Miért erőltetik sokan ezt a “már nem te vagy a legfontosabb” szöveget?
Ez egy jó felfogás, csak az a baj, a gyereked pont ugyanezzel a felfogással fog feléd lenni aztán az ilyen emberek azok akik visítoznak az elfekvőn-nem lehet tőlük megmaradni a kórházban, kislányom, jaj, kislányom...-mert kislányomnak is saját maga, a saját élete a legfontosabb. Tudom persze nem azért szülted, most, de akkor majd azért csak jó lenne ha hébe hóba rád nézne, de nem fog. Mert egy élete lesz.
A család attól család, hogy a te életedben a gyereked a legfontosabb, a gyereked életében a szülei. Sokan ezért erőltetik, mert alapból ezért vállaltak gyereke, hogy legyen valakijük a világban.
Utolsó!
Egy párkapcsolatban is a saját érdekeidet nezed: a kinézett pasi a BDSM nagy rajongója? Te nem, akkor nem lesz kapcsolat. Te gyereket akarsz, a pasi nem, nem lesz kapcsolat. A férjed szexelni akar, te nem, nem lesz szex. Olyan egyszerű ez, nem kell túlragozni. Mindenkinek maga az első. Ha szedulsz az éhségtől, akkor is bekapsz pár falatot, ha sir a gyerek, mert neki semmi baja nem esik attól, ha vár 2 percet, ellenben ha te össze esel, senki nem fog egyikőtöknek sem segíteni.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Egyébként bele is írtam a szövegbe, hogy nyilvánvalónak tartom, hogy a gyerek lemondásokkal jár és a szülőnek kell többet alkalmazkodnia, főleg, amíg az kicsi, de úgy látom ez többek figyelmét elkerülte. Ettől függetlenül még a gyerek csak egy az ember társas kapcsolatai közül, nem az egész életem, nem a szülői mivoltom determinálja az egész életemet. Nyilvánvaló, hogy a párkapcsolatban, családban éléssel együtt jár az alkalmazkodás is (bár ez már gyerekként is - legalábbis a mi családunkban az élet nem a gyerekek körül forgott, hanem a család körül, hogy mindenkinek jó legyen, a szülők pedig nem a gyerekek "szolgái" voltak), minden egyes döntéshozatalnál figyelembe kell venni a család (és nem csak a gyerek) érdekét, de mivel ez alapvetően az én életem, nem hozok olyan döntést, ami számomra aránytalan sérelemmel járna.
#20 "Ez a mondat arra utal, hogy a döntésed kihatással van másokra." - Igen, de attól még nem a gyerek a legfontosabb szerintem, hanem egyszerűen az egész család érdekét figyelembe kell venni, nem csak az enyémet.
#21 Én nem ezért vállaltam, gyerek nélkül is teljes életem volt.
#23 "Már egy párkapcsolatban sem normális ha valaki elsősorban a saját érdekeit nézi, és nem hajlandó kompromisszumot kötni és kölcsönösen alárendelődni időnként. Ha normális egy kapcsolat, akkor ezt nem egyoldalú." - Ez szerintem mindenki számára egyértelmű, írtam a kérdésben is, meg itt is az első bekezdésben, hogy ez szerintem is normális. Mindenesetre érdekes felfogásod van, szerencsére nem egyezik az enyémmel.
Alapvetően a kérdésem nem arra irányult, amit itt sokan pedzegetnek, hogy most kell-e a gyerekhez alkalmazkodni, egyáltalán figyelembe kell-e venni az igényeit vagy csak saját magammal foglalkozni, hanem, hogy miért puffogtatják mindenhol ezt a gyerek a legfontosabb, te már a szüléstől kezdve nem számítasz frázist. Szerintem hatalmas probléma, ha valaki feladja önmagát és teljesen alárendeli magát a gyereknek. Az a gyerek 20 éven belül felnő és a saját életét fogja élni (persze valamilyen szinten mindig kapcsolatban lesz a szülővel), egyfajta "vendég" az életünkben, akit terelgetünk, nevelgetünk és aztán útjára engedjük. Ezzel pedig az én életem nem szűnik meg. Igazából mindenkinek saját maga a legfontosabb és ez így van rendjén.
Egyéni hozzáállás,felfogás kérdése sztem.
Nekem a gyerekem az első,akkor is ha 10 év múlva kirepül. A karrieremben pont most lennék intézményvezető,de mégis beadom a felmondásom,mert nem tudok segíteni az iskolában,szombat /vasárnap is 12 órás műszakom van,nem vagyok velük. Bármikor meghalnék értük. Ettől függetlenül elmegyek fodrászhoz,körmöshöz,ha iskolában/óvodában vannak. Azzal h felmondok,nekem azt jelenti h ők az elsők és nem én. Teljesen mindegy,h x év és nem élnek már velünk,maximálisan segíteni akarom őket míg gyerekek. Nekem nem voltak szüleim. Nekik legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!