5 hetes kicsi kisfiam van! De sajnos a védőnőm nem mondd semmit arról hogy mit ehetek vagy mit nem. Annyit mondott hogy jó barátom az internet keressék rá 😡 Tapasztalt anyukák ti mit etettek? ( Ja szoptatok) Azt el felej
Tettem írni .
Tudnátok segíteni?
Hát a folyadékkal semmi gond mert víz víz !
Hát nem drogozom meg nem alkoholizálok 😁
Hát őszintén meg mondom hogy nem mertem olyan ételeket enni ami zöld és ami puffadást okoz!
Ugyebár a gyümölcsökből is vissza kell fognom meg a tejtermékek fogyasztásából is azt írta a net!
Ha lehet kerüld a
"K" betűvel kezdődő zöldségeket, mert azok puffasztanak: kelkáposzta, karalábé, kelbimbó, kukorica, karfiol,stb.
ill. a hüvelyeseket: bab,borsó.
De kis mennyiségben próbálgathatod.
Most lesz eperszezon, arra is figyelj, hogy ne egyél meg egy tállal,mert az apró magvasok kiütést okozhatnak a kicsinél:eper, málna, kivi.
Változatosan egyél, sűrűn keveset, és sok folyadékot igyál.
Hihetetlen hogy még mindig tart a "K" betűs tévhit...
Főleg szakemberek körében is.
Drog tilos,alkohol mértékkel 3 hós kor után ( heti1-1 pohár bor, vagy sör simán belefér, ha úgy esik.de utána 2 órát nem szabad szoptatni... De nyilván jobb ha nem iszik az ember
/ ezért a kijelentésért tuti megköveznek a gyakorisok/
ha eddig nem kávéztál ne most kezd el.
LLL honlapján hiteles információk
Kevésbé hiteles. de összefoglaló
Ez egy szerintem hiteles cikk, szoptatasi tanacsado irta:
A lenyeg, hogy barmit ehetsz, a babat erdemes figyelni, mikor allergent, vagy magasabb hisztamintartalmu etelt eszel, ha
- pottyok jonnek ki az arcan, testen
- hig, budos, zold, hasmeneses lesz a kakija
- ekcema, pelenkakiutes jon ki rajta
- szorulasos lesz
- gond van a sulygyarapodassal
- faj a hasa
Ezeknel lehet ok a tejfeherje, tojasfeherje, szoja, es a gluten is tobbek kozott, de ezek a leggyakoribb allergenek. En az elso harmat kerultem szoptatas alatt, mert tunetelt ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!