Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagálod (reagálnád)...

Hogyan reagálod (reagálnád) le, ha a nagyobb gyereked folyton bántaná a kisebbet?

Figyelt kérdés

A nagy 3 éves lány, a kicsi 15 hónapos fiú.

Naponta többször előfordul, hogy szándékosan fellöki, megüti, megmarja az arcát...

Eddig volt, hogy megszidtam, elmagyaráztam szépen, miért nem szabad, vagy büntetésbe küldtem. Próbáltam már, hogy nem veszek róla tudomást, oldják meg maguk (nem karom, hogy a fiam anyámasszony katonája legyen), de azért ő ehhez még tényleg kicsi.

Ma annyira mérges lettem, hogy kapott egy pofont a nagyobb... :( A nevelésem csődje...

De mi a francot csináljak már?

(Egyébként a lányom a múltkor a játszótéren is megmarat egy kisfiút, persze fiatalabb volt.) Miért ilyen? Nem verjük itthon, nem veszekszünk az apjával. Ha nincs bekattanva, tök normális, kedves.

2011. júl. 11. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Testvéri féltékenység. A legrosszabb, h megszidod és megvered. Sokat kell ölelgetni és néha megkérni apát v nagyszülőket, h vigyázzanak a kicsire egy órát, míg a nagyobbal foglalkoztok. Ugyanígy a kicsink is meg kell adni azt az órát a nagy nélkül. A játszótéren meg azért verte meg a kisfiút, mert a testvérére emlékezteti.
2011. júl. 11. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ilyen volt, hát én nem szeretgetem meg ölelgetem ha rosszat csinál. Azzal épp a rosszat erősíteném meg. Én mondjuk büntetőfeladatot adtam a nagyobbnak, meg is tanulta igen hamar, hogy nem verekszünk mert az 2-3 óra szivatós munka. De az én lányom nagyobb. 3 évest leültetnék mondjuk egy büntetőszékre. Először 5 percre, aztán 10 percre, aztán 20 percre... ha nem akar egyedül unatkozni, leszokik a verekedésről.
2011. júl. 11. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Kislányom 3 éves és a kisfiam 10 hós.Van olyan nap mikor egész nap gyepálja, van mikor egésznap anyáskodik.

Szokta ő is fellökni,fejét csapkodja,ráül.....stb stb.Ő is kikap.Kezére csapok.De többnyire csak a kiabálás megy.Ha a sarokba állítom simán végig térdel akár 5 percet is.

Amúgy szoktunk menni csak mi csajok vásárolni, piacra menni.

2011. júl. 11. 21:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az első válaszoló az ölelgetést gondolom nem akkorra gondolta, amikor éppen elgyepálja az öccsét, hanem egyébként.

Annak azért én sem vagyok híve (bár írtam, próbáltam azt is), hogy szó nélkül hagyom az agressziót... És dícsérni is sokat szoktam, ha kedves, vagy valami jót, okosat, szépet csinál.

Bár másnak nem vigasz, engem kicsit megnyugtatott, hogy más családokban is előfordul, hogy a nagy nekimegy a kisebbnek.

2011. júl. 12. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!