Szoptatás alatt tejcukor érzékenység vagy tejfehérje allergia! Nem tudom melyik van 9 hetes kisfiamnak?
Kizárólag anyatejes,10-11szer eszik,igény szerint.Tünetek a következők:2 napos korától minden szoptatásnál kakál.Széklete aranysárga,de híg,sokszor NYÁLKÁS.2 hét alatt csak 150 grammot hízott,sokat pukizik,ekcémás a buksija és a karja,néha az arca.Nem siros,szépen alszik.
Orvoshoz szerdán megyünk.Volt valakinek hasonló?Vajon laktóz vagy tejfehérje érzékeny lesz?
Kb 1 hónapja tartok,mikor egyáltalán nem ettem tejes dolgot,akkor volt a legnyálkásabb a széklet.De 3 napja próbára megettem egy amerikai palacsintat,másnapra nagyon ekcemas lett a buksija!Tehát nagy összefüggés mintha nem lenne.Tudom,hogy 3 hét kell legalább.
De azon gondolkodom,hogy ha a laktóz lenne a hibás,akkor egyfolytában lenne tünet,nem?mert ugye az mindig jelen van az anyatejben?Nála hol jobb,hol rosszabb,hol jobban hízik,hol szinte semmit 2 hétig.
Szerintem tejfeherje lesz inkabb, de én elvinnem allergologushoz. ;) ha pesti vagy a Svabhegyen javaslom, háziorvos ad beutalót, ott 2-3 hetes babáknak is csinalnak mar vizsgálatot.
A teljes tejmentes diéta elkezdesenek pillanatától szamitva 3-6 HONAP a kiurulesi idő a szervezetből. Tünetet van, akinek csak 2 nap múlva produkál.
Tejfeherje allergia tünete lehet az ekcéma, a zöld kaki kisbabaknal, nyálkás szeklat, gyakori felsoleguti hurut stb.
Tej-tojas-szoja allergiás kisfiú anyukaja
Nalunk én tejallergias vagyok, igy szoptatás alatt nem volt gond. Onnantól hogy tápszert kapott jottek a tünetek es minden orvos hülyének nézett :( 3 (!!!) eves lett mire valaki komolyan vette egy orvos, amit mondok. Csak addigra mar asztmás lett a gyerek meg minden baja van... :(
Nem tudom egyebkent, hogy honnan van a sok allerrgias gyerek, de szerintem az egyre egeszsegtelenebb életmód stb. En most terhes vagyok a tesóval, nem kecsegtetnek jo esélyekkel, 80%, hogy a masodik gyerkonk is allergiás lesz. De mar ugy vagyok vele, hogy tartjuk a diétát, szedjük a gyógyszert, ennel nagyobb baja sose legyen, kinoheto meg ha sokára is, de legalabb nem rákos vagy ilyesmi!!!
Nekem is azt mondta az orvos az elsőnél,hogy nyugi,biztos nem tej érzékeny,mert azok nem így néznek ki(eleinte jól hízott),de egy anya érzi,ha vmi nincs rendben!Úgyhogy ő is belátta elég hamar,hogy nekem lett igazam.
Sok sikert és egészséget a második kisbabához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!