Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Én reagálom túl, és nem kell...

Én reagálom túl, és nem kell ennyire félteni a gyereket?

Figyelt kérdés

Az Anya kérek még c. könyv, plusz a védőnői tanácsok, táblázat alapján etetem a gyereket, vezetem be az ételeket. 8 hós, cukrot, sót kerülöm, a fűszerek közül is fahéjat, petrezselymet kapott eddig. Ma reggelinél az egyik idősebb rokon mondta, hogy na majd ebédre lesz húsleves, abból kaphat. Mondtam, hogy nem, ahhoz még pici, túl sós, fűszeres, zsíros, stb. Na innentől kezdődött egy 10-15 perces küzdelem, mondván, hogy sózzam a gyerek ételeit, mert az igenis kell. Aztán jött, hogy jön a nyár, lesz eper, majd ehet. Azt is mondtam, hogy epret nem, erősen allergizál, kb másfél évtől adható. Erre ő: hátha nem lesz rá allergiás. Következő, kávézott, kérdezte, hogy kávéhabot szoktunk-e adni neki. Mondtam, hogy nem, tejet 1 év után javasol a védőnő, arról nem is beszélve, hogy kávés, édes (ő ráadásul édeskét rakott bele), erre mondta, hogy nem kell a védőnőt annyira követni, majd megkóstólta a habot, és mondta, hogy jó az...

Nem értem, miért kell küzdenem. Nem az én közvetlen rokonom, plusz nem akartam szócsatával rontani a hangulatot, de nem tudom megérteni, hogy miért kell ennyire erőltetni a dolgokat. Vagy túlreagálom? Én már csak bólogattam rá a végén, meg kedvesen mondtam, hogy a családban többeknek bevált ez a hozzátáplálási menet, így ezt követem. De alig vártam, hogy elszakadjunk onnan...

2021. ápr. 4. 10:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%

Több hiba is van a rendszeredben. MINDEN allergent be kell vezetni 1 éves kor alatt a legaktuálisabb ajánlás szerint. Tehát kaphat epret, igen.

Tejet is kaphat, csak nem inni, hanem pl ha valami kaja azzal készül. És szerintem is marhára tultolod. Az en gyerekem 8 hónaposan kézzel evett már darabos ételeket kb amit mi, ugyanazt. Nyilván még kevés sóval vagy só nélkül

Viszont gyakorlatilag a te gyereked és azt és úgy csinálsz, ahogy akarod. Ártani nem artasz vele, csak az allergénes részt azt gondold át.

2021. ápr. 4. 11:15
 12/31 A kérdező kommentje:
Igen, ez teljesen igaz. Igyekszem lazábbra fogni. ☺
2021. ápr. 4. 11:16
 13/31 A kérdező kommentje:

12#

Erről is megoszlanak a vélemények, ezért is vagyok bizonytalan. Pont az allergének kapcsán olvastam én is ezt, valaki a földimogyorót is 4-6 hó közé sorolta bevezetésnek, a védőnő szemei majd kiugrottak, mikor erre rákérdeztem, a gyerekorvos meg csak annyit mondott, hogy 1 év körül, de még szoptatás mellett... na így igazodjon ki az ember 🤷‍♀️

2021. ápr. 4. 11:20
 14/31 anonim ***** válasza:
74%
Én most akarom bevezetni a mogyorót, 10 hónapos kor után.
2021. ápr. 4. 11:24
 15/31 anonim ***** válasza:
76%
Igen a vedonok általában nem barátkoztak meg meg a mogyorós sztorival. En múltkor olvastam egy cikket. Arról szólt, hogy Amerikában kezdtek el lejjebb vinni a korhatárt, mert izraeli és amerikai zsido közösségeket vizsgálva arra jutottak, hogy az izraeli családokban sokkal kevesebb a mogyoroallergia. Es ott az egyik nasi amit a babáknak először adnak, kb mint nalunk ez a kuki vagy kölesgolyó kategória, az Izraelben mogyorós. És ennek hatására változtattak meg az ajánlást. Persze ha a családban van ismert ételallergiás (bármire) akkor ezeket óvatosabban kell, de ha nincs, mehet minden. En is nagyon féltem a mogyorótól, uh végül 11 honaposan mertem bevezetni hétköznap a dokink ügyeleti idejében 😅
2021. ápr. 4. 11:28
 16/31 anonim ***** válasza:
74%

"hogy a filippínó gyerekek kezdhetik egzotikus déli gyümölcsökkel, neki nem árt, a magyarnak meg igen?"

A filippínóknak nem egzotikus. Itt a válasz. Rengeteg vegyszerrel kell kezelni minden déli gyümölcsöt, hogy épségben ide érjen. A biobanán is átverés, többször volt róla szó. Ezért érdemes helyivel kezdeni. Később amikor már nem egy 10 kiló alatti baba lesz, az esetleges toxinokkal is könnyebben megbírkózik a szervezete.

2021. ápr. 4. 11:33
 17/31 anonim ***** válasza:
52%
Bullshit. Ugyanúgy permeteznek mindent ami itteni, a bio vackokat meg a gombák lepik el.
2021. ápr. 4. 11:38
 18/31 anonim ***** válasza:
43%

Az én gyerekemet nem érdekelték a szabályok. Ha ettem valamit, addig hisztizett, amíg nem kapott belőle. Persze nem minden ízlett neki, és kávét nem adtam sosem (igazából nem tudom, hogy ártana-e neki, de semmi kedvem nem volt egy egész éjjel pörgő kisgyerekhez).

De ilyen belepofázó rokonokat simán elküldtem a francba. Ha beleuntál a mosolygósan bólogatásba, akkor küldd el te is nyugodtan.

2021. ápr. 4. 11:41
 19/31 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a védőnő azt mondta, hogy adják mindent kóstoltassak vele mert 2020tol változott a WHO szabályzata és 1 éves kor előtt mindent kell ennie.

Ahogy jónak láttam szépen fokozatosan bevezettem mindent. A gombat,s vad húsokat még nem. 14 hónapos és ezeken kívül mindent eszik tényleg amit mi is.

Kiegészítésként a tejhabban ha jól van öntve, nincs benne kávé azaz koffein sem. (Espresso ha előtte meglogybolod(körkörös mozdulatokat teszel, hogy a kávé mozogjon), majd utána öntöd a tejet a teteje szép fehér marad. Üvegpohárban gyönyörűen kiveheto pl.: latte, latte machiato. Cappucinonal tejhab mennyiség miatt nehezebb, de megoldható. Batrista vagyok)

2021. ápr. 4. 12:08
 20/31 anonim ***** válasza:
59%
Barista*
2021. ápr. 4. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!