Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért erőltetik sokan ezt a...

Miért erőltetik sokan ezt a “már nem te vagy a legfontosabb” szöveget?

Figyelt kérdés
Nem értek vele egyet. Egy önálló személyként, nőként, feleségként nekem is csak egy életem van, és nem gondolom, hogy a gyerek legyen mindenekfelett és fontosabb, mint én vagy a férjem. Ne értsetek félre, szeretem a gyerekem, nincs elhanyagolva, azt is teljesen természetesnek tartom, hogy amíg kicsi, nekünk kell többet alkalmazkodni, de ez a szöveg szerintem nevetséges. Az embernek a saját életében saját maga a legfontosabb. Elsősorban nőnek, a saját magam személyének érzem magam, aztán feleségnek és anyának.
2019. márc. 28. 07:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
66%

Utolsó!

Ha nem én vagyok magamnak a legfontosabb, akkor mi értelme van az életemnek? Csak szolgálják másokat, hogy nekik jo legyen, en nem számítok ? Az, higy én vagyok magamnak a legfontosabb, alap esetben nem önzőség, hanem normális emberi életszeretet.

2019. márc. 28. 08:58
 12/32 anonim ***** válasza:
64%

Én pedig úgy gondolom, hogy a gyerek lemondással jár, és számomra nem teher, hogy van időszak, amikor nem az én igényem az első, és nem én vagyok a legfontosabb.

22 éves múlt a lányom, fiatalon szültem, mert akkor akartam, 20 éves voltam, dolgoztam, férjnél voltam, a szakom úgyis csak levelezőn indult, belefért a gyes mellett (sajna Bokros idején szültem, hiába járt volna, a gyedet pont eltörölték).

Nekem nem volt nyűg, hogy a péntek estét otthon töltöm, hogy nem megyek el egy lakodalomba, csak az esküvőre, mert szoptatok. A férjem is így gondolta, úgyhogy talán nem véletlenül vagyunk együtt huszonéve.

2019. márc. 28. 09:05
 13/32 anonim ***** válasza:
67%
Nyugodtan lehet itt írogatni, hogy én vagyok magamnak a leges-legfontosabb, na nem mintha egy szimpatikus szöveg lenne, de azért nyilván mindenki tisztába teszi, eteti, ellátja a gyerekét, játszik vele és szerintem ez mindenképp több időt vesz igénybe, mint az énidő.
2019. márc. 28. 09:10
 14/32 anonim ***** válasza:
59%

12!

Mégiscsak te voltál magadnak a fontosabb, hiszen gyes mellett csak elvégeztél valami főiskolát 😉

2019. márc. 28. 09:11
 15/32 anonim ***** válasza:
64%

Attól, hogy tanultam, mikor aludt a gyerek, miért voltam én a legfontosabb???

Egyéni tanrenddel be se jártam...

2019. márc. 28. 09:19
 16/32 anonim ***** válasza:
63%
Mert magadra gondoltal. A te jövődre, arra, hogy te majd jobban boldogulj az életben. Látod, nem olyan nagy baj az, ha te vagy magadnak az első. Ülhettél volna a gyerek ágya mellett is, számolva a szívverését, de helyette inkább tanultál, hogy okosabb, képzettebb legyél. Magad kiatt
2019. márc. 28. 09:25
 17/32 anonim ***** válasza:
87%

Anyaként is, felesékgént is és nőként is másképp kell értelmezni szerintem azt hogy mikor és HOGYAN vagyok magamnak a legfontosab. És a hangsúly szerintem a hogyanon van. Mert pl ha étterembe szeretnék menni kettesben a férjemmel, nem fogom sarokba dobni a gyereket, tehát anyaként nem lehetek magamnál fontosabb, viszont feleségként és nőként igen, vagyis el fogom intézni hogy valaki vigyázzon a gyerekre amig mi elmegyünk.

Fontos a gyermekem és fontos vagyok magamnak én is, mert ha én nem vagyok testi-lelki egyensúlyban akkor a gyermekemnek sem tudok jó anyja lenni, se a férjemnek jó társa. De csak magam miatt sose tennék olyat ami a gyermekemnek fájdalmat okozna.

2019. márc. 28. 09:28
 18/32 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ez egy totálisan félreértett frázis... Számomra az, hogy a gyerekem a legfontosabb, nem azt jelenti, hogy igénytelen mama mackóként élek mellette, totálisan elfeledkezve magamról, a külsőmről, az ambícióimról, a kapcsolatomról. Heti 1x reggeltől estig elmegyek, az apja vigyáz rá, tanulok, dolgozom, szépítkezem, edzem stb..

De a gyerekem a legfontosabb. Mert ha beteg, éjszaka fáradtság nélkül mellette vagyok. Mert azonnal és gondolkodás nélkül az életemet adnám érte. Mert úgy szervezek mindent, hogy neki ÉS NEKEM IS jó legyen. Mert minden jövőmmel kapcsolatos tervemben szerepel és neki megfelelően alakítom ki azokat.

2019. márc. 28. 09:44
 19/32 anonim ***** válasza:
97%
A gyerek alárendelt, de ugyanakkor kiszolgáltatott is, nem mindegy, hogy mekkora, és mi a szituáció. Szóval lehet ezt puffogtatni, de így önmagában nem értelmezhető. A gyerekem a fontosabb, ha a vesémet kell nekiadnom vagy ha drágább bio babakaját veszek vagy elviszem a nagy meccsre egy másik városba, pedig utálom a focit..., de csakazértis megeszem a szendvicsem végét, és csak utána veszem ki az etetőszékből, vagy ha már jól elvan a nagyikkal, simán elmegyek a férjemmel pár éjszakát romantikázni, és ha kirúgnának a melóból vagy rosszul vagyok, akkor lehet, hogy sajnos kihagyom az anyák napját.
2019. márc. 28. 09:54
 20/32 anonim ***** válasza:
97%

Ez a mondat arra utal, hogy a döntésed kihatással van másokra.

Nekem a családom a legfontosabb. Van, hogy fontosabb a gyerekem\Férjem igénye, így háttérbe szorítom az enyémet. De van, hogy én nem mondok le valamiről és a többiek "kénytelenek" megalkudni.

De ha tudom, hogy valakinek rossz lesz emiatt, akkor képes vagyok lemondani valamiről és ez fordítva is működnie kell.

Szívesen lelépnék egyedül vagy barátnőkkel 1-2 hétre valami tengerpartra. De nem teszem, mert megszivatnám a Férjem és azt se szeretném, ha a Férjem tenné ezt velem. Így marad a családi nyaralás. Ettől nem gondolnám, hogy feladtam magam és nem lennék fontos magamnak.

2019. márc. 28. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!