Ti hogyan kezelitek azokat, akik megaláznak, mert albérletbe van csak esélyed gyermeket vállalni?
Figyelt kérdés
Évek óta lemondasz, kuporgatsz, küzdesz, de felmentek az ingatlanárak és egyre messzebb vagy a saját lakás céljától és lassan lemondasz arról, hogy mire kisbabád lesz, addigra legyen saját tulajdonod, mert rájössz, ha tovább vársz, akkor kicsúszol az időből. Erre néha szembehoz az élet egy olyan embert, aki az orrod alá pörköli, hogy felelőtlenség albérletbe gyereket vállalni. Tudnátok valamit mondani, amivel ezeket az embereket le lehet szerelni, mert eddig bármit mondtam volt valami ellenérvük? Nálam érzékeny téma és egyből felkapom a vizet rá, főleg mikor olyasvalaki mondja ezt, akinek a szülei részben vagy egészben elintézték, hogy legyen saját otthona. Nem elég hogy az albérletárak és a folyamatos spórolási kényszer állandóan szorongat, még ki is jelentik, hogy így nincs jogom hozzá, na hát nekem ez azonnal betesz. Hogy lehet erre normálisan válaszolni?2019. márc. 28. 00:40
31/32 anonim válasza:
Nyugodtan le lehet pontozni, meg utálni is, de ilyen albérlet árak mellett, hülye az akinek van önerője de inkább havonta bérleti díjat fizet, minthogy a saját törlesztőjèt fizetnè. Magyarországot ne hasonlítsuk már a nyugathoz könyörgöm... Ha pedig valaki nem tudja összeszedni az önerőt albèrletben gyerek nélkül, az majd gyerekkel együtt össze fogja? Francokat...Aki meg nem tudja értelmezni, hogy miért jobb a saját törlesztődet fizetni,mint ugyannyit adni egy idegennek egy lakásèrt ami soha nem lesz a tiéd,azon nem lehet segíteni. Jöttök itt a betegséggel,meg a munkanélküliséggel..szerintetek a tulaj majd megengedi,hogy ott maradjatok ha nem tudtok fizetni? Fèreèrtès ne essèk mi is egy mini albérletben eltünk évekig,mig összejött az önerő. És igen, nekünk könnyebb volt, mert segítettek a szülők. Ha nem így lett volna, akkor nem vállalnánk gyereket. Szomorú de ez van. Azért mert sokan a semmire szülnek, attól még nem kötelező utánozni őket. Mindenki azt csinál amit akar de én is felelőtlensègnek tartom.
32/32 anonim válasza:
Nem várok babát, de engem is kiborít a leírt helyzet. 3 éve diplomáztam, azóta egyéni vállalkozó vagyok, próbálom építgetni az ügyfélkört, beindítani a vállalkozást. Az ismerősök mind albérletbe költöztek, akiknek mégis lett saját lakásuk, azt a szülői támogatásnak köszönhetik. Az én szüleim nem tanult emberek, de attól még rendesek, jóravalók. Nem tudnak anyagi segítséget nyújtani a lakásvásárláshoz, pláne, hogy 3 kisebb testvérem van. Otthon lakom, és adok minden hónapban a családi kasszába, így jobban jövök ki, mintha,albérletet kéne fizetnem. Félre tudok tenni, 2,5 millióm van egy megtakarítási számlán. Ha még egy kicsit tudok gyűjteni, egy kis falusi házat fogok venni, és nem lesz hitelem. Az albérletes ismerősöknek meg valószínűleg igen. És mégis engem szól le mindenki, kapom a szemét megjegyzéseket, hogy 25 évesen otthon élek, meg hasonlók. Pedig sokat dolgozom, és azért teszem mindezt, hogy saját otthonom lehessen. Nem értem az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!