Hogyan etettek?
Nem rég kezdtük az ételek bevezetését. Van 3 féle méretű előkénk, meg kabátunk, de mindegyik alá beügyeskedi valahogy a kaját, alig bírom a foltokat kiszedni a ruhájából. Pedig próbálok figyelni, de akkor is ilyen. Tovább tart a gyerek rendbetétele, mint maga az evés. Szopizza az ujját evés közben, vagy csak matat a szájában, utána meg markolássza a ruháját. Főleg ha vízhatlan előkét adok rá, mert tetszik neki, ahogy zörög. Ti hogy csináljátok, hogy viszonylag gyors rendrakással megússzátok? És mivel mossátok a foltokat?
Az nem zavar, ha a széke és annak a környéke kajás lesz, meg az arca és a keze, de valamelyik nap szerintem pl. több tök került a bodyjára, meg a nacijára, mint a pocakjába és azóta sem jön ki teljesen a folt. Már lassan elgondolkozom minek adok rá egyáltalán előkét. :)
Ez ilyen. Sőt, majd amikor elkezdi az önálló evést az még durvább lesz. :)
Vannak szilikonos előkék, aminek az alja úgy van kialakítva, hogy felfogja a lecseppenő ételt.
A másik tippem, hogy kisebb adagot kanalazz egyszerre a szájába. Igaz, úgy tovább tart az etetés, de több is megy a pocakba.
Hát, ez tényleg ilyen és ahogy az első írja, mikor elkezd hisztizni, hogy ő akar egyedül enni, az még durvább lesz, folyik majd az egész, megy a nadrágjára is :D
Én elengedtem már ezt a foltmosást, amíg pici volt, marhaepe szappannal szedtem ki a kis foltokat, de most már nem foglalkozom vele. Úgyis kaptuk, vagy turibam vettük 2-300 forintért a bodykat, amiböl nem jön ki simán mosással a folt, abban benne marad, otthonra jó.
Ilyenkor télen azért nem vetkőztetném pelusra, nálunk nincs olyan meleg. De így meg úgy néz ki, mint valami lelenc. Sosem tudom eldönteni, hogy rögtön át kellene-e öltöztetni kaja után tisztába? Vagy minek, mert a következő kaja után megint kell? Vagy adjak rá olyan foltosat kajákhoz, amit nem tudtam kiszedni, annak már úgy is mindegy? Dehát egynap 16-szor ötlözni-vetkőzni vicces lenne.
De ha ez normális, akkor elengedem. Én már kezdtem sz*r anyának érezni magam, hogy állandóan foltos ruhás a gyerekem. :D
Akkor engedtem ezt el, amikor már az evés előtt gyomorgörcsöm volt, hogy hogy fog kinézni és öltöztetni kell (utál öltözni, egyenlő az ördögűzéssel). Úgyhogy ha nem a levest borította magára, akkor letörölgettem amennyire tudtam aztán mehet játszani :D hidd el őt nem zavarja a kajafolt.
A marhaepe szappan elég jól bevált foltokra.
Az elején én is szórakoztam kabáttal, meg ilyenek, most már csak akkor cserélem a ruháját, ha elázott. BLW-s, úgyhogy javarészt kézzel eszik, a kanalat arra használja, hogy a híg dolgokat szétkenje magán. Tél van, kintre kapja a szép overalt, az alatt folyton szutykos. De amúgy a marhaepe szappan simán kiszedi a foltokat.
Én már azzal se mindig foglalkozok, hogy a szék mennyire szutykos, ha nem vészes, vissza rakom bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!