tart a gyerek rendbetétele, mint maga az evés. Szopizza az ujját evés közben, vagy csak matat a szájában, utána meg markolássza a ruháját. Főleg ha vízhatlan előkét adok rá, mert tetszik neki, ahogy zörög. Ti hogy csináljátok, hogy viszonylag gyors rendrakással megússzátok? És mivel mossátok a foltokat?

Az nem zavar, ha a széke és annak a környéke kajás lesz, meg az arca és a keze, de valamelyik nap szerintem pl. több tök került a bodyjára, meg a nacijára, mint a pocakjába és azóta sem jön ki teljesen a folt. Már lassan elgondolkozom minek adok rá egyáltalán előkét. :)

2022. dec. 1. 14:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen. Sőt, majd amikor elkezdi az önálló evést az még durvább lesz. :)

Vannak szilikonos előkék, aminek az alja úgy van kialakítva, hogy felfogja a lecseppenő ételt.

A másik tippem, hogy kisebb adagot kanalazz egyszerre a szájába. Igaz, úgy tovább tart az etetés, de több is megy a pocakba.

2022. dec. 1. 14:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát, ez tényleg ilyen és ahogy az első írja, mikor elkezd hisztizni, hogy ő akar egyedül enni, az még durvább lesz, folyik majd az egész, megy a nadrágjára is :D

Én elengedtem már ezt a foltmosást, amíg pici volt, marhaepe szappannal szedtem ki a kis foltokat, de most már nem foglalkozom vele. Úgyis kaptuk, vagy turibam vettük 2-300 forintért a bodykat, amiböl nem jön ki simán mosással a folt, abban benne marad, otthonra jó.

2022. dec. 1. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Az nem opció, hogy pelenkában eteted, plusz az előke? :) Bocsi, lehet hülyeség, nekem nem született még meg a babám, de sok helyen láttam már, és valahogy én is így képzeltem el. De nyilván nálunk meleg van a konyhában is télen, mert távhő meg panel, így nem nagyon tudna fázni sem.
2022. dec. 1. 14:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Ilyenkor télen azért nem vetkőztetném pelusra, nálunk nincs olyan meleg. De így meg úgy néz ki, mint valami lelenc. Sosem tudom eldönteni, hogy rögtön át kellene-e öltöztetni kaja után tisztába? Vagy minek, mert a következő kaja után megint kell? Vagy adjak rá olyan foltosat kajákhoz, amit nem tudtam kiszedni, annak már úgy is mindegy? Dehát egynap 16-szor ötlözni-vetkőzni vicces lenne.

De ha ez normális, akkor elengedem. Én már kezdtem sz*r anyának érezni magam, hogy állandóan foltos ruhás a gyerekem. :D

2022. dec. 1. 15:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak kifejezetten itthoni ruhái. Ha kajás lesz, márpedig kajás lesz, és nem jön ki a folt, hát istenem 🤷‍♀️
2022. dec. 1. 15:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor engedtem ezt el, amikor már az evés előtt gyomorgörcsöm volt, hogy hogy fog kinézni és öltöztetni kell (utál öltözni, egyenlő az ördögűzéssel). Úgyhogy ha nem a levest borította magára, akkor letörölgettem amennyire tudtam aztán mehet játszani :D hidd el őt nem zavarja a kajafolt.

A marhaepe szappan elég jól bevált foltokra.

2022. dec. 1. 17:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Igaz, azt hiszem nekem is jobb lesz, ha elengedem és kinevezek kifejezetten itthoni, összeehető ruhákat. :)
2022. dec. 1. 18:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Én simán ráadom itthonra a foltos ruhát, nem cserélgetem rajta napközben, max. ha megyünk valahova, adok rá tisztát.
2022. dec. 1. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Az elején én is szórakoztam kabáttal, meg ilyenek, most már csak akkor cserélem a ruháját, ha elázott. BLW-s, úgyhogy javarészt kézzel eszik, a kanalat arra használja, hogy a híg dolgokat szétkenje magán. Tél van, kintre kapja a szép overalt, az alatt folyton szutykos. De amúgy a marhaepe szappan simán kiszedi a foltokat.

Én már azzal se mindig foglalkozok, hogy a szék mennyire szutykos, ha nem vészes, vissza rakom bele.

2022. dec. 1. 20:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Külön evős póló, evős nadrág. Ha jó idő van, akkor simán csak pelenkában.
2022. dec. 1. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!