Két évnél nagyobb gyereked miből issza a tejet este s reggel? A cumisüveget syeretném lecserélni csak nem tudom mit vegyek neki, este az ágyában issza meg a tejet.
pohárból, az asztalnál, vacsora közben
utána már nem iszik
szerintem is elég nagy már ahhoz, hogy ne az ágyban igyon, az más, ha mondjuk beteg vagy inna néhány korty vizet nyáron a nagy melegben, de akkor is feláll az ágyában és úgy kapja pohárból
mind a két gyerekünknél ez vált be
Vacsoránál iszik, fürdés, fogmosás után már csak viz van, nem szeretném, hogy tönkremenjenek a fogai!
Nem is iszik minden este tejet, van, hogy pl. joghurtot kér vacsorára, vagy valami főtt étel van, amihez pl. nem passzol a tej, stb. De a lényeg, hogy az asztalnál iszik, pohárból, fürdés után kaphat még az ágyban pár kortyot, ha kér, de csak vizet és szintén pohárból.
az esti cumisüvegezést közel 2.5 évesen hagyta el, néhány hónapja, helyette a lefekvéshez elég közeli vacsinál iszik tejet/kakaót.
reggel viszont még mindig cumisüvegből issza a tejét, pedig 3 hónap múlva 3 éves. Félálomban benyom 2.5 deci tejet, aztán sokszor még vissza is alszik egy kicsit. szerintem két éves kor után könnyebb is elhagyni a cumisüveget, hisz már lehet velük beszélni, megértik az érveinket, mégha elsőre nem is fogadják el őket.
most egy jó ideje van egy kis sérülés a cumisüveg cumiján. mindketten tudjuk, hogy hamarosan szét fog szakadni a cumi, és akkor nincs tovább cumisüvegezés. már előre megbeszéltük, tudja hogy hamarosan tönkremegy a cumi, és ő maga is mondogatja, hogy utána majd bögréből issza a tejet. biztos vagyok benne, hogy lesz egy kis elkámpicsorodás, mikor ez bekövetkezik, de abban is biztos vagyok, hogy nem lesz nagy tragédia. csak szakadna már el az a cumi! vagy két hónapja tartja magát a kis makacs szilikon, pedig az a sérülés egy 2-3 miliméteres kis szakadás tulajdonképpen, ami elvben bármikor továbbhasadhat, de ez a fránya cumi csakazértsem akar tönkremenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!