Régen (párszáz, vagy 50 évvel ezelőtt) mit etettek azzal, aki allergiás volt? (pl. laktóz, tejfehérje, tojás) Egyáltalán felismerték, hogy mi a baj?
a mai 50 évesek java része allergiás
legáltalánosabb a gyerekkori tehéntej okozta tejfehérje és laktóz allergia
Gyerekkoromban a bolti zacskós tej még megaludt. A most kaphatók nem.
Az 1920-30-as években is növényvédő szereztek már a mezőgazdaságban.
#2: A fiatalabbak is. A tej az tej. És most is isszák gyerekkorban.
A pár száz vagy 50 évet ne mossuk össze, mert 50 éve is már sok szemetet ettek az emberek az élelmiszeriparnak köszönhetően.
Az én nagyanyám tuti, hogy laktóz-érzékeny volt.
Tudta, hogy a tejterméktől görcsöl, hasmenése van, nem fogyasztotta. Ennyi.
Akkor még működött a józan paraszti ész...
a gluten erzekenyseg uj betegseg a genmodositott buzafajtknak koszonheto, 40 eve nem volt gluten erzekenyseg. a tojas allergia is szerintem ennek kovetkezmenye mert ugye az allatok azt a takarmanyt eszik.
a laktoz volt regebben is pl a ferjem is az volt es laktoz mentes tejet kapott azelott meg fogalmam sincs mivel helyettesitettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!